Gieri 0 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam, zamierzając kupić komputer do gier, już wcześniej radziłem się forumowiczów co do tego, co ma w sobie zawierać komputer, choć tematem tego posta mają być dwa ww. komponenty. Gdy poszedłem do lokalnego sklepu, pokazałem znajomemu tę oto konfigurację http://www.morele.net/inventory/info/VjBUTR/, on zaś powiedział iż skonsultuje się z ludźmi którzy składają mu te komputery. Powiedzieli oni, że dobrze byłoby wymienić k. graficzną z Gigabyte na MSI, gdyż lepiej współpracowałaby z pł główną. I teraz mam pytanie do Was drodzy forumowicze. Czy to jest prawda? Czy może lepiej wymienić nie kartę a płytę główną na jakąś Gigabyta? Czy zostawić to tak jak jest? Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Nie wiem gdzie składają te kompy ale nie chodź tam! Ściema i bzdura nie przejmuj się tym. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gieri 0 Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Skoro tak mówisz, to zaufam. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
wujekdobryzbojek 24 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 graficzną z Gigabyte na MSI, gdyż lepiej współpracowałaby z pł główną. Tacy z nich specjaliści jak z księdza seksuolog. Bez różnicy, jakiej firmy jest karta, a jakiej płyta główna - nie ma to najmniejszego wpływu na wydajność. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
madseason 16 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Nie wiem ile w tym marketingu, ale wystarczy przeczytać specyfikację na stronie MSI, żeby się dowiedzieć, że MSI zaleca używanie kart MSI do swoich płyt w tym przypadku ze strony G-45. Pytanie ile w tym chcęci zysku a ile prawdy, tak więc jak ktoś wie coś konkretnego na temat VGA Boost prosze się wypowiedzieć, a nie od razu negować. U siebie mam G-45 z87 i MSI GTX560Ti OC 2GB, od razu w biosie włączyłem OC Mode, jak coś to mogę zrobić 3Dmark11 z OC on i off, żeby rozwiać wszystkie wątpliwości. MSI VGA Boost is one of MSI's exclusive ways to support gamers to fully engage in their virtual world. VGA Boost increases the power limitations for MSI GAMING graphics cards when inserted in an MSI GAMING motherboard. It simply upgrades your Power Tuning and current limits allowing your graphics to boost to higher clock speeds when your gaming graphics get more intense and sustain maximum performance for a longer time. This is all supported because of the power design for the PCI Express slots and the build quality of MSI Graphics cards. Now, matching MSI gaming hardware not only gives your game PC some fiery red dragon looks, your PC gaming experience will benefit from a safe and powerful boost in graphics. Edytowane 17 Września 2013 przez madseason Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts