Skocz do zawartości

yankesmgn

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1 Neutralny

O yankesmgn

  • Tytuł
    Nowicjusz
  1. Ok, poczytałem więcej i znalazłem rozwiązanie "Ten dźwięk pochodzi z zasilacza do procesora. To wycie cewki. Jeśli wyłączysz c1e i wszystkie stany c w BIOSie, zniknie to, ale procesor pozostanie na maksymalnej częstotliwości na zawsze i będzie zużywał więcej energii" Ale czy jest jakiś inny sposób na ten dźwięk? Żeby procesor nie zużywał więcej energii?
  2. Witam, Czy można coś zrobić z tym dziwnym, irytującym dźwiękiem z chłodzenia? (sprawdziłem na pewno to pompa). Próbka dźwięku - https://drive.google.com/file/d/1VIiyZqgnt9S-3Dm61y1UMcZzeBlQMfVQ/view?usp=sharing (dźwięk jest podgłośniony, słyszalny cały czas nawet w spoczynku) Mój zestaw: Intel Core i9-13900K BOX Thermal Grizzly Ramka kontaktowa LGA 1700 Arctic Liquid Freezer II 360 Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5
  3. Hej! Potrzebuję Waszej pomocy w złożeniu kompa głównie pod montaż i czasem gierki. Kilka danych: Zestaw do 10k Na ten moment chciałbym zostawić zasilacz, bo kupiłem nowy pół roku temu be quiet! Pure Power 11 FM 750W 80 Plus Gold oraz kartę graficzna (chyba, że koniecznie ma iść do wymiany) ASUS RTX 3060 DUAL OC 12GB GDDR6 V2 LHR Bardzo podoba mi się obudowa Fractal Design North black Zastanawiam się nad chłodzeniem wodnym. Montuję w Davinci Reso
  4. Kompa nie ruszałem. Odpiąłem kabel od rutera i w tym moemncie to się stało.
  5. Witam, Dzisiaj sprzątałem i układałem różne kable, odpiąłem kabel od rutera i w tym momencie wyłączył się komputer, włączył się i wyłączył tak ze 3 razy. Uruchomiłem go ponownie, ale wyłączał się po kilkunastu sekundach. Sprawdziłem wszystko w środku i wyjąłem baterie. Komputer się włączył, ale nie uruchamiał się system, nie działał monitor, myszka i klawiatura. Zostawiłem 1 kość RAM z 4 i komputer się uruchamia, ale trwa to kilka minut. Po uruchomieniu wszystko działa. Sprawdzałem z dwoma kośćmi RAM i również nie działa. Co się stało? Za bardzo nie wiem jak mam się za to zabrać i co
  6. Ok poradziłem sobie, dzięki. Na przyszłość dla innych: Do menu serwisowego wchodzi się przytrzymując dwa górne przyciski podczas włączania monitora i gdy już się włączy nacisnąć górny przycisk. RGB zmienia się w menu OSD - 3 przycisk - menu - color settings - preset modes na custom color i można się bawić RGB.
  7. Witam Wszystkich, Dzięki opiniom z tego forum zakupiłem monitor Dell U2312HM i chciałbym zmienić opcję overdrive na on, ale niestety robi się to tylko z menu serwisowego, a ja nie mam pojęcia jak tam się dostać bo nigdy tego nie robiłem. Druga sprawa, tutaj http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1317112577 widzę, że recenzent ustawił R G B, gdzie to się zmienia ? Bardzo proszę o pomoc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...