Skocz do zawartości

Zakup iPhone 5 - potrzebna szybka pomoc

Recommended Posts

Hej ludzie... Napisałem do niego tak, że w takim razie musielibyśmy wysłać paczkę z możliwością sprawdzenia przesyłki pobraniem. On napisał, że lepsza byla moja wczesniejsza propozycja - połowa pieniędzy ode mnie i po dostaniu telefonu druga połowa i że inaczej nie da rady. Co robić? Ryzykować czy nie warte świeczki?

Zauważyliście jakie miejsce zamieszkania jest podane ? Macharce, które są jakąś wiochą na zadupiu, blisko Litwy. Oszustwo 100% !! Iphone 5 32GB to koszt rzędu 2000zł, więc jeżeli chcesz pozbyć się swoich pieniędzy to proszę bardzo ale chyba już każdy z forum napisał Ci, że to jakiś wałek jest i tyle w temacie.

Edytowane przez Chvasciu
  • Popieram 2

Spoko, wolę iOS. Dzięki za pomoc. BTW. ile zapłaciłeś za swojego iPhone 5?

Ciągle szukam okazji, a widzę, że najwięcej osób kupuje 5S na allegro po 3300 zł i albo oni są zbyt bogaci albo ja zbyt biedny i ciągle szukam okazji, które pewnie są oszustem. Oczywiście wolałbym złotego 5S za 6000 zł ale bananem nie jestem. Z drugiej strony nie orientuję się jaka jest "normalna" cena na używkę. Raz 4S jest za 800, raz za 1400 zł. Ciężko jest kupić używanego iPhone'a...

Słuchaj NIE WARTO OSZCZĘDZAĆ NA SPRZĘCIE APPLE, przyczyny podałem kilka postów wyżej 

Ja też z łzami w oku płaciłem za swojego 5 ponad 2600zł a każdą złotówkę szanuje i nie mam ich za dużo, ale plusem jest to iż iphone do momentu premiery swojego następcy nie traci prawie nic na wartości. Do momentu premiery 5S mogłem go sprzedać za 2450-2600zł teraz też wezmę za niego koło 2400-2500 gdyż dbam o niego i wygląda jak nowy

Kolejne ogłoszenie tego typu:

http://sprzedajemy.pl/apple-iphone-5-32gb-white-bialy,5806582

Oszuści?

A warto kupić iPhone 4 z pamięcią 32 Gb, czy co najmniej 4S szukać?

Raczej pokusił bym się o 4S 16GB niż 4 32GB no i przy używkach możesz zawsze zapytać o wersję IOS może trafisz jeszcze na taki z IOS do 6.1.2

Drążąc temat dalej telefon z linku który podałeś pochodzi z USA z sieci najprawdopodobniej Verizon i z blokadą sim na nią. (biały 32GB) 

Zatem jeśli sprzedający wskaże inne miejsce pochodzenia telefonu masz 100% pewność iż kręci wała 

Edytowane przez elvismt

Słuchaj NIE WARTO OSZCZĘDZAĆ NA SPRZĘCIE APPLE, przyczyny podałem kilka postów wyżej 

Ja też z łzami w oku płaciłem za swojego 5 ponad 2600zł a każdą złotówkę szanuje i nie mam ich za dużo, ale plusem jest to iż iphone do momentu premiery swojego następcy nie traci prawie nic na wartości. Do momentu premiery 5S mogłem go sprzedać za 2450-2600zł teraz też wezmę za niego koło 2400-2500 gdyż dbam o niego i wygląda jak nowy

Raczej pokusił bym się o 4S 16GB niż 4 32GB no i przy używkach możesz zawsze zapytać o wersję IOS może trafisz jeszcze na taki z IOS do 6.1.2

Drążąc temat dalej telefon z linku który podałeś pochodzi z USA z sieci najprawdopodobniej Verizon i z blokadą sim na nią. (biały 32GB) 

Zatem jeśli sprzedający wskaże inne miejsce pochodzenia telefonu masz 100% pewność iż kręci wała 

Wielkie dzięki, widzę, że masz o tym spore pojęcie. Jednak na iPhone'a 4S się zdecyduję, 5 jest zbyt drogi, a wiele się nie będą różniły - muszę mieć Jolibreak. Znalazłem takie ogłoszenie:

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-apple-iphone-4s-64gb-kolor-zloty-i-bialy-uzywany-i-nowy-ID3NDzH.html?requestFromAd=1

Co o tym sądzicie? Mógłbym wpaść osobiście. Jest jakiś artykuł na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś rady?

iOS 7 po włączeniu animacji ikon potrafi się nieco spowolnić. Nie ma Androidowej tragedii ale widać, że działa wolniej. Sporo moich znajomych ma iPhony i widać to wyraźnie.

Samsunga Galaxy S4 szybkoscią to "zagina" Lumia 520 kosztująca 450 zeta :) dla  iP5 to żaden wyczyn :) wiem to z własnego doświadczenia - koleżanka z L520 turlała sie po podłodze ze śmiechu widząc moją walkę z SGS4 przy odbieraniu połaczenia. Nie było to dla mnie wesołe :)

ŻELAZNA zasada kupowania iPhone : LEGALNY DYSTRYBUTOR, pewne źródło.  Widziałem Chińskie podróbki, które do złudzenia przypomianły iPone - nawet posiadacze "Japka" mieli duże problemy. W jednym z "Chińczyków" widziałem nawet nakładkę na Andruta udającą iOS'a :) :) Przy pobierznym sprawdzeniu było OK - dopiero grzebanie bardzo głęboko ujawniało, że to Fake z Androidem - skubańcy nawet początkowe obrazki podmienili :)

Jeśli ja miał bym kupować iPhone - a miałem iPhone 1 przez ponad pół roku - to udął bym się do legalnego, porządnego sklepu, salonu i tam kupił - nawet na raty - ale mam 100% pewność, ze kupię sprzęt, który ma gwarancję, wsparcie, nie pochodzi z kradzierzy, nie był naprawiany. W przypadku gdzy wydajemy powyżej 1000 zł to ostrożność jest bardzo wskazana.

Lepiej sobie odpuścić,  doskąłdać niż kupić szmelc i stracić kasę.

• Popieram 1

Rozumiem, ale trafiłem na całkiem ok ofertę - zadzwoniłem, pogadałem i cena 1000 zł:
http://tablica.pl/oferta/iphone-4s-32gb-bez-sim-locka-super-sta-ID3NJm1.html#6482d78039

Gość mówi, że stan idealny, iOS wersja 6.1.2 lub 6.1.3 ,więc Jolibreak zrobię? 32 Gb wystarczająco. Mówi, że nie ma problemu z wysłaniem pobraniem z opcją sprawdzenia przesyłki. Co byście zrobili? Biorąc pod uwagę cenę to się opłaca. Zapytać go o IMEI? Proszę o odpowiedź, bo do jutra mam dać znać.

Widać, że na siłę chcesz się wpakować w bagno :) Chłopie Ty naprawdę jesteś taki naiwny czy tylko udajesz?

Tablica.pl jest ostatnim miejscem jakie odwiedziłbym przy kupnie telefonu.

https://picasaweb.google.com/112564230711542460502/Iphone4s16gb

Ogłoszenie z polskiego forum myapple, pewniak, cena 1250zł, dokładne fotki i rzetelnie opisany.

Rozumiem, że do jalibreak szukać iOS najwyżej 6.1.2? Wszystkie do tej wersji (włącznie) są zdolne do JB?

System nie ma znaczenia, zawsze można downgrade zrobić. Po za tym widziałem już jailbreaka na IOS 7, ale nie sprawdzałem go bo jakoś nie mam potrzeby jailbreakować i mam czyste 7.0.2

Wprowadzanie w błąd.

Edytowane przez Igoruss