Shrapner44 2470 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 @pieniek Mam x360 w edycji Halo, nie mam zamiaru wymieniać na ps3, wszystkie IMO fajne tytuły pożyczyłem od kolegi łącznie z konsole. Cytuj Link to post Share on other sites
pieniek 8 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ja miałem 3 xboxy 360, zmieniłem na xbox one, a po 2 miesiącach na ps4 i zostaje przy niej, wybór to raczej kwestia indywidualna Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Wiem, dla mnie jak już x1, bo uwielbiam pada i exclusivy Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 (edytowane) Ja posiadalem PC ale jak nadszedl czas jak byl wysyp gier nowych to juz sprzet umieral tu Low albo srednie :\ wtedy posiadalem Xbox360 wiec tam zaczelem grac gdz gry nie szly jakies na PC, ostatnio zakupilem Ps4 a PC sprzedalem jezeli nie zalezy ci na jakis 60 fps ultra PCmasterRace to kup jakas konsole Brak ortografi aktualnie nie jestem w domu i brak polskiej klawiatury mam niemiecka. Edytowane 10 Lutego 2015 przez rrwwjunior Cytuj Link to post Share on other sites
pieniek 8 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ja x1 zmieniłem na ps4 bo ma trochę mocniejsze bebechy co wróży trochę lepiej na przyszłość i nie potrzebuje centrum multimedialnego tylko konsoli do grania wyłącznie :-) Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 up xbox classic był jakies 2,5 raza mocniejszy od ps2... x360 też jest mocniejszy nieznacznie od ps3 wii ma moc cos jak ps2 a szło jak burza w czasach ps3 i x360 przyszłość to support i gry a nie moc... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ja posiadalem PC ale jak nadszedl czas jak byl wysyp gier nowych to juz sprzet umieral tu Low albo srednie : wtedy posiadalem Xbox360 wiec tam zaczelem grac gdz gry nie szly jakies na PC, ostatnio zakupilem Ps4 a PC sprzedalem jezeli nie zalezy ci na jakis 60 fps ultra PCmasterRace to kup jakas konsole Brak ortografi aktualnie nie jestem w domu i brak polskiej klawiatury mam niemiecka. Mi zależy na płynności gier, jak i samej przyjemności (która IMO na konsolach jest większa), na PC już w niektórych grach mam problem z utrzymaniem płynności przy detalach co oka nie rażą bitmapą zamiast tekstur. Raczej sprzedam swojego PC, kupię X1 i później jakiś podstawowy komputer złożę. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 x360 też jest mocniejszy nieznacznie od ps3 Łatwiejszy w programowaniu nie znaczy mocniejszy. wii ma moc cos jak ps2 a szło jak burza w czasach ps3 i x360 O ile pamiętam gacek był mocniejszy od pleja a co dopiero wii (czyli gacek na sterydach). Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Łatwiejszy w programowaniu nie znaczy mocniejszy. tak jest mocniejszy http://forum.benchmark.pl/topic/3703-temat-ogólny-playstation-3/?p=1738128 O ile pamiętam gacek był mocniejszy od pleja a co dopiero wii (czyli gacek na sterydach). napisałem "cos jak" bo wii to taki gacek na sterydach - Hollywood to tylko Flipper z GaCka tylko z wiekszym taktowaniem tak samo CPU - Brodway to podtaktowany Gekko stad wii jest całkowicie sprzetowo zgodne z gackiem na własnych podzespołach W Wii bylo tylko o wiele wiecej ram-u Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 tak jest mocniejszy To jak to wytłumaczysz? http://media.redgamingtech.com/rgt-website/2014/10/ubisoft-cloth-simulation-ps4-vs-ps3.jpg BTW Nawet sama moc kopania B$ niszczy nowe procesory. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 To jak to wytłumaczysz? (cell niby mocniejszy lecz tylko w odpowiednich zastosowaniach) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 masz odpowiedź - nawet w jednej tabeli masz podane , że cell potrafi byc o wiele mocniejszy lecz to tylko w pewnych obliczeniach i potrafilo tego uzywac może 2-3 studia (słynne efekty w uncharted uzyskane dzieki cell-owi) i to tylko jako wspomaganie dla gpu reszta już całkowicie odpada przy x360 ogolnie cell przy pewnych zastosowaniach jak widac po Twoim obrazku rozwala cpu z ps4 i jest to prawda - lecz w 99% gier tego nie wykorzystywali co ciekawe - sa testy , gdzie cell w serwerach rozwala i7... Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ok. Więc te studia potrafiące ogarnąć mityczną wręcz moc cell'a tworzą jednak lepiej wyglądające exy od tych na x360. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Mozna tak wnioskowac wlasnie i wiadomo to juz od dawna Nawet te slynne opowiesci o mistycznej mocy cella co sie wiekszosc kiedys smiala To jest prawda i jak widac odpowiednio zastosowany potrafi byc batdziej wydajny od cpu w nowych konsolach jak i i7 lecz tak naprawde nikt tego nie robil przez co gry na ps3 kulaly wzgledem odpowiednikow na x360 (multiplatformy) Lecz daleki jestem twierdzic ze uncharted wyglada lepiej od tomb raidera lecz to moje subiektywne odczucie Tak samo forza 4 wyglada dla mnie lepiej niz gt6 Ogolnie ps3 i x360 uwarzam za bardzo podobne konsole z racji tego ze jedna nadrabiala czyms innym względem drugiej W nowej generacji. Użyte technologie sa identyczne (nie liczac sram w x1 i lepszej jakosci pamieci w ps4) przez co roznice w mocy gpu sa bardziej widoczne Cytuj Link to post Share on other sites
Ejzo12 224 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Planuje zakup pc za 2000zl i jakiejs konsoli. Wiec jak myslicie co lepiej kupic ps4 czy one? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Najlepiej to samemu poszukać. A nie zadawać głupiego pytania, które było zadane po raz n-ty na tym i kilku miliardach innych forach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 15 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) tak naprawde nikt tego nie robil przez co gry na ps3 kulaly wzgledem odpowiednikow na x360 (multiplatformy) Multiplatformy z ostatnich 3-4 lat wygladają zwykle prawie identycznie na obu konsolach a bf3, gta 5 czy la noire nawet lepiej wypadały na ps3. Poza tym mowa była najpierw o teoretycznej mocy i jak pokazało god of war albo last of us na ps3 da sie osiągnąć lepsze efekty. Tak samo forza 4 wyglada dla mnie lepiej niz gt6 większość tras w gt6 wyglada srednio tylko trzeba jeszcze wziąć pod uwagę rozdzielczość. Gt6 ma rozdzielczosc 1440x1080 co daje ~50% więcej pikseli niż 720p. Edytowane 15 Lutego 2015 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 24 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 owszem rozdzielczość podbili kosztem gorszych modeli aut i otoczenia względem forzy Ta gra nie wiem dlaczego (GT) lepiej dla mnie wygląda jak się ją uruchomi (ustawinia konsoli w menu) w 1080i a nie 1080p Obydwie gry bardzo lubię jako maniak ścigałek Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 http://i.imgur.com/TopRge8.jpg https://www.facebook.com/1549889591929203/photos/a.1550729838511845.1073741828.1549889591929203/1552492011668961/?type=1&theater 3 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 27 Marca 2015 Udostępnij Napisano 27 Marca 2015 Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Dawno nie tykany temat mam pytanie odnośnie XO i ps4 bo XO ma dostać wsparcie Directx 12 a ps4 też czy nie ? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 up. http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-metro-redux-what-its-really-like-to-make-a-multi-platform-game 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dzejC 217 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Wiadomo że nikt nie popiera piractwa, jednak potraktujcie to jako ciekawostkę. PS4 zhackowane, można grać na piratach: http://www.vg247.com/2015/05/14/brazilian-stores-charging-less-than-100-to-pirate-ten-ps4-games-report/ Cytuj Link to post Share on other sites
krypod 0 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Jestem dość świeżym posiadaczem Xbox One i... jestem zawiedziony. Wybrałem Xbox One ze względu na dobre doświadczenia z Xbox 360, wygodnego pada no i... lubię Forze, podoba mi się to co oferuje Xbox One ponad gry... ale po jakimś miesiącu jestem totalnie zawiedziony. Pierwszy kontakt z konsolą to gra Forza 5, wszystko działa bardzo dobrze, co prawda długie loadingi nie są zbyt przyjemnym doświadczeniem ale gra wygląda ładnie, działa płynnie, gra się przyjemnie, potem postanowiłem kupić AC: Unity jako, że mój komputer już nie ogarnąłby tego tytułu na przyzwoitym poziomie i... pierwszy zawód, ilość momentów w których są spadki FPS jest przerażająca, tłumaczyłem to sobie tym, że tytuł jest rozbudowany i może być tak, że na konsolach, które nie mają zbyt mocnych podzespołów tak właśnie będzie. Niestety, zawód stał się większy gdy zacząłem grać w Fifa 15 pobranego w ramach EA Access, jestem posiadaczem Fify 15 na PC i na moim GTX660, i5 i 20gb RAM gra działa idealnie w UHD na maksymalnych ustawieniach, a Xbox One? Spadki FPS, w losowych momentach, wyprowadzenie piłki od bramkarza? Krótkie ścięcia, wybicie rzutu rożnego? Krótkie ścięcia. Wytłumaczcie mi, czy to Xbox One jest aż tak słaby? Ja mam za duże wymagania? Czy może z moją konsolą jest coś nie tak? Za mały dopływ powietrza? Grzeje się? To jest frustrujące, nigdy na Xbox 360 nie było tak by tytuł taki jak Fifa zacinał, grafika była gorsza niż na PC i było to zrozumiałe ale grało się rewelacyjnie, było płynnie, bez przycięć, a teraz? Jestem totalnie rozczarowany i bardzo jestem ciekawy czy sytuacja na PS4 jest podobna, a obawiam się, że tak czytając recenzję Wiedźmin 3 i informacji o spadkach FPS na PS4. Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) AC: Unity jako, że mój komputer już nie ogarnąłby tego tytułu na przyzwoitym poziomie i... pierwszy zawód, ilość momentów w których są spadki FPS jest przerażająca, tłumaczyłem to sobie tym, że tytuł jest rozbudowany i może być tak, że na konsolach, które nie mają zbyt mocnych podzespołów tak właśnie będzie. zrobiłeś błąd kupując AC Unity ;D własnie tutaj jest ten problem że ta gra jest "rozwalona" na wszystkich platforma PC Ps4 XO co do spadków w fifa15 ostatnio słyszałem że występują oglądam youtuberów co grają w fife15 (pc) i ostatnio własnie narzekają na to ( ale możliwe to co pisałeś ze się przegrzewa zależy w jakim miejscu konsola stoi). Wiedzmin 3 ma dostać day one patch co poprawi stabilność już pisano o tym w dziale W3 ja oglądałem twitche z XO w3 i jakoś normalnie było u nich. Edytowane 17 Maja 2015 przez rrwwjunior Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts