Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość effendi360

Czuje chyba, że się powoli wypalam. :cry:  A tak na serio. Wiesz po co mi to wszystko ? Bo jestem maniakiem i szukam nowych doznań w moim hobby. Bo nie potrafię jak co niektórzy 10 lat bez przerwy grać na przykład tylko w CS'a.

Dlatego w akcie desperacji nawet kupiłem 3dsa by poszukać na nim nowych doznań. Może głupio i naiwnie, ale wraz z premierą nowych konsol i tym jak mocno ta branża się rozprzestrzeniła  w ciągu ostatnich generacji, liczyłem na konkretne *******nięcie, opad szczęki i zerwanie kasku. Co dostaję ? Zobacz newsa na temat Thiefa w PPE... Ceny kosmiczne, gier brak, te co są nie powalają ani wykonaniem ani gameplayem i tylko co chwila kolejny news o obcięciu rozdziałki gdzieś tam, klującym framerate ówdzie.

Każdy kolejny potencjalny "HIT" to tylko dodana cyferka w tytule. Po prostu uważam, że ta branża coraz bardziej zaczyna nastawiać się na dojenie ludzi z forsy a nie dostarczanie im rozrywki w najlepszej możliwej formie.

jedyną grą jaką akceptowałeś to TR

Ja akceptowałem TR ? A nie plułem czasami, że to kalka uncharted ? :->

• Popieram 3

Witam ponownie. Ja od siebie dodam , że i tak kupię ps4 i tak więc tutaj znacie moje zdanie (no chyba , że samochód mi się rozleci przed tym zakupem to wiadomo będę musiał kupić samochód bo nie będę miał jak dojechać do tyrki ale to akurat sarkazm). I powiem wam , że na razie wasze gadanie jest w sumie o niczym ps4 nie ma gier i kropka nie ma. Ale będzie miało oj będzie miało ja nie gram w rtsy więc na ps4 jedynie tych gier nie uświadczę. Ale te które są ekskluzywne to ze świeczką szukać. Historia zatacza koło ps3 na początku miał podobne bolączki do tego jeszcze dochodził skomplikowany proces programowania gier na tą konsolę i co i Sony i tak wygrało na tej konsoli bo sprzedawała / sprzedaje się świetnie. Więc poczekamy zobaczymy za 2 lata co powiedzą malkontenci z tego forum na temat ps4 a że forum chyba będzie istnieć więc retrospekcję będzie łatwo zrobić. Już do wakacji wiem , że wyjdzie kilka hiciorów chyba , że producenci dadzą du*y i będą falstarty. A potem to coraz lepiej będzie. Sony za dużo ma do stracenia lub wygrania żeby ps4 było pozostawione na pastwę losu jak ps vita. Czy na początku ps3 miało super gry nie a teraz kupuje każdy w ciemno i wie , że będzie miał w co grać. Start ps4 z grami jest co by nie mówić żałosny ale w sytuacji tego giganta i z plotek które można przeczytać dotyczących jego stabilności finansowej można wywnioskowac jedno, że ps4 musi odnieść sukces na razie sama konsola odniosła już niebywały sukces bo już 5,3 mln osób uwierzyło Sony , że warto wydać pieniążki na ich produkt i Sony nie puści ich kantem ale da produkt który będzie gwarantował zabawę na długie lata. Już z tego co wiem 320 tys. małych , kochających mangę oczek z Japoni uwierzyło , że ich rodzima firma zrobia urządzenie które warto kupić i które ma potencjał. I ja też wierzę Sony. A jak wyjdzie : The Order: 1886 to wielu malkontentów z full hd i gtx titan się zasmuci bo nie zobaczy jej. Nie cisnę pc nie kocham konsol. Kocham grać i dobrze się bawić. A źródło to już inna bajka sam czekam na oculus rifta i śledzę jego rozwój (właśnie poniękąd z tej perspektywy też zmodernizowałem / kupiłem właściwie nowy komputer) więc pc też kocham i jego przede wszyskim wszechstronność i ogrom zastosowań. Ale Sony kocham bo pierwsza rzecz jaką miałem w życiu to był kaseciak z badziewnymi słuchawkami , właśnie Sony na komunię (dostałem wallkmena nie wiem w sumie nawet jak to się pisze). Pozdro chłopaki i nie dogryzajcie sobie co i jak i z czym i że za enty czas to ten będzie takie miał myślenie a temu przetransferuje się tok myślenia na taki. Mi to rybka ja kocham się bawić a nie ważne jest środek (w tym przypadku platforma) ale cel ( w tym przypadku rozrywka).

Ja akceptowałem TR ? A nie plułem czasami, że to kalka uncharted ? :->

Si sie senior , jechałeś jak mówiąc / pisząc kolokwialnie mojego ukochanego nowego Tomb Raidera jak burą sukę Nygusie a polemika z tobą o tym zakończyła się dla mnie pstryczkiem w nos i dostałem ostrzeżenie he he :P;) . Ale i tak twierdzę , że Tomb Raider z 2013 roku to gra której w ciemno czy to na xbox 360 czy to na pc daję w skali o 0 do 10 - 10 bo gra jest fenomenalna i znając życie jak kupię ps4 to a co i tak kupię tego Tomb Raidera chociaż znam go na pamięć jak Medialiony Zofii Nałkowskiej. Pozdrawiam z fartem.

• Popieram 1

@pmacieja

Tak z mojego doświadczenia żadna gra nie zasługuje na 10/10. A TR rzaczej nie ma powtarzalności gier strategicznych, fabuły MGSa, ogromnego świata Skyrima i tony grindu Disgaei.

Nie ma w tej chwili argumentów za ps4. za pół roku, może, może za rok. Jeśli kogoś kasa nie pali w ręce, to lepiej poczekać trochę. Akurat konsole Sony jakoś mają średnie starty, ps2 i ps3 tak samo. Prawdopodobnie będzie to lepszy wybór od xbone, ale na razie sama Forza 5 styka, aby rozbić ps4, mimo, że słabsza od FM4.

@pmacieja

Tak z mojego doświadczenia żadna gra nie zasługuje na 10/10. A TR rzaczej nie ma powtarzalności gier strategicznych, fabuły MGSa, ogromnego świata Skyrima i tony grindu Disgaei.

Nie ma w tej chwili argumentów za ps4. za pół roku, może, może za rok. Jeśli kogoś kasa nie pali w ręce, to lepiej poczekać trochę. Akurat konsole Sony jakoś mają średnie starty, ps2 i ps3 tak samo. Prawdopodobnie będzie to lepszy wybór od xbone, ale na razie sama Forza 5 styka, aby rozbić ps4, mimo, że słabsza od FM4.

Witam kolego widzisz mam Skyrima na Xbox 360 nie trawię tej gry i pieniądze wyrzucone w błoto bo recenzjach i wielu pochlebnych opiniach kupiłem zagrałem nie podchodzi mi i mogę jej dać od siebie - 1 bo jest  denna , nie gram w strategie bo nie lubię i nie polubię i koniec Mgsa też nie lubię a ostatniej nie znam. Dla mnie gra typu Tomb Raider lub God of war 3 lub Uncharted 2 i 3 są na 10 bo mnie wciągają i gram w nie ciągle podobnie jak wielki hicior który odkryłem niedawno Dishonorted na Xbox 360 i jej też mogę dać 10 a o gustach się nie dyskutuje. Ja nie sieję propagandy lub nie biorę kija i nie mówię kup ps4 bo cię zbiję gamoniu (sarkazm) po prostu wiem , że konsole są dla mnie fajną opcją na spędzanie miło wolnego czasu i tego się trzymam. Mam fifę i na pc i na xboxa 360 na xboxa gram ciągle i daje rady na pc zrobili ją tak denną i kulawą , że szkoda mych 100 zł kupiłem na pc jedno , że wiedziałem , że będę modernizował komputer to włączę ją na full hd i faktycznie wygląda ładnie , dwa , że fifa 13 na pc była fajna a trzy , że zakochałem się w ultimate team ale fifa 14 na pc jest żałosna i dobrze , że mam dziadka xboxa bo bym nie miał piłki do ogrania w tym roku bo pes jest zrypany na maxa. Tak samo jak nikt mi nie da nigdy na pc dobrego boksu lub tekkena ja kocham te gry i jak miałem ps3 to tekken 6 królował w sieci i robocik Alisya Boskanovic i ciągle mogłem w to grać i nie nudziłem się tą grą. Każdy ma swe wytyczne co do rozrywki ja nie lubię fpp teraz to się ładnie nazywa fps i nie kupuję nigdy Codów lub Battelfildów bo mnie lubię tych gier i czy to na konsolę czy pc a czy mi wygodnie celować czy nie na konsoli to mi to rybka bo nie mam z tym problemów bo nie ogrywam tych gier i the end na ten temat. Kocham i będę kochać tpp jak Max Payne na pc 1 i 2 , właśnie Tomb Raider lub Mafia. Kocham gry typu Diablo 2 i 3 (właśnie 3 na xbox 360 mam) i serię God of war. NIe neguję , że pc jest lepsze bardziej wszechstronne i gry dzięki wyjściu next genów w końcu będę wyglądały na pc bajecznie , właśnie po to kupiłem tego pc żeby się nim równiż bawić. Ale ps4 kupię bo wiem , że Sony da takie gry które będą ogrywane miesiącami i takie gry których nie spotkamy na innych platformach. The end. Pozdrawiam.

p.s mam Forzę 4 i Forzę Horizon i szczerze szału nie robi fajnie się gra ale w gry ścigałkowe to ostatnio grałem z pasję jak był Need for Speed 3. Więc czy xbox one da Forzę 5 czy 6 i 20 to nie kupię konsoli dla tej gry bo nie ścigam się na padzie wolę samochodem pojeźdźić bo mi to daje więcej frajdy i adrenalina też większa. A fakt kolego ps4 ma start jaki ma o czym już pisałem ale nie mówię też , że każdy który żyje ma wydać ostatnią kabonę , nie jeść nie pić i nie wychodzić z domu ale kupić ps4. Każdy ma swe zdanie i kabonę jeśli ktoś chce to kupi jeśli nie to nie kupi. Wiele osób nie słyszało o ps4 i nie kupi jej nigdy i będą żyć , wiele słyszało o niej i też jej nie kupi bo nie potrzebuje. Ja też słyszałem o durex play ale tego nie kupię bo tego nie potrzebuję. Jak świat jest ogromny a światopogląd ludzi odmienny to i determinanty do zakupu czegoś też są różne. Trzymcie się.

Edytowane przez pmacieja

@pmacieja:

Ze Skyrimem spokojnie, ja do takiego Morowinda podchodziłem w sumie 3 razy, zanim zassało, rok to trwało. NFS3 to był zajefajny na psxie, tylko musiał uznać wyższość GT i puszczanie mp3 na mojej Ami, żeby mieć jakąkolwiek muzę w grze na dwóch było słabe;) 

Wiesz, co teraz katuje? Disgaee D2, przetykaną Mediavalem 2 i własnie Forzą. Forzę4 bez wspomagaczy sprawdź, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Moja ps4 się kurzy. Pewnie gdybym ruszył dupsko i napełnił dysk w mojej ps2, to też by łaziła, kilka gier na niej nie zrobiłem. Tekken Tag 2 u mnie dosyć regularnie hula, w końcu nawiązuje walkę z Virtuą :P

Żadna gra nie zasługuje na 10/10 i już. Tak, jak każdy sprzęt ma niedoróbki, tak samo gry. Gra 10/10 oznaczałaby najepszą grę ever, niezależnie od gatunku, a takiej nie ma i nie będzie.Ty wolisz TRa, ja Skyrima. Dla mnie TR to mocna 8/10, Skyrim 9/10, dla Ciebie TR to 10/10, Skyrim hm...nisko. Możemy wycągnąć średnie i tak dalej. Nie ma sensu. Wchodzimy w górnolotne sfery. Żadnej z moich ulubionych gier nie dałbym już 10/10, raz, ze raczej lubie gry specyficzne, dwa, chyba kiedyś te aktualnie najlepsze zostaną pobite, nie? TR właśnie dostaje "Definitive Edition", które powinno być na PC jako zwykła łata/paczka HD/UHD/cholera wiej, co marketingowcy teraz wymyślą. Na jaką ocenę to DE zasłuży? 10,5/10 ? Bazując na 10/10 dla normalnego TRa.

W realu zapraszam do Schwarzwaldu, an dowolną mniejszą drogę między wiochami. Policja która generalnie podchodzi do kierowców na zasadzie "nie rozrabiaj przy innych". Z jednej strony ściana skały, z drugiej taki milutki stok, jakieś dobre 30 m przetykane lasem. Czasem jakiś kamień wielkości kaszlaka sobie na drogę spada. Dodajesz różnice wysokości startu i końca trasy ok. 800m i wyjeżdżasz przy lekkiej mżawce, dojeżdzasz przy lekkim śniegu i oblodzonej ulicy. Mi to często nei przeszkadza (Legaś 2,5l), ale już wózki z napędem na jedną oś tak troszkę ostrożniej jeżdżą.

Pozdrawiam i ja.

Edytowane przez azbestor

Nie jeżdżę już szybko bo ostatnio wyłapałem gratis od cywilnego psiaka więc teraz jestem ostrożny bo pieniążki mogłem inaczej przeznaczyć a tak trzeba było becelować za mandat.

p.s I już do mnie leci ps4 więc ja wierzę w Japończyków i mam nadzieję , że kaska wydana będzie dobrze. A co będę miał z gier gratis Killzone i co jeszcze a co oczywiście , że Tomb Raider. Pozdro trzymcie się .

Co mogę powiedzieć po 2 h obcowania z ps4 : POLECAM !!!. za******a sprawa zakup a czy obecnie perspektywiczna na to pytanie każdy sobie odpowie sam. Ja nie żałuję pieniążków wydanych na sprzęt Sony. Jest różnica i to spora w porównaniu do ps3 , menu lepsze niż w ps3 , gry ślicznie wyglądają, pad rewelacja. Sprzęt jest mały , zgrabny i ślicznie komponuje się do wystroju wnętrza. Pozdrawiam i idę grać dalej w Tomb Raidera , od siebie porównanie Pc na mym sprzęcie i na dziecku Sony wg. mej skromnej osoby obie gry wyglądają identycznie , więc jak reszta gier będzie tak śmigać to konsolinka zrobi furorę. Trzymcie się.

• 2 tygodnie później...