Wyrwinóg 15 Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 (edytowane) Chcę kupić ochronę dla Windows 7, aby nie wyrzucić kasy w błoto proszę o waszą opinię. Testy na wydajność bez problemu znaleźć w sieci. Jednak nie mówią o dwóch aspektach, które są dla mnie istotne, a mianowicie który : - podczas codziennej pracy potrzebuje najmniej zasobów ? - nie wywali/uszkodzi plików wykrytych jako virusy bez mojej zgody ? (obawa przed utratą ważnych plików zniechęca mnie do wypróbowywania wersji testowych)Wybór pomiędzy trzema programami z tegorocznych testów :http://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/2014/03/przetestowali-25-antywirusow-pod-windows-7-ktory-chroni-najlepiej.aspxBitDefender Internet Security,Kaspershy Lab Internet Security,Symantec Norton Internet Security,Który stworzono dla mnie ?Edit:Jakie jest wasze zdanie o darmowym Qihoo 360 Internet Security ? Spełni moje oczekiwania ?Według wyników skanowań z stycznia/lutego, radzi sobie podobnie jak przedstawieni powyżej płatni koledzy."Wśród czołówki, oprócz takich znanych produktów jak Kaspersky Internet Security czy też BitDefender Internet Security znajdziemy także pakiet przygotowany przez firmę McAfee, a także darmowego chińskiego antywirusa 360 Internet Security udostępnianego przez firmę Qihoo." Edytowane 16 Maja 2014 przez Wyrwinóg Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Comodo Internet Security Cytuj Link to post Share on other sites
x.m.l 8 Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Jak wyżej, albo M$ Security Essential Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Od siebie po kilkuletnich doświadczeniach mogę z czystym sumieniem polecić Kaspersky Internet Security. Oto kilka powodów: dodatkowa ochrona płatności on-line, e-mail, skanuje np. pendrive już po podłączeniu (nie jak w wypadku niektórych programów dopiero po otwarciu jego zawartość), dodatki do przeglądarek np. blokad bannerów, posiada moduł kontroli rodzicielskiej dla posiadaczy dzieci i przede wszystkim mamy możliwość aktywnej ingerencji w proces usuwania wirusów dzięki czemu możemy zachować te "podejrzane" pliki Z wcześniejszych doświadczeń Norton'a pamiętam jako najbardziej zasobożernego. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 O chińskim nigdy nie słyszałem .Z darmowych Comodo Internet Security a z płatnych także jestem za Kasperskim . Mało zasobów zżera Eset 7 Cytuj Link to post Share on other sites
mapa81 4 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 A co powiecie o F-Secure IS ? Cytuj Link to post Share on other sites
aneta-milecka 0 Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 używam od lat smanteca i jestem bardzo zadowolona Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts