dolu1993 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 A Ty myślisz że na HD4870 w Full HD nie pośmigasz? No to jesteś w błędzie.A stara technologia mówisz? No to Ci powiem że GTX260 to jeszcze starsza technologia... Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Bierz to co podał Igoruss, ta karta będzie sporo wydajniejsza od 4870 i 5770. http://www.allegro.pl/item984435169_oka ... clock.html Cytuj Link to post Share on other sites
dolu1993 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Heh następny...Co Wy macie z tymi GTX-ami? Ani to ciche.Bardzo się nagrzewają.Super stara technologia.I to po prostu odświeżony i podkręcony na max inny model nVidi.A wydajność tak jak pisałem trochę większa od HD4870 ale już od HD4890 nie!!! Cytuj Link to post Share on other sites
mazi12435 44 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 dolu1993 nie wiem z kad ty czerpeisz te pomysly naprawde mozna powiedziec ze gtx260 to prehistoria przy 5770 ale nie przy 4870 te karty sa dosc podobne jezeli chodzi o technologie....mowisz ze gtx-y sie grzeja tak?a mam ci przypominac 4870 z referencyjnym chlodzeniem???tam z tego co poamietam to bylo chlodno az do bolu gtx260 (te nowsze core216)sa robione w 55nm i niesadze zeby sie nagrzewaly jakos wyjatkowo jak np fermi po za tym ten gigus jest mega podkrecony a z tego co tam wyzej pisze to autor nie zabardzo chce sie bawic w oc... gtx260 jest nieco wydajniejszy od 4870 ze standardowymi taktowaniami a taki???gdybym mial takiego gigusia(gdyby bylo mnie na niego stac)to bym zabil 4870 co inneg oplacalnosc bo nowa 4870 kupi za okolo 580 czyli pare zl taniej wiec nie wiem...sadze ze oplaca sie dozucic te are sl do gtx-a Cytuj Link to post Share on other sites
R.I.P 8 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Heh następny...Co Wy macie z tymi GTX-ami? Ani to ciche.Bardzo się nagrzewają.Super stara technologia.I to po prostu odświeżony i podkręcony na max inny model nVidi.A wydajność tak jak pisałem trochę większa od HD4870 ale już od HD4890 nie!!!Chyba pomyliłeś karty, bo gtx260 nie jest żadnym kotletem, ani starą technologią(no chyba, że weźmiemy pod uwagę gtx480, ale wtedy HD4870 to też już stara technologia ). Do tego jego wydajność jest trochę wyższa od HD4870 i trochę mniejsza niż HD4890. Najmocniejszym argumentem jest jednak możliwość uzyskania dodatkowych 20%+(mniej więcej) po oc czego nie zrobisz na HD4870 Cytuj Link to post Share on other sites
dolu1993 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Każdy wie ze Radki lubią ciepło.GTX to starsza technologia niż HD4870. Cytuj Link to post Share on other sites
R.I.P 8 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Każdy wie ze Radki lubią ciepło.GTX to starsza technologia niż HD4870.Może powiesz coś więcej na ten temat Cytuj Link to post Share on other sites
mazi12435 44 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 my swoje a ty swoje ale ok podaj nam jakies sensowne argumenty ku temu??? po za tym piszesz ze gtx jest goracy u uwarzasz to jako wade a w radeonie "ona lubi cieplo"i koniec bez urazy ale nie fanboyuj Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 prawda jest taka ze oclony gtx260 = oclony 4890 i nie ma zadnych odstepstw - jedyne na co sie patrzy to na sensowne chlodzenie na karcie tak przy jednej jak i przy drugiej najmilej byloby zdobyc 2sztuki uzywek 9600gso768 ale to juz nie zabawa na szybkiego niegesto sie pojawiaja na allegro Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 A wydajność tak jak pisałem trochę większa od HD4870 ale już od HD4890 nie!!! HD4870 to rywal co najwyżej dla GTX260 c192, c216 po OC = HD4890 @1000/4300 http://www.frazpc.pl/artykuly/773/TWINT ... iag/dalszy Poczytaj sobie najpierw testy a później rzucaj bajki z rękawa Cytuj Link to post Share on other sites
TheInvisibleKid 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Teraz to już się całkiem pogubiłem, ale patrząc na testy, które zaprezentował kubbak to gtx ładniej sobie radzi w większości gier, a głównie w fpsach. A głownie właśnie w nie gram, a argumentem, który przemawia za GTX-em, jest to, że później kiedy będę potrzebował większego "pałera" mogę sobie dorzucić drugiego takiego w SLI. Kurde, chyba jednak wezmę tego GTX-a. Klik A co myślicie o tej rakiecie? Z tego co czytałem na PClabie, oraz na nVision karta miała bardzo wysokie noty w obu. To byłby chyba najlepszy wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
