kuziu 4 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) Witam. Na sprzedaż posiadam płytę główną MSI Z77 MPower i 2 Procesory i7 2600k / i7 3770k. Sprzęt 100% sprawny bez wad ukrytych. Możliwość wystawienia sprzętu celem wiarygodności jedynie na ebay'u ,allegro odpada gdyż nie posiadam konta. Na benchmarku jestem od 2008 roku ,jeżeli komuś się jest potrzebne info. Cena: 2600k - 700 pln 3770k - 800 pln - zarezerwowany msi z77 mpower - 500 pln Gwarancja: i7 2600k: 3 lata od kwietnia 2012r - sklep camino.pl i7 3770k: 3 lata od lutego 2013r - sklep ddr2.pl MSI Z77: 3 lata od lutego 2013r - sklep saturion.pl Możliwości OC: i7 2600k - 4.7GHz przy 1.34v - testowane,stabilne - link: https://imagizer.imageshack.us/v2/1579x808q90/163/csnj.jpg i7 3770k - 4.6GHz przy 1.28v - testowane,stabilne - dalej nie sprawdzałem bo gorąco przy h100i ale 70'C trzyma - link: https://imagizer.imageshack.us/v2/1598x817q90/713/lhpd.jpg Kontakt: pw albo tel: 887 034 694 email: kuziuxz@interia.pl Foto: 2600k MSI Z77 MPower + 3770k Edytowane 12 Lutego 2014 przez kuziu Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Nie ma cenników Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 12. Oferta sprzedaży musi zawierać cenę jakiej użytkownik oczekuje za swój towar oraz zdjęcie produktu z widoczną kartką zawierającą nick użytkownika na forum.benchmark.pl. Punkt ten nie dotyczy tematów zawierających aukcję lub ofertę Kup Teraz w serwisie allegro.pl. Niezastosowanie się będzie skutkowało usunięciem oferty oraz ostrzeżeniem dla autora ogłoszenia. Cytuj Link to post Share on other sites
kuziu 4 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 sorry,poprawione Cytuj Link to post Share on other sites
BraWura 0 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) Wziąłbym ten procesor 3770k - 800 pln Jednak rezygnuję. Pomęczę jeszcze swojego "zdechlaka" Edytowane 12 Lutego 2014 przez BraWura Cytuj Link to post Share on other sites
gohan10 0 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Możliwość wystawienia sprzętu celem wiarygodności jedynie na ebay'u ,allegro odpada gdyż nie posiadam konta. http://allegro.pl/geforce-gtx-590-3gb-2-rdzenie-1024-cuda-okazja-i3952827976.html nie posiadasz konta ta? Cytuj Link to post Share on other sites
kuziu 4 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 (edytowane) nie posiadam takiego żeby sprzedawać allegro zablokowało możliwość sprzedaży ,a przyczyną jest niby udostępnianie wielu kont ,o co chodzi nie wiem ,nie odpowiadają na maile żeby wyjaśnić sytuacje ,dlatego zostaje ebay i bezpieczne zakupy. Edytowane 12 Lutego 2014 przez kuziu Cytuj Link to post Share on other sites
ciabaka 5 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 (edytowane) na procesor masz tylko W-Z, jeżeli nie masz paragonu lub faktury VAT to nie ma gwarancji... do tego: 1. brak odbioru osobistego 2. nie chcesz wysłać za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości 3. raz już go sprzedałeś... http://allegro.pl/intel-core-i7-3770k-3-5ghz-8mb-lga-1155-okazja-i3952795705.html 4. dzwoniłem do Ciebie i przykro mi to stwierdzić ale nie wzbudziłeś zaufania, wręcz przeciwnie Edytowane 13 Lutego 2014 przez ciabaka Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 @ciabaka: - można jeszcze dodać, że allegro zablokowała temu Panu konto (raczej nie dla żartów) Ogólnie należy uważać na takich sprzedawców. Cytuj Link to post Share on other sites
kuziu 4 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Generalnie nie wiem o co wam chodzi ,zapewnie o "oszustwo" bo wszyscy są przerażeni na tym punkcie z tego co zauważyłem przez ostatni tydzień ,jak coś próbuje sprzedać. Dla mnie allegro to jakaś kpina ,konto jest aktywne ,zablokowana sprzedaż ,czego powodem było niby udustępnianie wielu kont czy coś takiego napisali ,nie dostałem żadnej odpowiedzi przez ostatni tydzień. Proszę więcej mi nie prowadzić takiego typu dyskisji,bo już mnie troche męczy czytanie tego szitu co ludzie wypisują. :ciabaka ,wyraźnie jest napisane, gwarancja 3 lata od lutego 2013 sklep ddr2.pl ,jakbyś nie wiedział ten sklep przesyła faktury w pdf. Cytuj Link to post Share on other sites
6om6en6 286 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Witam. 2600K aktualny? Cytuj Link to post Share on other sites
kuziu 4 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 tak Cytuj Link to post Share on other sites
6om6en6 286 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 a 3770 do kiedy rezerwacja? Cytuj Link to post Share on other sites
kuziu 4 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 prawdopodobnie klient jutro się decyduje na zakup ,jezeli się nie sprzeda dam znac Cytuj Link to post Share on other sites
6om6en6 286 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 ok. czekam na info. jeśli jednak kupi to się zdecyduję na 2600 Cytuj Link to post Share on other sites
kuziu 4 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 pisz na pw ,w razie czego Cytuj Link to post Share on other sites
BraWura 0 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Chciałbym przestrzec przed jakimikolwiek zakupami od użytkownika forum jakim jest KUZIU. Kupiony (i zapłacony) przeze mnie procesor nie dotarł do mnie, ani też nie nastąpił zwrot przelewu na moje konto. Kontakt z KUZIU jest właściwie niemożliwy (telefonów nie odbiera, udało mu się "wyskrobać" jednego maila - w którym to przez upadek i ukruszenie tegoż procesora nie może się kontaktować cyt. " Przepraszam za brak kontaktu ,ale wszystko mogę wyjaśnić.Wszystko się skomplikowało i będę zmuszony zwrócić pieniążki,procesor przy wyjmowaniu z płyty głównej spadł i ułamał się kawałek kantu,po przetestowaniu już się nie uruchomił,z powodu braku procesora nie byłem wstanie się z Panem skontaktować.Proszę podać numer konta do zwrotu.Jeszcze raz przepraszam za kłopot." Na moją prośbę o wyjaśnienie czy ten sam procesor (2600k) ma również w telefonie - bo na telefon nie odpowiada oraz prośbę o przesłanie zdjęcia "nieszczęsnego" procesora nie mogę od KUZIU uzyskać odpowiedzi. Do dzisiaj również nie odnotowałem zwrotu pieniędzy na konto. Sprawa pewnie za kilka-kilkanaście dni znajdzie miejsce na Policji. Szczerze zalecam omijać KUZIU łukiem szerokim. Cytuj Link to post Share on other sites
Invar 86 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Ładnie pożyczyłeś mu pieniążki, a teraz chcę ci je oddać... Dlaczego ludzie są tacy naiwni... Nigdy nie wysyłaj komuś pieniędzy od tak sobie, od tego jest ALLEGRO(zawsze masz jakieś zabezpieczenie), a teraz musisz iść na policję. Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Dlaczego ludzie są tacy naiwni... Nigdy nie wysyłaj komuś pieniędzy od tak sobie, od tego jest ALLEGRO Nie no bez przesady, od tego jest dział "Giełda" na forum, żeby załatwiać sprawy również bez pośrednictwa allegro. Jednakże zdrowy rozsądek nakazuje przy większych kwotach umawiać się albo na odbiór osobisty, albo na wysyłkę za pobraniem. Cytuj Link to post Share on other sites
BraWura 0 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Powiem tak, kupiłem masę fantów od ludzi z forów dyskusyjnych - i mało tego, zawsze preferowałem zakup od kogoś z forum niż np. z Allegro ze względu na pewne możliwości np. sprawdzone OC, znajomość rzeczy, sympatyczny kontakt itd. Mam sporo rzeczy od m.in. redaktorów - takie najczęściej potestowe, prawie nowe zabawki, lub od ciekawych forumowiczów. To prawda, że zawsze jest jakieś ryzyko i niestety zawsze znajdzie się jakaś "gnida" która chce wykorzystać system, na niekorzyść pozostałych użytkowników, psując tym opinię pozostałych. Jednak user który ma ponad 400 postów postów na tym i podobną ilość na Pure to dziwna sprawa. Mój wcześniejszy post, ani również ten nie jest próbą wyjaśniania czy też żalenia się. Cel jest właściwie jeden - oddzielić ziarno od plew. Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Właśnie takie przypadki skutecznie odstraszają mnie od kupowania czegokolwiek bez pośrednictwa allegro, tam przynajmniej mam dużo mniejszą szansę, że ktoś mnie oszuka a jeżeli już to jest jakieś zabezpieczenie jednak. Zdecydowanie wolę dopłacić te parę zł żeby czuć się bezpieczniej niż potem płakać i ciągać się po komendach bo się chciało 30zł czy 50zł zaoszczędzić. Cytuj Link to post Share on other sites
NeverMiss 2 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 na procesor masz tylko W-Z, jeżeli nie masz paragonu lub faktury VAT to nie ma gwarancji... do tego: 1. brak odbioru osobistego 2. nie chcesz wysłać za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości 3. raz już go sprzedałeś... http://allegro.pl/intel-core-i7-3770k-3-5ghz-8mb-lga-1155-okazja-i3952795705.html 4. dzwoniłem do Ciebie i przykro mi to stwierdzić ale nie wzbudziłeś zaufania, wręcz przeciwnie @ciabaka: - można jeszcze dodać, że allegro zablokowała temu Panu konto (raczej nie dla żartów) Ogólnie należy uważać na takich sprzedawców. http://allegro.pl/geforce-gtx-590-3gb-2-rdzenie-1024-cuda-okazja-i3952827976.html nie posiadasz konta ta? Chciałbym przestrzec przed jakimikolwiek zakupami od użytkownika forum jakim jest KUZIU. Kupiony (i zapłacony) przeze mnie procesor nie dotarł do mnie, ani też nie nastąpił zwrot przelewu na moje konto. Kontakt z KUZIU jest właściwie niemożliwy (telefonów nie odbiera, udało mu się "wyskrobać" jednego maila - w którym to przez upadek i ukruszenie tegoż procesora nie może się kontaktować cyt. " Przepraszam za brak kontaktu ,ale wszystko mogę wyjaśnić. Wszystko się skomplikowało i będę zmuszony zwrócić pieniążki,procesor przy wyjmowaniu z płyty głównej spadł i ułamał się kawałek kantu,po przetestowaniu już się nie uruchomił,z powodu braku procesora nie byłem wstanie się z Panem skontaktować. Proszę podać numer konta do zwrotu. Jeszcze raz przepraszam za kłopot." Na moją prośbę o wyjaśnienie czy ten sam procesor (2600k) ma również w telefonie - bo na telefon nie odpowiada oraz prośbę o przesłanie zdjęcia "nieszczęsnego" procesora nie mogę od KUZIU uzyskać odpowiedzi. Do dzisiaj również nie odnotowałem zwrotu pieniędzy na konto. Sprawa pewnie za kilka-kilkanaście dni znajdzie miejsce na Policji. Szczerze zalecam omijać KUZIU łukiem szerokim. Naprawdę te ostrzeżenie nie dały ci nic do myślenia ? Trochę sam sobie jesteś winny ... Cytuj Link to post Share on other sites
venomtracz 1 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 za ile byś sprzedał mpower-a ? jeżeli procek nie jest zajęty to wstępnie jestem zainteresowany prockiem i mobo Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Udajesz idiotę, czy bezmyślnie spamujesz ? Sprzedającego nie było od dawna na forum, dowiadujemy się, że kręci wałki, a ty się pytasz o mobo ? Cytuj Link to post Share on other sites
BraWura 0 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Sprawa oszustwa usera KUZIU doczekała się finału. Po zgłoszeniu na Policję, założeniu sprawy, w międzyczasie kontaktem z bratem Kuzia (sam Kuziu telefonów nie odbierał, na maile nie odpisywał) i poinformowaniu go o założeniu sprawy - pieniądze zostały zwrócone na moje konto. Policja takie sprawy kwalifikuje jako oszustwo - jest na to paragraf. Najważniejsze, żeby chciało się zgłosić sprawę - co zajmuje trochę czasu (w sumie 3 wizyty na komendzie - będzie z 4h łącznie z czasem oczekiwania) - to takich cwaniaczków się forum pozbędzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts