Skocz do zawartości

Nowa karta graf. Co wybrać?

Recommended Posts

Heh następny...Co Wy macie z tymi GTX-ami? Ani to ciche.Bardzo się nagrzewają.Super stara technologia.I to po prostu odświeżony i podkręcony na max inny model nVidi.A wydajność tak jak pisałem trochę większa od HD4870 ale już od HD4890 nie!!!

dolu1993 nie wiem z kad ty czerpeisz te pomysly naprawde ;)

mozna powiedziec ze gtx260 to prehistoria przy 5770 ale nie przy 4870 te karty sa dosc podobne jezeli chodzi o technologie....mowisz ze gtx-y sie grzeja tak?a mam ci przypominac 4870 z referencyjnym chlodzeniem???tam z tego co poamietam to bylo chlodno az do bolu :P

gtx260 (te nowsze core216)sa robione w 55nm i niesadze zeby sie nagrzewaly jakos wyjatkowo jak np fermi :P

po za tym ten gigus jest mega podkrecony a z tego co tam wyzej pisze to autor nie zabardzo chce sie bawic w oc... gtx260 jest nieco wydajniejszy od 4870 ze standardowymi taktowaniami a taki???gdybym mial takiego gigusia(gdyby bylo mnie na niego stac)to bym zabil 4870 :evil:

co inneg oplacalnosc bo nowa 4870 kupi za okolo 580 czyli pare zl taniej wiec nie wiem...sadze ze oplaca sie dozucic te are sl do gtx-a

Heh następny...Co Wy macie z tymi GTX-ami? Ani to ciche.Bardzo się nagrzewają.Super stara technologia.I to po prostu odświeżony i podkręcony na max inny model nVidi.A wydajność tak jak pisałem trochę większa od HD4870 ale już od HD4890 nie!!!

Chyba pomyliłeś karty, bo gtx260 nie jest żadnym kotletem, ani starą technologią(no chyba, że weźmiemy pod uwagę gtx480, ale wtedy HD4870 to też już stara technologia :P ). Do tego jego wydajność jest trochę wyższa od HD4870 i trochę mniejsza niż HD4890. Najmocniejszym argumentem jest jednak możliwość uzyskania dodatkowych 20%+(mniej więcej) po oc czego nie zrobisz na HD4870 ;)

prawda jest taka ze oclony gtx260 = oclony 4890 i nie ma zadnych odstepstw - jedyne na co sie patrzy to na sensowne chlodzenie na karcie tak przy jednej jak i przy drugiej

najmilej byloby zdobyc 2sztuki uzywek 9600gso768 ale to juz nie zabawa na szybkiego niegesto sie pojawiaja na allegro

Teraz to już się całkiem pogubiłem, ale patrząc na testy, które zaprezentował kubbak to gtx ładniej sobie radzi w większości gier, a głównie w fpsach. A głownie właśnie w nie gram, a argumentem, który przemawia za GTX-em, jest to, że później kiedy będę potrzebował większego "pałera" mogę sobie dorzucić drugiego takiego w SLI. Kurde, chyba jednak wezmę tego GTX-a.

Klik

A co myślicie o tej rakiecie? Z tego co czytałem na PClabie, oraz na nVision karta miała bardzo wysokie noty w obu. To byłby chyba najlepszy wybór.

ehh i następny kochający GTX-a i myślisz że jak w jeden test mówi o wszystkim? a poza tym to przetestowali w grach ktore lubia karty GeForca

PS: W tym tescie pokazałes tylko GTX-a w wersji do O/C a weś po0kaz testy referenta to zobaczymy...

a poza tym to przetestowali w grach ktore lubia karty GeForca

Testy pod karty GF? Puknij się w czoło.

Testy po OC: Grid, Stalker, Hawx to akurat gry bardziej lubiące Radki, jedynie Street Fighter faktycznie woli GF, Crysis bez różnicy.

a weś po0kaz testy referenta to zobaczymy...

Radki też są niereferencyjne, standardowe wyłyby przy ustawieniu 1GHz na rdzeniu ;)

Zresztą masz fanboyu ATI testy obu referencyjny kart :P:Phttp://www.frazpc.pl/artykuly/721/GIGAB ... 4870/512MB

Agencie, a przeczytałeś to do końca?

W większości gier to GF był lepszy, tylko dodawali radkowi punkty, bo wydajność była porównywalna, a MSI był tańszy, więc "lepszość" w tym wypadku jest pojęciem względnym.

P.S: GF lepiej radzi sobie z wyżej taktowanym procem od Radeona i gtx może być spokojnie wyżej taktowany.

Czy to było do Ciebie? wiec po co te upomnienie? a poza tym to nie wiem po co ta kłótnia ;)

tak jak napisałem na początku GTX jest nie zauważalnie wydajniejszy od HD4870 1GB i tyle na ten temat.A która kartę autor wybierze to już jego sprawa i oby był zadowolony

Nie chcę się wtrącać ale...daleko nie zajedziesz z takim podejściem do tematu dolu1993... ;)

Co do tematu. Jeżeli tak się sprawy mają to może niech autor weźmie po prostu tę kartę, która do niego bardziej "przemawia". Są to karty o zbliżonej wydajności (HD4870 vs GTX260) więc? Poco ta kłótnia panowie?

o to mi chodzi bo 5770 juz jest bardzioej mniej wydajny od tych dwóch kart

Panie "starszy" proponowałbym udać się z powrotem do szkoły bo podstawowe błędy językowe aż kują w oczy.

Skąd się biorą takie pokemonowe dzieci NEO to ja nie wiem, ale powinni Was odcinać od Internetu.

kubbak dzieckiem NEO to Ty możesz być.Pokemonem również.Widzę ze tu sami znawcy na tym forum.A myślałem że tutaj kadra jest jakaś całkiem ogarnięta a widzę że się pomyliłem co do niektórych.

junior a Ty to naprawdę masz chyba w głowie i to ostro żeby kopiować wypowiedz kolegi wyżej.A co do benchmark-a to co Ty sobie myślisz że tu głupot nie piszą?

Aha i akie uwagi typu naucz się pisać to sobie do kolegów stosuj a nie do mnie,bo ja nie jestem jakimś gówniarzem po którym można jechać ;)

kubbak dzieckiem NEO to Ty możesz być.Pokemonem również.Widzę ze tu sami znawcy na tym forum.A myślałem że tutaj kadra jest jakaś całkiem ogarnięta a widzę że się pomyliłem co do niektórych.

junior a Ty to naprawdę masz chyba nejab@ne w głowie i to ostro żeby kopiować wypowiedz kolegi wyżej.A co do benchmark-a to co Ty sobie myślisz że tu głupot nie piszą?

Sorry ale po Twojej wypowiedzi najwyraźniej piszą...Prezentujesz troszkę niski poziom tym co tutaj piszesz i to nawet nie na temat...Skończmy może się kłócić co? Bo to naprawdę nic nie wnosi a co najwyżej zdobywamy sobie wrogów :->