Reciu 6 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Chciałbym Wam przedstawić swoją sytuację, aby ustrzec Was przed kupnem czegokolwiek w firmie elektronicznyswiat.pl bądź jak kto woli Delkom z siedzibą w Wejherowie.Zakupiłem u nich laptopa za 4000 zł - Lenovo y510p. Komputer okazał się się fabrycznie uszkodzony - dodatkowa karta w kieszeni Ultra Bay nie działała. Na początku pojawiły się problemy, aby w ogóle kurier przyjechał po sprzęt ponieważ przesył informacji między pracownikami nie istnieje. Kurier po komputer miał być najpierw w piątek, później w poniedziałek. Nikt się jednak nie pojawił. Dopiero po kilku monitach okazało się, że zlecenie które miało zostać zrealizowane ... nie zostało nawet przekazane do realizacji. Tym samym kurier pojawił się dopiero we wtorek, czyli 6 dni od zgłoszenia. To niestety tylko wierzchołek problemów.Firma elektronicznyswiat.pl czyli DelKom 2000 chce mnie oszukać. Zażądałem wymiany komputera na nowy, wolny od wady fabrycznej bądź natychmiastowy zwrot gotówki. Nikt się do mnie nie odzywał, dopóki nie zacząłem monitować sprawy. Dziwnym trafem po dwóch dniach od dostarczenia laptopa po moich interwencjach pracownik sklepu stwierdził, że mój komputer zakupiony u nich jest PORYSOWANY i nie mogą zwrócić mi gotówki, ani wymienić towaru na nowy. Poprosiłem o zdjęcia które nie zostały mi wysłane, dopiero po kilku telefonach dnia następnego zdjęcia te zostały zrobione. Widać na nich, jak mój komputer został przez kogoś z premedytacją porysowany. Absolutnie, nikomu ani to nikomu nie polecam zakupów w tym sklepie internetowym. Elektroniczny swiat i Delkom 2000 to niestety ta sama firma. Oczywiście sprawa trafi do sądu i jest na szczęście do wygrania, natomiast ja w tej chwili pozostaję bez komputera i pieniędzy. Praktyki sklepu zasługują na potępienie, dlatego ostrzegam przed zakupami u nich!!! Jeżeli ktoś był już w takiej sytuacji, dajcie znać i przekażcie informacje dalej!!! 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jak nie masz dowodow , ze nie byl porysowany to jestes w czrnej du**e za przeproszneniem zawsze sie robi zdjecia lub filmy przed takimi wysylkami na gwarancje 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 O spisaniu numeru seryjnego nie wspominając 1 Cytuj Link to post Share on other sites
walazz 99 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Napisz pismo do prokuratury że podejrzewasz oszustwo. Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Nie chce cię martwić, ale i @Nowaj mają rację. Jak im udowodnisz, że to oni porysowali sprzęt? Cytuj Link to post Share on other sites
muniek 4 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Może jak był porysowany czyli uszkodzony mechanicznie to nie powinni goi przyjać na serwis .To jedyna obrona Cytuj Link to post Share on other sites
mistrz 336 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Zdjęcia Zdjęcia i jeszcze raz,róbcie Zdjęcia ! + umawiajcie się dodatkowo na sprawdzenie przesyłki najlepiej ( w obecności kuriera,listonosza) koszt 5zł więcej i pstrykać foty to samo gdy.. co napisał Tommy-T Też miałem przygodę z Impel podzespoły elektroniczne po odesłaniu paczki uszkodzili ją jak i samą część. Zwrot towaru zakupionego przez internet dokonywany przez konsumenta i zasady które nim rządzą powodują, że sprzedawca w większości przypadków ponosi wymierną stratę finansową i jest to główny powód dlaczego sprzedawcy internetowy nie przepadają za tym uprawnieniem konsumentów,dlatego podejmują się na taki krok w przypadku moim czy autora.Ale są na przegranej pozycji nawet sądownie a opinie na temat sklepów też swoje robią. Pozdrawiam. Edytowane 4 Lutego 2014 przez mistrz Cytuj Link to post Share on other sites
Agamisiek 0 Napisano 12 Października 2021 Udostępnij Napisano 12 Października 2021 Ja kupiłam laptop za ponad 10 tys i przyszedł uszkodzony. Zrobiłam zdjęcia i co z tego , kazali naprawić na gwarancji bo oni mi nie wymienia a zwrotu nie przyjmą bo jest uszkodzony sprzedają uszkodzony sprzet a ty się martw. Nie polecam tej firmy nikomu Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 12 Października 2021 Udostępnij Napisano 12 Października 2021 Sprzęt za grube tysiące kupuje się w znanych, dużych sklepach, gdzie jest chociaż cień szansy zakup bez wad tudzież łatwą i szybką wymianę gwarancyjną i/lub zwrot 14 dniowy. Nie warto dla wątpliwej oszczędności kilkuset złotych ryzykować stratą czy zamrożeniem poważniejszej gotówki. O zszarganych nerwach nie wspominając. Same zdjęcia to mało. Najlepiej nakręcić filmy: z odbioru i otwierania przesyłki i analogicznie z pakowania i nadania - przy odsyłaniu sprzętu. Oczywiście dla januszeksów to żaden problem, bo będą się bawić w przepychanki, "ekspertyzy" i inne duperele mimo to. Właśnie dlatego nie warto kupować w tego typu firmach. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 12 Października 2021 Udostępnij Napisano 12 Października 2021 (edytowane) 9 godzin temu, Agamisiek napisał: a zwrotu nie przyjmą bo jest uszkodzony Ale że jak? Sklep ma obowiązek przyjąć. Nawet bez podania przyczyny możesz odesłać do 2 tygodni. Edytowane 12 Października 2021 przez sznib 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AdamJ 0 Napisano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 To ja się pytam gdzie mam zamówić sprzęt dla siebie ... bo to już druga firma sprzedająca DELLa (a nie ma ich wiele) która ma wiele kiepskich opinii ... Cytuj Link to post Share on other sites
Arturoni 0 Napisano 15 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 Delkom z Wejherowa to są zwykli oszuści!!!!! Delkom z Wejherowa to oszuści i naciągacze!!!!!!! Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 16 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Moze byś tak coś więcej napisał? Cytuj Link to post Share on other sites
Weronika22 0 Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Zgadzam się z opinia, że Delkom2000 to jedna z gorszych firm. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts