Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Problem z GTX 780

gtx 780 war thunder problem

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 RaV1298

RaV1298
  • ผู้อภิปราย

  • 352 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 13:02

Jestem posiadaczem GTX'a 780, który do tej pory sprawował się świetnie, jednak przedwczoraj przy odpaleniu gry "War Thunder" (dziwne, bo zaczęło się to prosto po zainstalowaniu aktualizacji) zaczął mi dziwnie mrugać ekran (na ułamki sekundy zabarwiał się na brązowo, lub czarno). Zignorowałem to i kontynuowałem rozgrywkę, jednak po kilku minutach grania ekran zrobił się cały brązowy i zaciął się dźwięk. Po restarcie komputera okazało się, że nie działa sterownik, więc go reinstalowałem i wszystko było w porządku. W innych grach wszystko działało dobrze (później nawet "War Thunder" działał dobrze. Nie było żadnych artefaktów, ani innych problemów. Następnego dnia znowu zabrałem się za "War Thundera" i przy logowaniu się komputer się zawiesił. Po restarcie komputera wszystko wydawało się być w porządku, prócz komunikatu o blue screenie, którego niestety zbagatelizowałem. Znowu odpaliłem "War Thundera" i znowu przy logowaniu komputer się zawiesił, lecz po restarcie sterownik przestał działać i nic nie pomogły próby usuwania go i reinstalowania. Nawet sformatowanie całego dysku i reinstalowanie Windowsa nie pomogło. Przy próbie odpalenia NVidia control panelu wyświetla się komunikat: "Użytkownik nie korzysta obecnie z monitora podłączonego do karty graficznej NVIDIA" (tak, na 100% jest podłączony), a wydajność obrazu jest bardzo mała.

 

Może ktoś już się spotkał z tym problemem i potrafi mi pomóc, czy niestety konieczna jest wymiana karty graficznej? Osobiście nie mam już pomysłu co z tym fantem zrobić. 

 

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc


  • 0

CPU:Intel Core i5-4670K COOLER:SilentiumPC Fortis 2 GPU:Gigabyte GeForce GTX 460 1024 Mb 

MOBO:AsRock Fatal1ty H87 Performance RAM:Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix 

HDD:Western Digital Blue 1 TB 64 Mb cache CASE:Zalman Z3 Plus USB3.0 black 

PSU:Thermaltake Smart SE  530W 140mm modular


#2 HAKELBERY

HAKELBERY
  • Maniak

  • 2268 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 13:12

W gpu-z choc widac karte ?


  • 1

#3 RaV1298

RaV1298
  • Autor tematu
  • ผู้อภิปราย

  • 352 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 13:46

W gpu-z choc widac karte ?

 

W menadżerze urządzeń ją widać, zaraz zainstaluję gpu z i dam znać


Tak, gpuZ widzi kratę


 dGVkFwN.png


  • 0

CPU:Intel Core i5-4670K COOLER:SilentiumPC Fortis 2 GPU:Gigabyte GeForce GTX 460 1024 Mb 

MOBO:AsRock Fatal1ty H87 Performance RAM:Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix 

HDD:Western Digital Blue 1 TB 64 Mb cache CASE:Zalman Z3 Plus USB3.0 black 

PSU:Thermaltake Smart SE  530W 140mm modular


#4 HAKELBERY

HAKELBERY
  • Maniak

  • 2268 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 13:46

Sprawdziłbym w biosie czy nie jest przelaczone na integre

render na gpu-z działa ?


  • 1

#5 RaV1298

RaV1298
  • Autor tematu
  • ผู้อภิปราย

  • 352 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 13:46

ThyUkGY.png


  • 0

CPU:Intel Core i5-4670K COOLER:SilentiumPC Fortis 2 GPU:Gigabyte GeForce GTX 460 1024 Mb 

MOBO:AsRock Fatal1ty H87 Performance RAM:Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix 

HDD:Western Digital Blue 1 TB 64 Mb cache CASE:Zalman Z3 Plus USB3.0 black 

PSU:Thermaltake Smart SE  530W 140mm modular


#6 HAKELBERY

HAKELBERY
  • Maniak

  • 2268 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 13:51

A idzie ja właczyc w menadzer ?


mhh.png

 

u mnie bez stera tez tak wyglada gtx


f48.png


  • 1

#7 RaV1298

RaV1298
  • Autor tematu
  • ผู้อภิปราย

  • 352 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 14:07

Sprawdziłem w biosie i priorytetową grafiką jest PCI Express.

Menadżer pokazuje, że karta jest włączona i co więcej, że sterownik jest aktualny


i jest jeszcze jakiś błąd z kodem 43

OgU4u1C.png


  • 0

CPU:Intel Core i5-4670K COOLER:SilentiumPC Fortis 2 GPU:Gigabyte GeForce GTX 460 1024 Mb 

MOBO:AsRock Fatal1ty H87 Performance RAM:Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix 

HDD:Western Digital Blue 1 TB 64 Mb cache CASE:Zalman Z3 Plus USB3.0 black 

PSU:Thermaltake Smart SE  530W 140mm modular


#8 HAKELBERY

HAKELBERY
  • Maniak

  • 2268 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 14:08

Wychodzi na to ze albo karta dział bez stera albo na zintegrowanej .

Render ci działa ? Albo 3dmark ?

Jesli karty popalona to nic nie zrobisz .Na serwis z tak powazna usterka sie nie opłaca oddawac bo karta max 700zł obecnie kosztuje


  • 1

#9 RaV1298

RaV1298
  • Autor tematu
  • ผู้อภิปราย

  • 352 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 15:22

gdzie się ten render odpala? 

Znalazłem temat z podobnym problemem http://forum.benchma...ąd-o-kodzie-43/


Co ciekawe, karta była na gwarancji do 14.07.2017 XD


  • 0

CPU:Intel Core i5-4670K COOLER:SilentiumPC Fortis 2 GPU:Gigabyte GeForce GTX 460 1024 Mb 

MOBO:AsRock Fatal1ty H87 Performance RAM:Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix 

HDD:Western Digital Blue 1 TB 64 Mb cache CASE:Zalman Z3 Plus USB3.0 black 

PSU:Thermaltake Smart SE  530W 140mm modular


#10 HAKELBERY

HAKELBERY
  • Maniak

  • 2268 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 15:26

To nie ma sie co smiac bo poszło sie bujac 1060 albo zamienik 780 ,970 jesli jeszcze maja a teoretycznie nawet kasa ........

render 1 zakładka gpu-z znak zapytania


Użytkownik HAKELBERY edytował ten post 27 lipiec 2017 - 15:26

  • 1

#11 RaV1298

RaV1298
  • Autor tematu
  • ผู้อภิปราย

  • 352 postów

Napisano 27 lipiec 2017 - 15:42

Render test nie działa.

 

A to jest bardziej śmiech przez łzy. Jutro pojadę do miejskiego rzecznika praw konsumenta i zobaczę co da się z tym zrobić

 

W każdym razie dzięki za pomoc!


Na wszelki wypadek dodam, że po włożeniu starego gtx 460 wszystko jest ok


Użytkownik RaV1298 edytował ten post 27 lipiec 2017 - 15:34

  • 0

CPU:Intel Core i5-4670K COOLER:SilentiumPC Fortis 2 GPU:Gigabyte GeForce GTX 460 1024 Mb 

MOBO:AsRock Fatal1ty H87 Performance RAM:Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix 

HDD:Western Digital Blue 1 TB 64 Mb cache CASE:Zalman Z3 Plus USB3.0 black 

PSU:Thermaltake Smart SE  530W 140mm modular


#12 ollek22

ollek22
  • ComandosX

  • 117 postów

Napisano 29 lipiec 2017 - 08:16

A co ty chcesz załatwić u miejskiego rzecznika praw. Mają ci kartę naprawić która jest po gwarancji czy kasę oddać? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: gtx 780, war thunder, problem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych