darkatraz 884 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Cały dzień męczyłem to coś. Fabuła mnie nie urzekła. Dziennik to jakaś jedna wielka masakra Walka nadal taka sobie. Sporo uników trzeba robić, wszak troch za dużo. Ludzie jest sprawa. Z racji sezonu ogórkowego pogrywam w Risena dalej. Walka teraz jest łatwiejsza z ulepszonymi umiejętnościami. Gdzie można magiem zostać?Mam jedbak dwa problemy. Jestem na wyspie gdzie spotykamy łowców demonów. Mam dwie misje. Odczarować szkielet i zapalić ognie. Z tym pierwszym nigdzie nie mogę znaleźć formuły (wszystkich w cytadeli popytałem), a z tym drugim nie wiem jak się dostać na drugą stronę rzeki lawy (papuga voodoo nie pomaga). Jakieś sugestie? Nie należe do żadnej frakcji. Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Z tego co pamiętam tą recepturę miał Connor - mężczyzna który sprzedaje stroje, itd. Musisz najpierw popytać i wydaje mi się, że Drake albo Eldric powie, że widział ostatnio Connora z jakąś kartką. Gdy pójdziesz jego spytać, on wyślie Cię do Henrika, a on powie, że nic nie wie. Potem Connor już Ci odda recepturę. Co do lawy, musisz zostać łowcą demonów by się za nią przedostać. Inaczej nie da rady. Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez Kz3Ko. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Ale ja wszystkich popytałem o tą recepturę i żaden o Connorze nie wspominał. Cytuj Link to post Share on other sites
darasz89 190 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Gdzie można magiem zostać? musisz wybrać frakcję - każda z nich ma opcję zbudowania maga, z czego strażnicy mają najbardziej "klasycznego" Odczarować szkielet i zapalić ognie. Z tym pierwszym nigdzie nie mogę znaleźć formuły (wszystkich w cytadeli popytałem), a z tym drugim nie wiem jak się dostać na drugą stronę rzeki lawy (papuga voodoo nie pomaga). Jakieś sugestie? Nie należe do żadnej frakcji. z tego co pamiętam trzeba kupić od kogoś formułę i dać szkieletowi, na drugą stronę lawy dostajesz się w 3 rozdziale, po zaniesieniu Eldricowi grimmuaru i rozpoczęciu przygotowań do rytuału ogólnie każdemu kto gra polecam szybko dołączyć do frakcji - podstawowe zadania innych sojuszy będą dostępne, a te specjalne i tak są osiągalne tylko jeśli jesteśmy członkami danego ugrupowania Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez darasz89 Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 U Connora podobno za 300 ale nie mam takiej opcji dialogowej Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Jestem pewien, że Eldric albo Drake mi powiedział, że Connor ma tę formułę. Przynajmniej u mnie tak było. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Kz3Ko. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Już wiem gdzie leży problem. Mam buga bo szkielet nie chce ruszyć dupska do cytadeli tylko ciągle gada, że to nie wypali. Ehh i zaczynanie od nowa gry edit: Udało się, musiałem pójść za szkieletem pod cytadele i w tedy zgodził się za mną ruszyć i dalej poszło jak trzeba. Gościu odczarowany Z innej beczki. Jeżeli dołączę do strażników to za lawę w Calandorze nie przejdę ? Jaką frakcje najbardziej polecacie ? Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez darkatraz Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Wydaje mi się, że jak dołączysz do strażników to za lawę nie przejdziesz, bo Eldric Ci nie odpali teleportu po drugiej stronie, z racji, że nie jesteś łowcą demonów. Ja sam przystąpiłem do łowców demonów, ale tylko dlatego, że na internecie wyczytałem, że za lawą jest jedna z lepszych broni kłujących, a konkretnie jej część. Ogólnie ta frakcja jest bardzo przyjemna, przynajmniej dla mnie, bo ja nigdy nie lubiłem bawić się magią w rpg, a u łowców masz głównie buffy, do szybkości wyprowadzania ciosów lub ogólnych zadawanych obrażeń. Możesz też np. przywołać piekielnego ogara, lub wojownika cieni, ale po co. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Kz3Ko. Cytuj Link to post Share on other sites
Daniel_7241 1 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 OMG wczoraj kupiłem Risen 1 na steam a dzisiaj dowiedziałem się że jest w najnowszym cd-action.... i to w polskiej wersji językowej Cytuj Link to post Share on other sites
darasz89 190 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Z innej beczki. Jeżeli dołączę do strażników to za lawę w Calandorze nie przejdę ? Jaką frakcje najbardziej polecacie ? przejdziesz spokojnie - będzie to zadanie specjalne dla Eldrica, po jego wykonaniu Eldric pomoże Ci w rytuale odzyskania ducha dodam jeszcze, że przystąpienie do frakcji blokuje tylko i wyłącznie dostęp do zadań dotyczących awansu w hierarchii danego ugrupowania - nie zależnie od wyboru mamy dostęp do całej mapy i wszystkich legendarnych przedmiotów Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez darasz89 Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Aha. Bo Drake kazał mi zapalić ogień, a portalu na drugą strone nie ma. Czyli musze dołączyć do strażników? Cytuj Link to post Share on other sites
darasz89 190 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) musisz dołączyć do ugrupowania, potem Eldric powie Ci, że trzeba znaleźć stary grimmuar, jak go znajdziesz i oddasz zacznie się rozdział 3, na początku którego będzie rozmowa z Eldriciem, on powie, że najpierw trzeba ostatecznie rozprawić się z cieniami, a potem może pomóc bohaterowi w rytuale, otworzy wtedy portal poza lawę Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez darasz89 Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Hmm. Grimuar oddany, cienie na tej lokacji wybite do cna. Tylko jestem forever alone Cytuj Link to post Share on other sites
darasz89 190 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 hmm, na pewno musisz dołączyć do frakcji, nie grałem jeszcze DH więc nie wiem jak dokładnie to wygląda z tej perspektywy Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Mi osobiście trzeci rozdział zaczął się dopiero po całym przystąpieniu do Łowców Demonów. Co za tym idzie, dopiero wtedy miałem quest za lawą. Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 I am fabulous :D http://i.imgur.com/wN4aUq9.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon13 501 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) Hah, miałem to właśnie wrzucić Widze ze wszyscy łowcami demonów są. Edytowane 1 Września 2014 przez Dragon13 Cytuj Link to post Share on other sites
darasz89 190 Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 (edytowane) nie wszyscy, ja np nie grałem tylko łowca [grałem strażnikiem i piratem voodoo] Edytowane 1 Września 2014 przez darasz89 Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Risen 3 skończony. Fabuła bez polotu, grałem z nudów więc ujdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon13 501 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A i ten ostatni boss, jednym słowem du*y nie urywał Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Ja myślałem, że on bardziej będzie wymagający, a tu zarzuciłem ogara i szybkie rączki. Padł w moment, a grałem na wysokim. Edytowane 3 Września 2014 przez darkatraz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts