mICh@eL 335 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Gdzie indziej zostaniecie za pisanie nagrodzeni?To zależy... autorzy m-r miesiąca tak, reszta - wątpię Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Zrozumiałem wypowiedź Pana Wojtka połowicznie. System zostaje ten sam, ale czy zwiększą ilość pkt? Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 ale czy zwiększą ilość pkt? Na to raczej nie ma szans Cytuj Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Poszedłbym w drugą stronę i dostosował poziom MR do ilości punktów Ówarzasz, rze tak tżeba? Bo wtedy wienkszoźć wyglondałaby mniej wiencej właśnie tak Chyba mnie nie zrozumiałeś. Chodziło mi o obszerność MR i ich złożoność, a nie o poziom języka polskiego Zrozumiałem, zrozumiałem Trochę ironizowałem po prostu... A propo obszerności i złożoności, to warto porównać pierwsze mini - recenzje jakie ukazywały się na łamach serwisu z tymi ukazującymi się teraz. Kiedyś to faktycznie były mini - recenzje, bo dzisiejsze to już, można zaryzykować stwierdzenie, normalne artykuły (oczywiście nie wszystkie). Zastanawiam się co by było gdyby ktoś napisał taki krótki tekst w tym momencie? Niby takie było założenie tego działu, ale teraz pewnie dostałby mnóstwo negatywnych komentarzy, że tekst jest za krótki itp. Zmieniły się standardy... Pisząc tekst na modłę pierwszych m-r, raczej miałoby się marne szanse na jakiekolwiek wyróżnienie w podsumowaniu miesiąca... Podsumowując: jeśli komuś nie pasują obowiązujące zasady to niech najzwyczajniej w świecie nie pisze! Nikt nikogo nie zmusza... Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Podsumowując: jeśli komuś nie pasują obowiązujące zasady to niech najzwyczajniej w świecie nie pisze! Nikt nikogo nie zmusza...To fakt nikt nie każe komuś poświęcać się dla kilku punktów. ja ostatnio napisałem taką mini-reckę i przyjęła się całkiem dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Flaqs 3 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Podsumowując: jeśli komuś nie pasują obowiązujące zasady to niech najzwyczajniej w świecie nie pisze! Nikt nikogo nie zmusza...To fakt nikt nie karze komuś poświęcać się dla kilku punktów. ja ostatnio napisałem taką mini-reckę i przyjęła się całkiem dobrze. Jak najbardziej się przyjęła. Uważam jednak, że na niektóre tematy da się napisać bez "pitu pitu" a z innymi jest już trochę ciężej. Dajmy na to jakąkolwiek grę. Same screeny nie wystarczą, trzeba jeszcze dodać do nich trochę treści Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Dominik, dalej masz problem z tym, jakie "Ż" użyć w wyrazie "karze" Przypomnę znowu: Kara -> karać -> karze (daje karę) Kazać -> każe (rozkazuje) Obecnąrecke myszki tez raczej pisze w formie dość mini, nie chce mi sie rozpisywać, choć pewnie jak dorwę troche weny twórczej to róznie sie to moze skonczyc. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 oj tam literówka Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Niedługo będzie recka kierownicy to też niezbyt długa. Przecież przez 2 strony nie będę pisał o wyglądzie. Będzie to co trzeba i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 oj tam literówka Który to już raz w tym słowie? Najgorsze, że przeglądarka nie podkreśli Ci tego, bo skąd ona ma wiedzieć co chcesz napisać Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Jednak pamiętajcie, że niektórych rzeczy nie da się skrócić bez utraty jakości i poziomu merytorycznego recki Cytuj Link to post Share on other sites
Gość bulbulek Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Wszystko da się skrócić. Zależy od tego jak podchodzisz do tematu. Zamiast porównywać dwa dyski jako całość, możesz napisać tekst o porównaniu wibracji obydwu dysków. Skupiasz się tylko na wibracjach i masz tekst krótki i porządny. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 No ale jak zrobić test porównawczy dwóch coolerów w wersji mini Tabelka ze specyfikacjami, po jednym zdjęciu i dwa wykresy, dwa zdania w podsumowaniu i ocena Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Skracam tak żeby wyszło dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 A po co skracać? Długie arty są też fajne Cytuj Link to post Share on other sites
Wojciech Kulik 4 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Ale tu przecież nie chodzi o to, żeby pisać długie arty i potem je skracać, tylko w ogóle od początku pisać krótkie... jeśli w ogóle chce się artykuł mniejszych rozmiarów Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Więc jak wygląda sprawa ze zwiększeniem punktacji? Cytuj Link to post Share on other sites
kuniomaster1993 0 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 pewnie kiepsko ale możesz zadać pytanie do redakcji w takim specjalnym temacie założonym przez Wojtka Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Więc jak wygląda sprawa ze zwiększeniem punktacji? Sprawa była już omawiana - nie ma możliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 regist88 - właśnie że jest, tyle że tylko dobre teksty będą wyróżniane. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts