Skocz do zawartości

[MULTI] Need For Speed - seria

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...

Trochę pograłem i jako odstresowywacz po długim dniu nawet daje radę, ale podobnie jak w przypadku poprzednika nie jestem w stanie usiedzieć za jednym zamachem dłużej niż pół godziny. Doszedłem już do momentu, gdzie za jednym razem trzeba uzbierać 150k punktów, więc od dwóch dni rzucam mięsem na lewo i prawo, bo przeważnie zatrzymują mnie w okolicy 120k :/

Jedno trzeba przyznać - wizualnie jest lepiej niż dobrze.

mi totalnie nie przypadł do gustu ten nowy NFS  , już  filmik początkowy mnie wkurzył , dlaczego nie można go pominąć ? jest żałosny  , potem te wszystkie  filmiki szkoleniowe , czy  oni nie zdają sobie sprawy ,że nie każdy jest idiotą ? . fizyka pojazdów mi całkowicie nie odpowiada ,zdaję sobie sprawę ,że to arcade ale jest  zbyt banalny uproszczony do granic możliwości , do tego brak wsparcia dla kierownicy , kpina . 
Graficznie ładnie ale  ograniczenie do 30fps to kpina . Szczerze powiedziawszy bardziej podobał mi się  NFS: The Run .

A juz nie przesadzajcie

Grafika

Poprostu cudnie.Slicznie,malowniczo,mozna by sie zatrzymac i poogladac co tworcy powymyslali.Na ustawieniach ultra wyglada to naprawde dobrze

Z  poczatku balem sie jak mozna grac przy 30 fps,ale o dziwo na i5 4570 i gtx 760 te 30 fps wygladaja na plynne:).

co ciekawe odblowowywalem to niby 60  ale pojazd jechal 2 razy szybciej wiec jechac sie na dalo(ciagnelo mi 60 fps,klika skadkow do 58)

genaralnie  gra dobra,nie ma co wzdychac do tamtych starych,bo co bylo minelo i tyle.

ta odslona tez jest ok

Edytowane przez kuba223

Dosłownie pół godziny temu ukończyłem ostatni wyścig kariery (powyżej 45 kilometrów), mogę więc pokusić się o małe podsumowanie.

Jak już wspomniałem - gra jest bardzo atrakcyjna wizualnie, a w małych dawkach nawet całkiem znośna. Nie ma jednak nic wspólnego z klasycznymi wyścigami, nawet tymi najbardziej arcade'owymi. Bliżej jej do Carmageddon'a niż do poprzednich odsłon serii. Nawet najprostsze Time-trial'e kończą się zawsze pościgiem, a dużo ważniejsze od umiejętności "jeździeckich" gracza jest korzystanie z gadżetów. Mniej więcej od trzeciego startu gra skojarzyła mi się z Wacky Races, gdzie również ważniejsze od sportowej rywalizacji było kopanie dołków pod konkurencją. Dość mocno uderzył mnie brak jakichkolwiek różnic między pojazdami. Tylnonapędówki prowadzą się tak samo jak pojazdy 4x4, a wybór auta nie ma w zasadzie żadnego znaczenia, bo po upgrade'ach wszystkie mają bardzo zbliżone parametry. Rivals porównałbym do dziewczyny w typie lalki barbie - przez 15-30 minut dziennie dostarczy nawet i fajnej rozrywki, ale to wszystko, co jest w stanie zaoferować.

• Popieram 4
  • 1 miesiąc temu...

Katastrofa jak dla mnie.Nie wiem jak u was,ale u mnie samochody zachowują się jak ciężarówki ogólnie ciężko to chodzi strasznie mimo 30fps i nie raz dropy do 10 fps ogólnie porażka już most wanted 2 lepszy był :)

Edytowane przez Kubba_45

No to fakt górnych lotów to on nie jest gra ma porostu gównianą optymalizacja chodzi na frostbite 3.Bf3 na mutli mam spokojnie 40fps na średnich, więc studio schrzaniło.Zresztą Ea i tak wywalił ich od NFS oby przemyśleli to i stworzyli prawdziwego NFS z tuningiem, a nie gó**o, gdzie zmienia się tylko kolor aut.30Fps pod XXI chore to jakieś jest.Ea leci sobie kompletnie w kulki.I nie ma co winić np:DICE, bo to Ea stwarza presje aby wypościć bf w fazie alfa.Bf 2,1942 można ?,można kiedyś grę tworzyli 3 lata dopieszczając na max teraz co roku nowy nfs,fifa,i rewolucja wtedy jeszcze Ea tak nie leciało na hajs.Nie wspomnę nic o ich supporcie.Jedynie co mi się podoba to o dziwo Origin odpukać nigdy nie miałem z, nim problemów :)
życzę abo Ea dostało kolejną złotą kupę i, żeby się stoczyli jak najbardziej i później niech ktoś to weźmie za mordę.Ale to tylko marzenia :)

Edytowane przez Kubba_45

Co prawda to prawda, ale jakoś nawet nieźle się przy tym bawiłem, może dlatego, że dawno nie grałem w porządne wyścigi. Poza tym blokade 30 fps można zdjąć za pomocą pewnego fixa - znaleźć można na necie. Gry od EA to dno i metr mułu, wszystko na jednym silniku, wychodzi co roku - ale jak gracze to łykają to taki wydawca jest zadowolony :) Dopóki sprzedaż nie spadnie będą tak wykorzystywać graczy, ot cała prawda. 

• Popieram 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...

Rozgrywki sieciowe to dno... Miałem ponad 500k sp punktów i nastąpiło rozłączenie z sesją. Migracja hostów i co najciekawsze:
Podczas ekranu ładowania słychać było dźwięki otoczenia jak i mojego pojazdu. Następnie dźwięk uderzenia w moje Pagani i gdy ekran ładowania zniknął, mnie przerzuciło do Menu z zerowym stanem punktów. Czas odinstalować ów grę ;)

Edytowane przez Fikuzi
  • 1 miesiąc temu...

Da się pograć w tę gierę na kierownicy czy faktycznie nie ma wsparcia? Póki co sprawdzałem na starej Mancie kolegi i nie działa. Chyba , że trzeba wgrać jakiś config?

e/ próbuję z x360ce. Jak ruszy to dam znać.

• 4 miesiące temu...

Gdyby zrobili NFS'a tak, aby można było tuningować auta w stylach jakie teraz panują w Europie, w USA i w Japonii to bym się straaasznie jarał. Do tego drift, drag, klasyczne wyścigi i co jeszcze autorzy nie wymyślą. 

Ja to się właśnie boję że to pójdzie w tym kierunku co Run, Rivals itp. Gry które z wyścigami miały mało wspólnego ale z drugiej strony, może raz się posuchają co ludzie chcą to może wtedy znowu będzie hype na tuning :)