dolu1993 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 ehh i następny kochający GTX-a i myślisz że jak w jeden test mówi o wszystkim? a poza tym to przetestowali w grach ktore lubia karty GeForca PS: W tym tescie pokazałes tylko GTX-a w wersji do O/C a weś po0kaz testy referenta to zobaczymy... Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 zadne evga chyba ze jest okazyjna cena - niczym sie nie rozni tak dla jasnosci glupi palit/gainward niereferentowy moze byc cichszy i wyzej taktowany +ma lepsze pamieci chyba ze przekonuje Cie napis evga swietnie chlodzona + calkiem nowa za 730 http://www.esc.pl/product_info.php?cPat ... s_id=20390 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 a poza tym to przetestowali w grach ktore lubia karty GeForcaTesty pod karty GF? Puknij się w czoło. Testy po OC: Grid, Stalker, Hawx to akurat gry bardziej lubiące Radki, jedynie Street Fighter faktycznie woli GF, Crysis bez różnicy. a weś po0kaz testy referenta to zobaczymy... Radki też są niereferencyjne, standardowe wyłyby przy ustawieniu 1GHz na rdzeniu Zresztą masz fanboyu ATI testy obu referencyjny kart http://www.frazpc.pl/artykuly/721/GIGAB ... 4870/512MB Cytuj Link to post Share on other sites
dolu1993 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 HAHA FanBoy skąd wy to bierzecie dzieci :E Dobry widze jestes znawca W tym tescie widac że Radeok jest lepszy w jednych grach a GF w innych więć odpowiedz nasuwa sie samam znawco Cytuj Link to post Share on other sites
TheInvisibleKid 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Agencie, a przeczytałeś to do końca? W większości gier to GF był lepszy, tylko dodawali radkowi punkty, bo wydajność była porównywalna, a MSI był tańszy, więc "lepszość" w tym wypadku jest pojęciem względnym. P.S: GF lepiej radzi sobie z wyżej taktowanym procem od Radeona i gtx może być spokojnie wyżej taktowany. Cytuj Link to post Share on other sites
mazi12435 44 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 dolu1993 sadze po niku ze sam stary niejestes wiec wypraszam sobie "dzieciaki"ok???? Cytuj Link to post Share on other sites
dolu1993 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Czy to było do Ciebie? wiec po co te upomnienie? a poza tym to nie wiem po co ta kłótnia tak jak napisałem na początku GTX jest nie zauważalnie wydajniejszy od HD4870 1GB i tyle na ten temat.A która kartę autor wybierze to już jego sprawa i oby był zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Okta15 9 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Nie chcę się wtrącać ale...daleko nie zajedziesz z takim podejściem do tematu dolu1993... Co do tematu. Jeżeli tak się sprawy mają to może niech autor weźmie po prostu tę kartę, która do niego bardziej "przemawia". Są to karty o zbliżonej wydajności (HD4870 vs GTX260) więc? Poco ta kłótnia panowie? Cytuj Link to post Share on other sites
dolu1993 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 o to mi chodzi bo 5770 juz jest bardzioej mniej wydajny od tych dwóch kart Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 A ja bym tez wzial GTX'a, nawet gdyby radek byl wydajniejszy o 20% Po prostu tak jak dolu1993 napisal, lubie napis EVGA na karcie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 o to mi chodzi bo 5770 juz jest bardzioej mniej wydajny od tych dwóch kartPanie "starszy" proponowałbym udać się z powrotem do szkoły bo podstawowe błędy językowe aż kują w oczy. Skąd się biorą takie pokemonowe dzieci NEO to ja nie wiem, ale powinni Was odcinać od Internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 o to mi chodzi bo 5770 juz jest bardzioej mniej wydajny od tych dwóch kart naucz się pisać... i wróć na forum po drugie takie głupoty to mógł byś wmówić komuś na pclabie a nie na benchmarku. Cytuj Link to post Share on other sites
dolu1993 0 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 kubbak dzieckiem NEO to Ty możesz być.Pokemonem również.Widzę ze tu sami znawcy na tym forum.A myślałem że tutaj kadra jest jakaś całkiem ogarnięta a widzę że się pomyliłem co do niektórych. junior a Ty to naprawdę masz chyba w głowie i to ostro żeby kopiować wypowiedz kolegi wyżej.A co do benchmark-a to co Ty sobie myślisz że tu głupot nie piszą? Aha i akie uwagi typu naucz się pisać to sobie do kolegów stosuj a nie do mnie,bo ja nie jestem jakimś gówniarzem po którym można jechać Cytuj Link to post Share on other sites
Okta15 9 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 kubbak dzieckiem NEO to Ty możesz być.Pokemonem również.Widzę ze tu sami znawcy na tym forum.A myślałem że tutaj kadra jest jakaś całkiem ogarnięta a widzę że się pomyliłem co do niektórych. junior a Ty to naprawdę masz chyba nejab@ne w głowie i to ostro żeby kopiować wypowiedz kolegi wyżej.A co do benchmark-a to co Ty sobie myślisz że tu głupot nie piszą? Sorry ale po Twojej wypowiedzi najwyraźniej piszą...Prezentujesz troszkę niski poziom tym co tutaj piszesz i to nawet nie na temat...Skończmy może się kłócić co? Bo to naprawdę nic nie wnosi a co najwyżej zdobywamy sobie wrogów :-> Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts