pawka81 0 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam. Od jakiegos czasu mam problem ze startem systemu tzn. po włączeniu po kilku sek. resetuje BIOS (do ustawien fabrycznych) i odpala od nowa (czasem kilka razy) i po chwili zwieszka (monitor przechodzi w stan uspienia)po wcisnieciu resetu odpala i jest ok do czasu wylączenia. Po ponownym włączeniu znów ta sama magia. Proszę o pomoc i wskazówki Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17834 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jaki to komputer ? Podaj konfigurację. Może bateria na płycie nie trzyma ustawień, a może zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
pawka81 0 Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Sprzęt już trochę leciwy ale.. ;] mógłby pośmigac jeszcze MB - Asus P5KC CPU -Q6600 GPU - Gigabyte GeForce GTX 660 RAM - GeILDual Ultra 800mhz 2x2gb Zasilacz - Tagan 700W bateria świeżutka Cytuj Link to post Share on other sites
Soxic 0 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Jak wspomnial worm, winowajca może byc zasilacz. Tagany to chyba czarna lista? Masz może pożyczyć od kogoś markowy zasilacz? Cytuj Link to post Share on other sites
TheRedGuy 8 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Tagan na czarnej liście ? Ja już jestem taki stary czy CEO Taggan'a zamordował papierza? Cytuj Link to post Share on other sites
pawka81 0 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Hmmm... zawsze mi sie wydawało,że tagan jest markowy Dziś po memtescie wyszło zero błedów na mamorkach,według HD tune dysk chyba tez ok Health Status OK. jak/czym sprawdzić procesor oraz płyte ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 "Rozbierz" komputer dokładnie (procesor i płyt oczywiście zostaw) i "ubierz"jeszcze raz.Przewody od obudowy też.Ja tak dwa czy trzy razy "naprawiłem" swój..... Cytuj Link to post Share on other sites
Soxic 0 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Wywnioskowalem ze BYC MOZE tagan to czarna bo pierwszy raz na oczy widzę tska nazwe. Wybaczcie za moj błąd. Cytuj Link to post Share on other sites
maxishine 78 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Jeśli pierwszy raz widzisz na oczy nazwę Tagan, to raczej nie pasujesz do tego forum kolego Co do autora, najlepiej jakbyś wyciągnął bebchy, i podłączył po za obudową. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17834 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 raczej nie pasujesz do tego forum kolego Forum jest m.in. po to, aby swoją wiedzę pogłębiać i się uczyć czegoś nowego. Napisał „chyba", więc nie był pewny. Nic złego się nie stało, a o tym kto ewentualnie tutaj nie pasuje, pozwolisz że zadecydują osoby które tym forum zarządzają. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
HAL900 52 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Sprawdz komputer z innym zasilaczem Cytuj Link to post Share on other sites
byzyl 86 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Mozesz sprawdzic na innym zasilaczu, ale watpie aby to byla wina Tagana, Tagan to markowy sprzet. aczkolwiek jakby od kilku lat sluch o nich zaginal:( Moja propozycja to obejrzenie kondensatorow na plycie glownej, sprawdz czy nie spuchly, czy nie ciekna. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts