Skocz do zawartości

[MULTI] Alien: Isolation

Recommended Posts

Może trzeba profil gry nadpisać, nie wiem dawno nie bawiłem się ccc
W obcy nic to nie dało , ale odpaliłem Euro Truck Symulator 2 i miałem 2 klatki ale ostrość obrazu i jakość była sporo lepsza :D Tzn. Lampy , drzewa w końcu były ostre jak brzytwa nie błyszczące ani poszarpane :)

Które z tych funkcji w CCC są najważniejsze ?

http://vpx.pl/i/2014/10/10/214490_2014-10-09_00003.png

http://vpx.pl/i/2014/10/10/214490_2014-10-09_00005.pngjakby ktoś się jeszcze zastanawiał czy ta gra ma na pewno klimat identyczny jak w filmie Scotta, genialny moment w grze - miałem mokre majty (jako stary fan uniwersum Obcego) :]

//E

Skończyłem. Etap końcowy gry świetny. Zostały mi jeszcze DLC. Szarik ocenia Alien: Isolation na mocne 9+/10.

Edytowane przez Szarik
  • Popieram 4

Dasz radę, wiele wątków można ogarnąć w sprytny sposób a Obcy randomowo sobie kica więc w krytycznych sytuacjach zwyczajnie się z nim mijasz idąc lub siedząc w odległości kilku metrów bez użycia detektora ruchu (stalowe jaja :wariat:). Unikaj chowania się w szafach, robią masakryczny hałas. Kilkanaście razy minąłem się z Ksenomorfem siedząc na zgiętych nogach w ciemności.

E no bez przesady z tym alienem, pograłem troszkę i strachu nie ma wielkiego a sam oponent zdaje się być bardziej schematyczny niż zapowiadano, ale może to kwestia tego że kończyłem wszystkie penumbry, amnezje, outlasty w nocy na słuchawkach i nigdy jakoś mnie nie było to w stanie przestraszyć, ba nawet sobie zrobiłem ostatnio maratonik silent hilla 2 i 3 i gry rewelka ale też jakoś bez strachu się grało, lekka adrenalina najwyżej, a co dziwne jedynego rage-quita w grze jakiego zaliczyłem odkąd pamiętam to w mało strasznym cry of fear jak mi ten patyczak z piłą mechaniczną zaczął na mnie lecieć a nie byłem przygotowany że on taki szybki, to alt+f4 żeby mnie nie zabił, no i jak byłem młodszy i grałem w deus exa pierwszego i mi alien wyleciał z laboratorium to nie wiem czemu się wystraszyłem jak diabli, mimo że nawet mnie nie atakował nie wiedziałem czego się spodziewać  :D

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

odszczekuję to co napisałem parę postów wyżej a) bo początkowo kliknąłem na normalny poziom trudności bo nie doczytałem że zalecana jest gra na trudnym(myślałem że różnica to tylko mniej apteczek ewentualnie szybciej hp strace od strzała), b)pograłem więcej na zalecanym i gra mnie dziś tak zgnębiła, że już dość, jutro wrócę do tego.. ten alien to jakiś psychopata XD, a jego powierzchowna przewidywalność się zamienła w jakąś dziką rządzę mordu, serio pograłem dziś pare godzin i mam dosyć bo mi nerwy tak poszarpało że ja dziękuję.. dawno nie miałem tak że już chciałem od gry odpocząć bo mnie tak zgnoiła. idę spać o ile usnę, to nie taki strach typowy, tylko ta gra nerwowe fatality zapodaje, bo jak się okazało ten alien może zrobić wszystko, czasami się głupio zachowywał, ale czasami jakiś taki żywy i wyjątkowo aż niepokojąco bystry się robił, wtedy ciśnienie mi skakało ostro a potem głupi odgłos w tle i już obczajanie czy nie stoi za mną   :D

ogólnie przy drugim podejściu do gry wrażenia pozytywne, lecz boje się że gra mnie zamęczy i strach i klimat zamieni się w zwykłą nerwową frustracje że jedyne co może pomóc przetrwać to doza farta i takie granie już byle dolecieć do czekpointu 

Edytowane przez jarnuszkiewiczm