dragonmt852 1 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 siemka potrzebuję obudowę do tego zestawu http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77608&s=59683&s=77552&s=76826&s=62732&s=69522&s=77563 i ważne musi się karta zmieścić Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Zalman Z9 U3/Z9 Plus - http://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-u3-usb3-0-czarna-z9-u3-478364/ Jeśli jesteś w stanie dopłacić, zastanów się nad FD Core 3000 - http://techplanet.pl/produkty/obudowy/fractal-design-core-3000-usb30,22687.html PS Zestaw już kupiony? Edytowane 4 Lutego 2014 przez Tycha Cytuj Link to post Share on other sites
dragonmt852 1 Napisano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 nie, jeszcze nie a do zwykłego zalmana z9 się zmieści karta? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Jaki masz budżet na cały zestaw? Rozumiem, że ~3400 zł.? Edytowane 4 Lutego 2014 przez Tycha Cytuj Link to post Share on other sites
dragonmt852 1 Napisano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 tak Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Zmień RAM na cruciale i dysk na taki z serii BLUE (wd10ezex) Cruciale mają lepsze parametry a BLUE są szybsze od GREENów Cytuj Link to post Share on other sites
khazad92 23 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Zastanów się jeszcze nad Gladiusem M40. Buda ma rewelacyjny stosunek cena/jakość. Ja ją mam i jestem zadowolony Nie ma takich minusów których nie rekompensowała by cena. Cytuj Link to post Share on other sites
dragonmt852 1 Napisano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 niestety Gladius M40 odpada Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Nie ma takich minusów których nie rekompensowała by cena. Jakość wykonania chociażby. W tej cenie można mieć znacznie lepszego Zalmana Z9 PLUS,ale jest słabiej ofiltrowany- częstsze czyszczenie kompa. Ofilrowana wersja (Zalman Z9 u3) jest trochę droższa ok. 230zł Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 @ UP Jakoś Gladius M40 zbiera noty 10/10 i żadna z redakcji nie ma tej obudowie nic do zarzucenia w kwestii jakości (nawet z Benchmarka). Zalmany Z9 są ok gdyby nie braki w filtrach, wyłamywane śledzie czy też plastikowe nóżki bez podkładek eliminujących... Cytuj Link to post Share on other sites
khazad92 23 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Prawda jest taka że nie kupisz perfekcyjnej obudowy za ok 200 zł. Każda ma swoje wady które trzeba przeżyć. Ja wybrałem m40 ponieważ wg mnie oferuje więcej od konkurencji za tą samą cenę. Lubie wspierać polskie firmy jeżeli mają coś ciekawego do zaoferowania. Poza tym podoba mi się jej wygląd ale o gustach się nie dyskutuje Wybór należy do Ciebie dragonmt852. Cytuj Link to post Share on other sites
Sawik900 52 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) T.luk nie ośmieszaj się znowu kwestią nóżkek w Zalmanie. Już na kilku forach udowodnione zostało że Zalman Z9 posiada gumę na całej nóżce ( a nie jak w m40 gdzie jest tylko pasek o szerokości 1 centymetra, a reszta powierzchni dotyka podłoża) Edytowane 5 Lutego 2014 przez Sawik900 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 a reszta powierzchni dotyka podłoża) Nie nie dotyka. Obudowa stoi na 4 takich paseczkach gumy. Ale nóżek nie można nazwać gumowymi bo są plastikowe... Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) Zalman Z9 Plus to solidniejsza opcja od M40. Dostajemy już 4 wentylatory w cenie. Do tego Z9 Plus miażdży M40 jeśli chodzi o wentylację. http://www.purepc.pl/obudowy/test_taniej_obudowy_silentiumpc_gladius_m40_pure_black?page=0,6 Nóżki w M40 to raczej jakieś nieporozumienie - maleńki, przyklejony pasek gumy, który przy byle przesunięciu, przenoszeniu potrafi się urwać. http://allegro.pcs.com.pl/images/OBUDOWY/SPC/Gladius%20M40/fot_4.jpg Edytowane 5 Lutego 2014 przez omar2033 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Obalałem już mit o gumowych nóżkach. A teraz spokój! Kłócić się na PW. Cytuj Link to post Share on other sites
dragonmt852 1 Napisano 5 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 ale odpowiedzcie na moje pytanie, czy Gigabyte GTX 770 zmieści się do zwykłego zalmana z 9 Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) @ UP Jakoś Gladius M40 zbiera noty 10/10 i żadna z redakcji nie ma tej obudowie nic do zarzucenia w kwestii jakości (nawet z Benchmarka). Zalmany Z9 są ok gdyby nie braki w filtrach, wyłamywane śledzie czy też plastikowe nóżki bez podkładek eliminujących... Teraz mi szczerze odpowiedz. Ile Ci za to płacą? Edytowane 5 Lutego 2014 przez GRAABI 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sawik900 52 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Średniej krajowej nie dostaje . Up: Tak GTX wejdzie ale kupienie zwykłego z9 mija się z celem. Lepiej wersje plus lub u3. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Zalman Z9 Plus to solidniejsza opcja od M40. Dostajemy już 4 wentylatory w cenie. Do tego Z9 Plus miażdży M40 jeśli chodzi o wentylację. http://www.purepc.pl/obudowy/test_taniej_obudowy_silentiumpc_gladius_m40_pure_black?page=0,6 Oczywiście zapomniałeś, że tego typu deklaracje nie dotyczą kogoś kto ma porządny cooler GPU na karcie? @ GRAABI Jesteś świadomy, że w tym momencie obraziłeś redakcję Benchmark.pl? Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszPolska 2 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Zalman Z9 jest dobrze wentylowany ale ja wolałbym Gladius M40. Bo ma niewyłamywane śledzie i wszędzie filtry - a tego Zalmanowi brakuje. Jakościowo obie obudowy wypadają podobnie i nie rozumiem tego wylewania żali tutaj. Aczkolwiek ostatnio zainteresował mnie Antec GX 500 http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__12/id_produktu__5911/__Obudowy_Antec_GX500_USB_3_0/ Cena podobna, wnętrze trochę Gladiusowe ale z zewnątrz jakiś taki ładniejszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Fakt, Antec GX500 może się podobać Jakby co mam ją teraz "w obrotach" a w przyszłym tygodniu planuję publikację video recenzji Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) @, nie szukaj dziury w całym i nie wycieraj sobie buzi redakcją benchmark. M40 to nie obudowa na 10/10 i błagam przestań siać te demagogie.@@GRAABI, nie zaczepiaj niepotrzebnie tymi docinkami o braniu pieniędzy - to jest już tak oczywiste, że wręcz nudne i po co to rozdrapywać. Poza tym, nie jest to grzeczne w stosunku do innego forumowicza (t.luka).Czasem czuję się tu jak w przedszkolu. Jeden znów (tak t.luku ) zaczyna ślepe gloryfikowanie jednej obudowy, a reszta znów zakrzykuje się wzajemnie o sam już nie wiem czym. Ile razy było powiedziane, że M40 to nie jest obudowa najwyższych lotów, ma swoje wady, ale nie jest też zła. Z3 również ma swoje wady. Jeśli ktoś wybierze jedną z dwojga to krzywdy sobie nie zrobi, choć na podstawie podanych argumentów dokona świadomej decyzji i proszę się na tym skupić - świadomym i obiektywnym wypisaniu cech, zalet i wad tych obudów a reklamy i marketingi zostawić za drzwiami. Edytowane 7 Lutego 2014 przez sid vicious 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszPolska 2 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Panie moderatorze, myślę że skoro redakcja portalu, który Pan reprezentuje wysoko ocenia dany sprzęt, to znaczy że ma ku temu powody. W końcu redaktorzy mają obycie i doświadczenie z wieloma sprzętami i ufam ich kompetencjom w zakresie ich pracy. Ja tam uważam że nie ma co hejtować. Sprzęt w tej cenie ma swoje wady. A może ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat tego Antec Gamer One? http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__12/id_produktu__4791/__Antec_Gamer_One_USB_3_0/ Taka meshowa (jak Gladius) i dość ascetyczna - wygląda ładnie. Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Panie moderatorze, myślę że skoro redakcja portalu, który Pan reprezentuje wysoko ocenia dany sprzęt, to znaczy że ma ku temu powody. W końcu redaktorzy mają obycie i doświadczenie z wieloma sprzętami i ufam ich kompetencjom w zakresie ich pracy Panie Januszu, redaktorzy są dość często w błędzie. Nie wnikam czy recenzje są opłacane przez producentów, czy też nie. A skoro Pan bazuje tylko na wiedzy z sieci, to niech pan udziela porad gdzie indziej. Cytuj Link to post Share on other sites
khazad92 23 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) Ile razy było powiedziane, że M40 to nie jest obudowa najwyższych lotów, ma swoje wady, ale nie jest też zła. Z3 również ma swoje wady. W pełni się z tym zgadzam. Miałem nie lada dylemat przy wyborze obudowy. Zdecydowałem się na gladiusa bo miał filtry przeciwkurzowe, przykręcane śledzie i klasyczną stylistykę. Wejdą do niego długie karty graficzne. Gumowe nóżki to mit w przypadku tej obudowy. Jest mały pasek gumy, (który w dodatku wygląda dość mizernie) ale czy to już gumowa nóżka? Raczej nie.Mogła by być troszkę szersza bo jest problem z wysokimi coolerami. panele boczne nie sa idealnie spasowane ale mnie to nie przeszkadza. Za taką cenę obudowa zawsze będzie miała pewne minusy. Trzeba sobie zadać pytanie czy będzie się w stanie je zaakceptować. Obudowa ma dobry stosunek cena/wyposażenie ale żeby była ideałem obudowy to już nie. Dlatego zbytnie wychwalanie tej obudowy to już trochę przesada. Jest po prostu dobra. I koniec. Edytowane 7 Lutego 2014 przez khazad92 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts