BARTOL48 818 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 I co z tego? Jeżeli da się zmienić tylny panel obudowy z błyszczącego na matowy to wezmę 820-tkę. http://nokiaskleponline.pl/product-pol-6321-Obudowa-do-ladowania-bezprzewodowego-Nokia-CC-3041-Black-Matt-Lumia-820.html Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Lumia 820 kupiona, czekam na przesyłkę. Podstawowe pytanie: jak w najmniejbezbolesny sposób przenieść kontakty z mojej wysłużonej Nokii 6300 do nowego telefonu? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Zakładasz sobie konto Live - wchodząc na stronę www.live.com - uruchamiasz Lumię 820 i jak sie zapyta podajesz "namiary" tego konta Następnie Musisz uruchomić w Nokii 6300 BlueTooth - podobnie w Lumi - następnie wchodzisz w Spis Programów "przesuwając" ekran palcem w poziomie w lewo - znajdujesz tam Program : Przekaż Moje Dane - uruchamiasz go i dalej Postępujesz zgodnie z poleceniami. Program przeniesie Twoje kontakty - WSZYSTO - jeśłi miałeś zdjęcie kontaktu, EMail i inne informacje to tez zostaną przeniesione Wszystko zostanie zsynchronizowane z Twoim Kontem Live - wiec jak będziesz chciał wygodne edytować, dopisywać czy usuwać kontakty, zdarzenia w kalendarzu - to mozesz to zrobić z posiomu PC. Co wiecej jak Ci padne telefon to zsynchronizowane kontakty, kalendarz są na Live - ja mam tablet z Windows 8.1 i Kontakty oraz Kalendarz sa zsynchronizowane z tymi na telefonie I Tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Świetnie! W starej Nokii udało mi się spasować większą baterię z innej Nokii. Trzeba było tylko trochę podpiłować obudowę (plastik) baterii, żeby zmieściła się w obudowie. Może do Lumii 820 też dało by się zapakować większą baterię? Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Luc3k Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Jakoś wątpię - ale nie takie rzeczy ze Śwagrem po pijaku się robiło Może się dać. Choć ja bym raczej wolal nie ryzykować, przynajmniej jak mam sprzęt na gwarancji prościej będzie chyba kupić drugą baterię Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Muszę powiedzieć że WP8 jest świetny Aczkolwiek nie pozbawiony wad. Nie moge sobie poradzić z odebraniem mmsa. Wyglada na to, że mmsy sa gdzieś pobierane do telefonu lecz nie mogę ich nigdzie zlokalizować. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Masz włączone 3G? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Nie moge sobie poradzić z odebraniem mmsa. Do odebrania mms trzeba mieć włączoną transmisję danych i poprawnie ustawiony punkt dostępu, który pewnie dostałeś automatycznie po włożeniu karty SIM. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez BARTOL48 Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 @up Włączonej transmisji danych mieć nie trzeba - tutaj się mylisz. Wystarczy włączyć 3G. Jeśli ktoś nie ma pakietu internetowego, to znaczy że bez ponoszenia kosztów nie może odebrać mmsa? Bzdura. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Co ma do tego 3G? To spróbuj odebrać mms bez transmisji... Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Wielokrotnie tak odbieram. Mama, która ma telefon w mixie i nie posiada pakietu internetowego także odbiera normalnie mmsy. Zastanów się zanim coś napiszesz. Kilka lat wstecz, kiedy nie było pakietów danych także można było odbierać mmsy. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Odbierasz mms z wyłączoną transmisją danych? Ciekawe... Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Tak jest. Żeby odbierać mms trzeba mieć pakiet internetowy? Non sens Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 10 lat temu odbierałem mmsy i wtedy nawet nikt nie słyszał o pakietach. Eh eksperci... Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Kto mówi o pakiecie? Bez włączonej transmisji danych nie odbierzesz mmsa. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Założymy się? Jeśli ja mam rację to nie napiszesz nigdy więcej na tym forum i vice versa? Edytowane 26 Stycznia 2014 przez rysiooo Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Gdy połączenie do transmisji danych przez sieć komórkową jest wyłączone, nie można wysyłać ani odbierać wiadomości MMS, które są wiadomościami SMS z załączonymi obrazkami lub innymi plikami. Źródło: http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to/wp8/start/cellular-settings Żegnaj. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 UwagaWyświetlane ustawienia mogą się różnić w zależności od operatora komórkowego. Czytaj to co jest napisane na samej górze tabeli. Mama na Galaxy Mini 2 wysyła i odbiera normalnie mmsy (sieć plus), a nigdy nie miała pakietu internetowego. Na drugim służbowym telefonie Nokia 6300 także bez problemu to dochodzi i też nie ma żadnych pakietów. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel W. 3 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) KOlego, posiadałem e72 i przesiadłem się na androida.. ale do rzeczy.... Moim zdaniem największym problemem e72 to była prędkość, zmiana telefonu przyszła po prostu wraz z nowym abonamentem więc nie powiem żeby mi to przeszkadzało podczas użytkowania, ale teraz jak czasem do niej wrócę to się dziwie że w ogóle mogłem na tym tak długo siedzieć. Kolejna sprawa, aparat - cieniutki oj cieniutku, poprzednim moim telefonem była N95 I i ona sobie o wiele lepiej radziła ze zdjeciami, a klawisze są malutkie i słabo się pisze to lepiej z T99 sobie zrobić N95 (nie pamiętam jakie numery seryjne dostawały nokia maps za darmo, ale któreś tam dostawały, a w ogóle ovi maps jeszcze funkcjonuje dla symbiana? bo jeśli nie to jesteś jedynie skazany na GARMINA pod symbiana) Co do nawigacji, a to tu już coś napisze. E72 łapała mi fixy bardzo dobrze, bez większych narzekań. Obecnie na androidzie mam zainstalowany SYGIC - bo był cenowo najkorzystniejszy. I powiem tak, nawigacja nokii może nie jest jakaś tam ultra hiper że Ci przy okazji pranie zrobi i ma 1000 opcji, ale... jest na pewno dokładniejsza i solidniejsza od tego co mam w sygic. Były częste aktualizacje, prowadziła bardzo dobrze, bez pomyłek nie mogłem narzekać. Z czasów kiedy jeszcze miałem N95 to używałem GARMINA, był też dobry, tylko że wolny, i miał beznadziejne wyszikwanie miejsc, była tam taka opcja, 'szukaj w pobliżu'.. ale nie ma sensu się rozpisywać bo pewnie ty garmina mieć nie będziesz. Oryginalną zaś nawigacje nokii w stosunku do sygic np. polecam. Z perspektywy czasu też stwierdzam, że np N95 jest o wiele lepszym telefonem od e72 czy tam e52 lub e51 które są przereklamowane niestety. PS. Lumia chyba ma baterie wbudowaną w środek telefonu, jak padnie to bye bye, dlatego nie poszedłem już więcej w Nokie... a również byłem podobnie przywiązany jak ty, 3210 / 3310 / 5510 / 6310 / 6820 / n95 / e51 / e52 / e72... i na koniec przeszedłem na androida w sony, powiem Ci, że o nokii zapomniałem szybciutko, nowy telefon opanowałem w dzień, myślałem że to będzie porażka, dotyk do mnie też nie przemawiał bo często mam ręce w smarach z racji zainteresowań, i myślałem że to nie da rady.. a jednak.... polecam wyleczyć się z uprzedzeń i popróbować, komórke zawsze można zmienić, a dla Ciebie pewnie super byłby nowy i niedrogi teraz już GALAXY S2 + do tego bateria 3000mah z akcesoryjną klapką. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Pawel W. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Luc3k 11 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) MMS-y jakiś sposobem ustawiłem. Z tego co zaobserwowałem to musi być włączona transmisja danych, ale nie jest potrzebne ustawianie 3G - ja cały czas mam telefon ustawiony w 2G. Dodałem również APN-a do mmsów, mam nadzieję, że nie zacznie mi pobierać danych z internetu. Lumia 820 ma wymienną baterię. Z tego co się orientowałem to Lumia 720 nie ma wymiennej. Ja po dwóch dniach użytkowania Lumi jestem wniebowzięty tym telefonem. Ma wszystko czego potrzebuję (no może większa bateria by się przydała). Oby służyła mi tak długo jak 6300 - 6 lat :-) Jak teraz w Lumii synchronizować dane do komputera? Kontakty, ustawienia itp. tak żeby przy ewentualnym resecie do ustawień fabrycznych móc wszystko sprawnie przywrócić? Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Luc3k Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 baterie wbudowaną w środek telefonu, jak padnie to bye bye Myślisz, że nie da się wyjąć baterii? GALAXY S2 + do tego bateria 3000mah z akcesoryjną klapką. To największy shit jaki może być IMO. Kupić tel i zrobić z niego cegłe. mam nadzieję, że nie zacznie mi pobierać danych z internetu. Będzie. Sprawdź wszystkie ustawienia systemowe i aplikacji bo możesz się zdziwić. Jak teraz w Lumii synchronizować dane do komputera? Kontakty, ustawienia itp. tak żeby przy ewentualnym resecie do ustawień fabrycznych móc wszystko sprawnie przywrócić? Kontakty masz automatycznie przesłane na konto live. Po zalogowaniu na people.live.com masz wszystkie kontakty. Kopie możesz zrobić tutaj:Ustawienia -- Kopia zapasowa -- aplikacje i ustawienia. Po resecie telefonu przy pierwszej konfiguracji będziesz miał możliwość przywrócenia zapisanej kopii. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Wymiana baterii w Lumi 720, Lumii 920, L925 - w serwisie to koszt około 60 zł + bateria przynajmniej u mnie w miescie. Obudowę DA SIĘ ściągnąć - konstrukcja UNIBODY - to nie znaczy, że mamy jenorazowy, "zaspawany" na amen telefon - po prostu użyszkodnik nie powinien jej ściągnąć. Widziałem jak znajomy naprawia Lumie 720 i L920 - do ściągania obudowy ma "coś" a'la kostę do grania na gitarze i trzy "wichajstry" do podwazania wszystkie z tworzyw by nic nie porysować. Lumię 720 otwiera w dwie minuty tak proste to jest - trzeba tylko wiedzieć jak i co podwazyć i obudowa schodzi jak złoto a sam akumulator jest na łączach - a nie lutowany na stałe. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witam, Koszt wymiany baterii w tym modelu to 120 zł. Nokia Lumia 720. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Koszt wymiany baterii w tym modelu to 120 zł. Razem z baterią? w serwisie to koszt około 60 zł + bateria przynajmniej u mnie w miescie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Nie licytujmy się ile kosztuje - zależy to od WIELU czynników : duże serwisy w dużych miastach mogą mieć wyższe ceny niż mały serwis w małym mieście. U mnie jest spory rozrzut cen - sprzawdzałem swego czasu ile koszuje wymiana głośnika w komórce znajomego - i tylko w moim mieście róznice były znaczne od 30 zł + głośnik do 100 zł + głośnik. Sumując - cena wymiany akumulatora może być różna - ALE - nie jest to az tak dużo, oraz akumulatory nie psują się tak często - by się przejmować mozliwościa ich wymiany. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts