Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość miomol

Konsole mają sterowanie nie do ogarnięcia (jak można grać na padzie w cokolwiek innego niż wyścigówki?!), słabą jakość grafiki, mało FPSów i mają drogie gry. Ostatnio na Steamie był Left 4 Dead 2 za free, kiedy na konsole kosztuje 200zł. Nie wspominając o tym że jak bawiłem się xboxem - by dostęp mieć do YT lub internetu trzeba mieć konto Live Gold.

Za trochę ponad 1500zł złożysz PC o parametrach: ASUS M5A97 R2.0, FX6300, 8GB DDR3, HD7770 1GB (lub ten z nowej serii, nie orientuję się aktualnie), 1TB i zasilatorze markowym 400W.

Ja mam obecnie sprzęt o podobnej konfiguracji - Phenom II X6, 8GB DDR3, GTX460, 2TB, 420W. Większość gier chodzi w high/ultra powyżej 40fps (30fps to może i płynnie ale jakoś tak dziwnie się gra). Gdybym wymienił kartę na np GTX770 którego testowałem, lub R9 280X którego zamierzam kupić pod koniec roku miałbym powiedzmy w BF3 przy 64 graczach 120fps.

• Popieram 2

Konsole mają sterowanie nie do ogarnięcia

Co komu pasuje. Mi na padzie gra się wyśmienicie nawet w FPS, czy to na kompie czy na konsolach.

kiedy na konsole kosztuje 200zł.

Nowość tak. Po roku czasami rozdawane za darmo w ramach abonamentu (PS3) np. FC3, M LL, Bioshock, DmC,  Tomb Raider - wszystko za free.

YT lub internetu

Konsola nie służy do YT i neta.

Gdybym wymienił kartę na np GTX770

Przy piecu za wartość tej karty, wątpię aby autor to wymienił. 

• Popieram 1

Mam podobne zdanie co kolega miomol. Oczywiście wszystko kwestią przyzwyczajenia, ja starałem się jak mogłem, i konsola fajna sprawa, ale są gry które na padzie są nie do zagrania dla mnie. Aczkolwiek po spróbowaniu gier wyścigowych, rpg już nie potrafię grać na klawie. Osobiście wybrałem peceta, i pada do niego. Jest to rozwiązanie dla mnie idealne. Bo w zależności od gry wybieram sobie sposób sterowania.

Dla mnie ważna jest kwestia serwisu, który staram się wykonywać sam. I sama wymiana lasera w napędzie od ps3 nie jest za przyjemna.

Uważam jednak że każdy gracz wybieram sobie sam platformę. Ja z pewnością w późniejszym czasie wybiorę ps4 chociażby dla tego że z kumplami przy piwie świetna zabawa. Wygodniejszy jest telewizor i kanapa na kilka padów niż piec.

A kto powiedział że do PC nie można podpiąć TV?

Ja osobiście mam TV47" + 2 pady i lepiej to śmiga jak na takiej przestarzałej konsoli którą jest PS3 a dodatkowo w 3D które na konsoli jest "PŁYTKIE".

kosmita, nie mówię że nie można, oczywiście że można, ale na dzień dzisiejszy z moim konfigem nie jest to dobry pomysł. I trzeba przyznać że grafika jest ładniejsza dla oka, nie zanosi się bym wymieniał pieca na konsole. Każdy lubi to co lubi! Ale się zrobiło troszkę OT.

No ok zdecydowałem się na playstation i teraz pytanie wziąść ps 4 czy ps 3 ?

Aktualnie na PS4 jest nie za wiele gier, ale powoli to się zmienia, w tym roku na tej konsoli pojawi się kilka exclusivów, które są na pewno warte uwagi. Ja osobiście zdecydowałbym się na PS4, z tego względu, że ta konsola ma wielki potencjał i będzie on na pewno wykorzystany tak jak to było przy okazji PS3. Poza tym ta konsola będzie o wiele dłużej wspierana przez producentów nie tylko gier, ale same Sony, które będzie dbało o to, żeby ich nowy sprzęt trzymał dobry poziom, więc nie ma się czego bać. 

Konsole mają sterowanie nie do ogarnięcia (jak można grać na padzie w cokolwiek innego niż wyścigówki?!)

gorszych bredni nie słyszałem...

mają drogie gry

Zależy jak na to patrzeć - jak masz wykupione PS+ to co miesiąc dostajesz Free tytuły na ps3,ps4 i Vita (w marcu ma byc Tomb Raider) 

mało FPSów

Na PC masz mało wyścigów, bijatyk ,platformówek oraz kilku innych 

BF3 przy 64 graczach 120fps.

http://static01.rupor.sampo.ru/26156/tom-cruise-Triple-Laugh.jpg

I powiedz, że masz taki monitor co Ci 120fps wyświetli...

reasumując kolego - Mam PC stricte do gier ale uwierz mi , że nawet w 1/10 nie gram na nim tyle co na X360 czy PS3 

Co do konsol nowej generacji się nie wypowiadam bo gier na razie jak na lekarstwo

• Popieram 1
Gość effendi360

PS4/XONE - Nie ma w co grać i gry są drogie jak cholera. CO do konsoli to ps3 czy 360 - co wybierzesz, będziesz zadowolony. De facto za 1500 można wyrwać obie, jak się dobrze zakręci i jechać na wpasie. Używki są w rozsądnych cenach, a zawsze pozostaje też alternatywa podążania szarą strefą w obu przypadkach. Nie to że namawiam, ale jest to kwestia wyboru. :D

• Popieram 3

Już Ci pewnie inni pisali ale ja dołożę swoje doświadczenia.Od wielu lat gram i działam na komputerze.Mój ulubiony rodzaj gier to wyścigi takie raczej w stronę symulacji ale bez przesady.Parę miesięcy temu pożyczyłem od syna PS3 bo bardzo chciałem pograć w sieci w GT5.Kupiłem grę i zacząłem.Następnego dnia oddałem synowi razem z grą.No niestety graficznie to porażka.Czułem jak bym prowadził samochody z kartonu itd,itp.Może gdybym wcześniej nie grał na PC to bym łyknął ...?Radzę inwestować w PC-ta bo poza lepszymi wrażeniami z gier dochodzi możliwość wszechstronnego wykorzystania....

Ja mam i pc, i konsole ps3 i ps4. Większej różnicy nie odczuwam podczas grania. Konsola uczy w fpsach faktycznego podejścia. Nie wybiegniesz na pałe bo oberwiesz. Powoli zza ściany by nacelowac jak coś będzie. Ogólnie jestem bardziej przekonany do konsol, ponieważ kupujesz i grasz, płacisz za dopracowany produkt (chodz nie zawsze tak jest) jednak exclusiwy robią swoje. Na pc nawalam w bf4 teraz, a na konsolach bioschock infinite, gta v i killzone na ps4