Skocz do zawartości

K9N6SGM-V - brak obrazu na integrze

Recommended Posts

Witam,
podłączyłem stary komputer z 2GB RAMu, wyżej wymienioną płytą MSI oraz jakimś athlonem (nie pamiętam modelu). Wcześniej komputer działał, lecz teraz gdy włączam go włącznikiem, to ikona dysku na obudowie zaczyna świecić, chłodzenie procesora się kręci, lecz nie ma obrazu. Komputer podłączam pod TV przez VGA i nie ma obrazu, nawet przy uruchamianiu nic nie załapuje (TV jest sprawny, gdyż przez ten sam kabel łapie sygnał z laptopa). Co zrobić?

Witaj,

skoro płyta nie wydaje żadnego dźwięku, wygląda mi na problem z procesorem lub zasilaniem (jednak na 100% nie jestem pewny). Podłączyłeś zasilanie wszędzie, gdzie potrzeba? Spróbuj wszystko wyciągnąć, przedmuchać (w szczególności socket) i odpalić płytę z samym procesorem.

Edytowane przez krzesuo

Jeśli wszystko się uruchamia a komputer się nie wyłącza po chwili oraz nie wydaje dźwięków (oczywiście jeśli głośniczek wewnątrz jest podłączony), to na 99% winna jest karta graficzna.

Proponuję na szybko wyciągnąć ją, przedmuchać gniazdo i wsadzić z powrotem.

Dobrze by było, jakbyś podał dokładnie wszystkie podzespoły, razem z modelem zasilacza.

Edytowane przez MasterBarti

Witam. Ja bym postawił na to że padła płyta główna. Ostatnio brejdakowi padła płyta i miał identyczne objawy jak i Ty. Wszystko kręci wiatraki procesora karty graficznej, płyta nie wydawała żadnych pipków. Po sprawdzeniu zasilacza od razu wniosek był pewny, że idziemy do sklepu po nówkę płytkę. Bo jak wyjaśnić brak jakichkolwiek piskliwych dzwięków skoro płyta nie informuje nas co ją boli ? Niestety komputery to takie badziewie dzisiaj działa a jutro już nie chce. Jak mójemu teściowi zgredziowi padł zasilacz i miał dylemat no jak to możliwe że się zepsuło no przecież działało, bo myślał że komp będzie 100 lat działał itp.

Edytowane przez nad30

Bo jak wyjaśnić brak jakichkolwiek piskliwych dzwięków skoro płyta nie informuje nas co ją boli ?
-W bardzo prosty sposób.Głośniczek w obudowie nie jest podłączony do płyty...:) Oczywiście może być również tak jak Ty piszesz.