JohnWoo 64 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) Budżet: ~ 400 zł Czego potrzebujesz? Słuchawki z mikrofonem lub bez. Przeznaczenie: Gry, muzyka. Źródło: Karta dźwiękowa na płycie głównejOczekiwania: Dobrego wyglądu, dobrej relacji cena/jakość.Muzyka: Głównie Reggae, pop i trochę rocka. Propozycja: Razer Kraken 7.1 Edytowane 4 Listopada 2013 przez JohnWoo Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 http://forum.benchmark.pl/topic/104558-jak-poprawnie-zadawać-pytania/ z uwzględnieniem gatunków. Proszę innych o nie odpowiadanie w temacie, bo to już się wkurzające robi - mamy zgadywać resztę? Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Poprawione, lepiej ? Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Zdecydowanie. Tylko po co drugi temat zakładać? W takim razie potrzebujesz mało wymagających słuchawek z dobrym dołem i górą, czyli niezbyt wygórowane żądania. W tej cenie można polecić wszystko co chociaż trochę nawiązuje do CAL! - używane D1100, a może nawet same Aurvany + Xonar DG? Razery to chłam, odpuść sobie tego typu modele. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Tak jak mówiłem liczy się dla mnie wygląd, te Aurvana Live !2 są bardzo fajne, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć, znalazłem tylko Aurvana Live, ale słabo wyglądają. Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) Aurvana Live! 2 jeszcze na świecie nie ma. Ale tak ogólnie, to z doświadczenie - im więcej basu w słuchawkach, tym lepsze będą na filmów i gier. Oczywiście mówimy tu o rozsądnych propozycjach, a nie Bitsach. Edytowane 4 Listopada 2013 przez iDaft Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 A no właśnie, a wiadomo kiedy premiera, może warto poczekać ? Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Polecam poczytać i co jakiś czas zajrzeć: http://forum.mp3store.pl/topic/108675-cal2/ . To mają być normalne CALe, ale z lepszą obudową i co za tym idzie małymi różnicami, które właśnie zależą od konstrukcji muszli. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 To chyba warto poczekać, mają być w połowie listopada, tylko 500 zł to trochę dużo. Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Wiesz, Creative się ceni, bo wie, że tak czy tak ludzie kupią. CAL! z początku kosztowały 100zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) Ciężko tu coś wyskrobać do integry to troszkę lipa, lepiej chyba tańsze słuchawki , bo potem się zdzwisz że basu nie ma i niczego nie ma na dobrych słuchawkach. już wiem, jak do gier i do muzyki to może te : http://www.audeos.pl/pl/p/Superlux-HMC-631,-HMC631-Czerwone/244 Edytowane 5 Listopada 2013 przez Hearthland93 1 Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 @up: Popieram, KillEvilAura z audiofanatyka bardzo je cenił. Tąpnięte z HTC One S za pomocą Tapatalk 2. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Chyba jednak się zdecyduję na CALe !2 jak będą dostępne w Polsce. A wiadomo kiedy będą w Polszy dostępne ? Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) - A no właśnie, a wiadomo kiedy premiera, może warto poczekać ? - To chyba warto poczekać, mają być w połowie listopada, tylko 500 zł to trochę dużo. - Chyba jednak się zdecyduję na CALe !2 jak będą dostępne w Polsce. - A wiadomo kiedy będą w Polszy dostępne ? Aż ciężko uwierzyć że ten "dialog" prowadzi jedna osoba BTW może będziesz pierwszym benchmarkowiczem testującym cal2 Edytowane 5 Listopada 2013 przez Hearthland93 Cytuj Link to post Share on other sites
JohnWoo 64 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Możliwe, tylko 500 zł na słuchawki wydać to trochę dużo. Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 BTW może będziesz pierwszym benchmarkowiczem testującym cal2 Ja już je w RMSie zaklepałem do odsłuchów. Bierz Pan D1100 używane (na alle za 390zł w bdb stanie), moduj bezinwazyjnie na K550 i masz bardzo wygodne zamknięte słuchawki. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Chyba jednak się zdecyduję na CALe !2 jak będą dostępne w Polsce. A wiadomo kiedy będą w Polszy dostępne ? według mnie to mało rozważne. Creative już nie raz pokazał jakim potrafi kiepskim producentem audio serwując na rynek od czasu do czasu coś naprawdę dobrego. Osobiście poczekałbym na porównanie z calami, a nie na laickie recenzje portali komterowych. Cytuj Link to post Share on other sites
warnisty4321 54 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Powiem wam, ze mam beatsy studio i cale na standardowym kablu. Cale zamulaja na kazdym pasmie. Kiedys mi mowiono na tym forum.ze cale niszcza beatsy. Niestety. go**o prawda. Zgodze sie, ze beatsy sa warte max 400-500 zl Ale cale dla mnie sa warte co najwyzej 150. Bez karty dzwiekowej to tragedia. A pod xonarze d1 graja lepiej, ale tak czy tak. Po prostu zamulaja. Znajomy ma superluxy(nie pamietam jaki model, ale dal za nie kolo 180 zl), graja o niebo lepiej. Zastanawia mnie kto poleca aurvany. Wydaje mi sie to produkt strasznie przereklamowany. Zobacze jak bedzie po recablingu. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Powiem wam, ze mam beatsy studio i cale na standardowym kablu. Cale zamulaja na kazdym pasmie To fakt, ale moze nie na całym pasmie(a moze taki model) ,grają takim V, niskie tony za bardzo średnice nakrywają na standardowej sznurówce,bo ciężko to przewodem nazwać. Ale cale dla mnie sa warte co najwyzej 150. Bez karty dzwiekowej to tragedia. A pod xonarze d1 graja lepiej, ale tak czy tak. Po prostu zamulaja Można spotkać różnie grające cale, od słabych, po dobre.Może trafiłeś felerną sztukę. Xonar D1, to za mało jak na możliwości (zrekablowanych) tych słuchawek. Zastanawia mnie kto poleca aurvany Ja i wielu innych, bo to dobre słuchawki, mimo loterii jaka czasami może się przytrafić Zobacze jak bedzie po recablingu. Bardzo dużo daje ten zabieg.Polecam jeszcze wypróbowanie ich modowania za pomocą wypchania 2-wacikami muszli,znika w pewnym stopniu podgłos, wysuwa się wyższa średnica , powiększa scena i przestrzeń, aczkolwiek nie wiem czy to ma sens, bo ten Xonar to żadne przestrzenie źródło. Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Skoro CALe zamulają, to Betsy powinny być jak głębokie bagno. Tąpnięte z HTC One S za pomocą Tapatalk 2. Dawno uzywalem na zwykłym kablu, ale ostatnio udalo mi sie w iTerra posłuchać T5G/iP5/Video z CALami i było okej, blisko mojego setu. Obok również na stojaku stały Betsy Solo, zgadnijcie których sluchawkach dłużej słuchano? Tąpnięte z HTC One S za pomocą Tapatalk 2. Cytuj Link to post Share on other sites
warnisty4321 54 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Nie będę bronił firmy dr.dre bo sam uważam że to przepłacanie. Ale beatsy solo to nie studio. Jest między nimi bardzo wielka różnica. A co do Cali. Może trafiłem na felerny egzemplarz Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Nie przesadalbym z ta różnica Tąpnięte z HTC One S za pomocą Tapatalk 2. Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) iDaft , powiedz mi jak zmodowałeś swoje shure , to znaczy kwestia wywiercenia otworków i ile ich masz? Możesz zrobić jakieś zdjęcie ? Edytowane 8 Listopada 2013 przez Hearthland93 Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Tutaj masz wszystko: http://forum.mp3store.pl/topic/101938-shure-srh240-bas-mod/ Aczkolwiek u mnie jest jedynie jedna dziurka, na oko o średnicy ~0,5cm. Roboty na kilka minut, a tyle daje... Jak znajdę takie same wiertło to jeszcze pewnie z jedną trzasnę, jak wymyślę jak to później w razie czego zakleić. Podobno działa jeszcze mod z CALi, który poszerza scena i nie jest taka wycofana. Dwa kawałki równolegle obok siebie przykleić w środku muszli na rameczkach. Edytowane 8 Listopada 2013 przez iDaft 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zolii 0 Napisano 24 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Witam, Przez prawie 4 lata używam słuchawek Sennheiser HD555, ale niestety ich czas powoli dobiega końca. http://cdn.head-fi.org/6/69/1000x500px-LL-692f2d7c_toi1231728309.jpg Słuchawki pękły już w miejscu zaznaczonym na obrazku i po sklejeniu trzymają się, ale postanowiłem poszukać nowych. Zależy mi, żeby słuchawki były wytrzymałe. Jedynym kryterium dla mnie jest dostępność na stronie www.agito.pl ze względu na zakup ratalny z innymi produktami. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts