thenatespl 4 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Siemka mam budżet do 1500zł i mam pytanie zainwestować w jakiegoś pc czy może wziąść ps 4 . Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 A stać Cię wydawać ok 300zł za jedna gre? Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 A stać Cię wydawać ok 300zł za jedna gre? No właśnie gry są drogie jak cholera. Może wziąść ps 3 slim i jakieś gry i zostawić troche kasy ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość miomol Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Konsole mają sterowanie nie do ogarnięcia (jak można grać na padzie w cokolwiek innego niż wyścigówki?!), słabą jakość grafiki, mało FPSów i mają drogie gry. Ostatnio na Steamie był Left 4 Dead 2 za free, kiedy na konsole kosztuje 200zł. Nie wspominając o tym że jak bawiłem się xboxem - by dostęp mieć do YT lub internetu trzeba mieć konto Live Gold. Za trochę ponad 1500zł złożysz PC o parametrach: ASUS M5A97 R2.0, FX6300, 8GB DDR3, HD7770 1GB (lub ten z nowej serii, nie orientuję się aktualnie), 1TB i zasilatorze markowym 400W. Ja mam obecnie sprzęt o podobnej konfiguracji - Phenom II X6, 8GB DDR3, GTX460, 2TB, 420W. Większość gier chodzi w high/ultra powyżej 40fps (30fps to może i płynnie ale jakoś tak dziwnie się gra). Gdybym wymienił kartę na np GTX770 którego testowałem, lub R9 280X którego zamierzam kupić pod koniec roku miałbym powiedzmy w BF3 przy 64 graczach 120fps. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13236 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 @miomol Polecam zweryfikować informacje przez Ciebie tutaj podawane. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość miomol Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 To wynika z moich osobistych doświadczeń z konsolami, nie mógłbym po prostu "grać" na czymś takim. Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Miałem xboxa i bardzo fajnie grało mi się Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Gość ma aktualnie "etap przejściowy". Przeżywali to m.in Arczer i ja. Naprowadzanie na jedyną słuszną drogę Intela powinno potrfać max. miesiąc. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13236 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Konsole mają sterowanie nie do ogarnięcia Co komu pasuje. Mi na padzie gra się wyśmienicie nawet w FPS, czy to na kompie czy na konsolach. kiedy na konsole kosztuje 200zł. Nowość tak. Po roku czasami rozdawane za darmo w ramach abonamentu (PS3) np. FC3, M LL, Bioshock, DmC, Tomb Raider - wszystko za free. YT lub internetu Konsola nie służy do YT i neta. Gdybym wymienił kartę na np GTX770 Przy piecu za wartość tej karty, wątpię aby autor to wymienił. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 No ok zdecydowałem się na playstation i teraz pytanie wziąść ps 4 czy ps 3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13236 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 W jakie gry grasz i ile grasz tzn czasowo. Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Mam podobne zdanie co kolega miomol. Oczywiście wszystko kwestią przyzwyczajenia, ja starałem się jak mogłem, i konsola fajna sprawa, ale są gry które na padzie są nie do zagrania dla mnie. Aczkolwiek po spróbowaniu gier wyścigowych, rpg już nie potrafię grać na klawie. Osobiście wybrałem peceta, i pada do niego. Jest to rozwiązanie dla mnie idealne. Bo w zależności od gry wybieram sobie sposób sterowania. Dla mnie ważna jest kwestia serwisu, który staram się wykonywać sam. I sama wymiana lasera w napędzie od ps3 nie jest za przyjemna. Uważam jednak że każdy gracz wybieram sobie sam platformę. Ja z pewnością w późniejszym czasie wybiorę ps4 chociażby dla tego że z kumplami przy piwie świetna zabawa. Wygodniejszy jest telewizor i kanapa na kilka padów niż piec. Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 A kto powiedział że do PC nie można podpiąć TV? Ja osobiście mam TV47" + 2 pady i lepiej to śmiga jak na takiej przestarzałej konsoli którą jest PS3 a dodatkowo w 3D które na konsoli jest "PŁYTKIE". Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 W jakie gry grasz i ile grasz tzn czasowo. W wyścigi rzadko najczęściej w rpg,fps typu bf i call gram 3 godziny dziennie jak się uda Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13236 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Osobiście uważam, że przy takiej kwocie zarówno pc jak i konsola poprzedniej generacji będzie tak samo dobrym wyborem. Lubisz grać w nowości, czy ciorasz w co popadnie? PS3 ma przeceny i używki. Cytuj Link to post Share on other sites
lxxer 37 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Twoim miejscu kupiłbym PS3 używkę 300-500zł, a za resztę gry, czy co sobie upatrzysz.. Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 kosmita, nie mówię że nie można, oczywiście że można, ale na dzień dzisiejszy z moim konfigem nie jest to dobry pomysł. I trzeba przyznać że grafika jest ładniejsza dla oka, nie zanosi się bym wymieniał pieca na konsole. Każdy lubi to co lubi! Ale się zrobiło troszkę OT. Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 No ok zdecydowałem się na playstation i teraz pytanie wziąść ps 4 czy ps 3 ? Aktualnie na PS4 jest nie za wiele gier, ale powoli to się zmienia, w tym roku na tej konsoli pojawi się kilka exclusivów, które są na pewno warte uwagi. Ja osobiście zdecydowałbym się na PS4, z tego względu, że ta konsola ma wielki potencjał i będzie on na pewno wykorzystany tak jak to było przy okazji PS3. Poza tym ta konsola będzie o wiele dłużej wspierana przez producentów nie tylko gier, ale same Sony, które będzie dbało o to, żeby ich nowy sprzęt trzymał dobry poziom, więc nie ma się czego bać. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Konsole mają sterowanie nie do ogarnięcia (jak można grać na padzie w cokolwiek innego niż wyścigówki?!) gorszych bredni nie słyszałem... mają drogie gry Zależy jak na to patrzeć - jak masz wykupione PS+ to co miesiąc dostajesz Free tytuły na ps3,ps4 i Vita (w marcu ma byc Tomb Raider) mało FPSów Na PC masz mało wyścigów, bijatyk ,platformówek oraz kilku innych BF3 przy 64 graczach 120fps. http://static01.rupor.sampo.ru/26156/tom-cruise-Triple-Laugh.jpg I powiedz, że masz taki monitor co Ci 120fps wyświetli... reasumując kolego - Mam PC stricte do gier ale uwierz mi , że nawet w 1/10 nie gram na nim tyle co na X360 czy PS3 Co do konsol nowej generacji się nie wypowiadam bo gier na razie jak na lekarstwo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 PS4/XONE - Nie ma w co grać i gry są drogie jak cholera. CO do konsoli to ps3 czy 360 - co wybierzesz, będziesz zadowolony. De facto za 1500 można wyrwać obie, jak się dobrze zakręci i jechać na wpasie. Używki są w rozsądnych cenach, a zawsze pozostaje też alternatywa podążania szarą strefą w obu przypadkach. Nie to że namawiam, ale jest to kwestia wyboru. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
thenatespl 4 Napisano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Może wstrzymam się z kupnem konsoli i pc dozbieram troche kasy i gdy wyjdzie więcej gier na ps4 to kupie. Kompa mam dobrego bf4 na średnich idzie. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Już Ci pewnie inni pisali ale ja dołożę swoje doświadczenia.Od wielu lat gram i działam na komputerze.Mój ulubiony rodzaj gier to wyścigi takie raczej w stronę symulacji ale bez przesady.Parę miesięcy temu pożyczyłem od syna PS3 bo bardzo chciałem pograć w sieci w GT5.Kupiłem grę i zacząłem.Następnego dnia oddałem synowi razem z grą.No niestety graficznie to porażka.Czułem jak bym prowadził samochody z kartonu itd,itp.Może gdybym wcześniej nie grał na PC to bym łyknął ...?Radzę inwestować w PC-ta bo poza lepszymi wrażeniami z gier dochodzi możliwość wszechstronnego wykorzystania.... Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 bo GT ssie... Forza to kilka długości lepsza gra wyscigowa (nie horizon a zwykla forza 3, 4 i 5) Cytuj Link to post Share on other sites
kory2 24 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Ja mam i pc, i konsole ps3 i ps4. Większej różnicy nie odczuwam podczas grania. Konsola uczy w fpsach faktycznego podejścia. Nie wybiegniesz na pałe bo oberwiesz. Powoli zza ściany by nacelowac jak coś będzie. Ogólnie jestem bardziej przekonany do konsol, ponieważ kupujesz i grasz, płacisz za dopracowany produkt (chodz nie zawsze tak jest) jednak exclusiwy robią swoje. Na pc nawalam w bf4 teraz, a na konsolach bioschock infinite, gta v i killzone na ps4 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 @up i up Ja nie jestem przeciwnikiem konsol wszelkiej maści i rodzaju To tylko moje wrażenia po pierwszych i chyba ostatnich próbach.A poza tym to stary jestem i już się do kompa przyzwyczaiłem... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts