mabrothrax 5730 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Dla mnie większość rzeczy które zrobili to uratowały tę grę, ale zmiany odrzutu, zdjęcie wizualnego itd to mnie trochę wkurzyło, bo przegrał człowiek te 900+ godzin, ogarnął każdą broń, a tu bum, niespodzianka wszystko działa inaczej więc już mi się od nowa wgryzać w to nie chce. Edytowane 7 Lipca 2015 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Ja mam co prawda jakieś 450 h przegrane ale również odczułem te zmiany balansów w poszczególnych broniach... cóż, jest jak jest, grunt że można normalnie grać. Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 To dlatego LMG tak krzywo strzelaja. Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu97 28 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Mój problem nie dotyczy tylko Battlefield'a 4, lecz Battlelog'a. Po instalacji nowego systemu nie mogę zainstalować wtyczki do przeglądarki. Rozpoczyna się instalacja i po jakiejś sekundzie znika. W panelu sterowania widnieje jako zainstalowana, lecz nie moge wejść na jakikolwiek serwer, ponieważ po kilku sekundach wyrzuca mnie z serwera. Dokładny komunikat błędu: Game disconnected; you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'barszczu19' (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Service Communication Failure: PnkBstrA.exe. Przed instalacją Windows'a 10 wszystko śmigało jak trzeba. Jakieś porady do wyżej wymienionego problemu? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 a u mnie uruchamia sie internet explorer zamiast chrome, posiadam windows 10 jak to zmienić? Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu97 28 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Masz Chrome jako domyślą przeglądarkę? Jak nie to: Ustawienia/System/Aplikacje Domyślne/Przeglądarka sieci Web Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 no mam ustawioną jako domyślną ale tylko pokazuje mi tam internet explorer Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu97 28 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Ja też miałem ten problem i zmiana w aplikacjach domyślnych pomogła, ale skoro u Ciebie widzi tylko IE to nie wiem co jeszcze można zmienić. Odnośnie mojego problemu ktoś wpadł na rozwiązanie, bo ja od wczoraj siedzę i jeszcze nic nie wymyśliłem? Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 (edytowane) Pobierz sobie z oryginalnej strony najnowszą wersję PunkBustera i zainstaluj go i to powinno całkowicie rozwiązać problem. Inna sprawa, po co instalujesz Windowsa 10 skoro ten system jest dopiero świeżo po premierze i może powodować przeróżne problemy? Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Nowaj Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Dawno nie grałem w BF-a, dziś sobie zainstalowałem, odpalam i na MANTLE jakaś masakra, co chwile dropi z 60 do 30 fps, jakieś zacinki, zamuły i inne problemy, dziwne bo jeszcze dwa miesiące temu łupałem w to na mantle w ultra z msaa4x i trzymało 60 fps stabilne i nic się nie działo. Na DX11 nie ma problemu prócz tego że gra nie trzyma 60 fps tylko są spadki do 50 i trzeba zrezygnować z MSAA, w sumie żaden problem, ale dziwna sprawa że to mantle nagle przestało działać, spotkał się z tym ktoś? Jak mantle działało to było o tyle fajne że ogólny fps był wyższy niż na DX 11 i gra chodziła ogólnie plynniej stąd mi troche na tym zależało Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez jarnuszkiewiczm Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Jakby ktoś dzisiaj miał problemy z Night Ops po wiosennej poprawce, trza ściągnąć stąd, odczekać chwilę, przelogować się i Battlelog nie powinien się już pluć o brak dodatku. Serwery EA są obecnie zawalone ludźmi którzy to pobierają czy ściągają samego patcha, wiec część z czekaniem nie jest obowiązkowa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Oho, nowa aktualizacja do BFa iiiiiii... http://i.imgur.com/E91vDNo.jpg Jeb! EDIT. Nowa wersja Chrome 45 i Battlelog już nie będzie wspierany... Panowie po nowym patchu letnim można włączyć w opcjach, zakładka Rozgrywka i zaawansowane takie okienko z wykresem które pokazuje Hz i inne opcje związane z pakietami itp. Ja gram w 60 FPSach ale cały czas pokazuje mi na różnych serwerach 30Hz. Ktoś wyjaśni o co w tym chodzi bo z tego wyczytałem na necie i jak rozumiem powinno pokazywać 60 Hz...??? O co w tym chodzi ktoś wie...??? Edytowane 1 Września 2015 przez Warren1987 Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Serwer chodzi w 30Hz. DICE LA planuje i współpracuje z providerami serwerów nad wprowadzeniem 60 i 120Hz. Edytowane 8 Września 2015 przez Mofixil 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Serwer chodzi w 30Hz. DICE LA planuje i współpracuje z providerami serwerów nad wprowadzeniem 60 i 120Hz. Aha, rozumiem. Widziałem na kanale battle(non)sense że koleś na filmiku w którym omawia nowy patch ma na tym wykresie 120Hz - stąd po prostu moja niepewność jak jest naprawdę. Cytuj Link to post Share on other sites
frems 0 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 mam pytanie, zmieniłem kartę na gtx 970, zainstalowałem najnowsze stery i mam taki error: http://i.imgur.com/1eGwqle.jpg Gra za drugim razem się włączyła, pokazywało niby że jest 30 fps ale chodziła tak jak by ją lagowało. co z tym zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Driver Display Uninstaller i czyścisz wszystko. Po restarcie kompa instalujesz na nowo stery... Cytuj Link to post Share on other sites
frems 0 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Driver Display Uninstaller i czyścisz wszystko. Po restarcie kompa instalujesz na nowo stery... zrobiłem tak jak pisałeś, nic nie pomogło jeszcze doszło że Tibia nie chce się włączyć Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Komunikat z którym wstawiłeś screen'a monituje o problemie z DirectX - czy robiłeś przed zmianą karty czyszczenie starych sterowników? Masz najnowszy BIOS, sterowniki do płyty głównej oraz aktualizacje Windows? Cytuj Link to post Share on other sites
frems 0 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) tak mam, wcześniej wszystko było ok Edytowane 25 Października 2015 przez frems Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Najwyraźniej masz coś namieszane w systemie, jeśli ten GTX 970 jest nowy to trudno podejrzewać żeby było coś z nim nie tak. Załóż temat w temacie Diagnostyka błędów, podaj tam pełną specyfikację kompa z systemem i opisz dokładnie problem jaki masz. Może uda się coś wymyślić. Jaką kartę miałeś przed wymianą? Cytuj Link to post Share on other sites
frems 0 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 karta jest nowa. RADEON 7770 Sapphire Vaporx Cytuj Link to post Share on other sites
PewDuckPie 0 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 pewnego ranka stwierdzilem ze dam jeszze jedna szanse bf4 i sprobowalem zagrac mecz. lecz przy probie wejscia do serwera wyskoczyl mi komunikat ze origin jest offline i zebym sie zalogowal. oczywiscie bylem zalogowany a origin dalej swoje. ma ktos jakis pomysl o co moze chodzic Cytuj Link to post Share on other sites
allbercik8 0 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Laptop Asus g751JT . GTX 970M ,, I7 4710k ,, 16GB ,, SSD + HDD . Ile fps wyciągne na ULTRA oraz na LOW. Tylko te 2 ustawienia graficzne mnie interesuja fps na ultra i fps na low Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Jeśli wierzyć... Tutaj podobne rezultaty... Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Warren1987 Cytuj Link to post Share on other sites
allbercik8 0 Napisano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 fajnie ale to nie asus g751jt ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts