kamyk155 395 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam i mam pytanie. Pytanie dotyczy kompatybilności procesora Ivy Bridge-E core i7 4930K z Asus Rampage IV Extreme. Sprawa niby oczywista - działa po aktualizacji biosu bez problemów, jest jednak jeden problem - czy jeśli kupię tą płytę główną jako nową prosto ze sklepu to jaki bios ona posiada wgrany ? Wyczytałem na niektórych forach internetowych, że niektóre płyty główne z tym nowym procesorem się po prostu nie uruchamiają. Trzeba w nich zamontować starszy z procesorów np. i7 3930k, dokonać aktualizacji biosu i wtedy ponownie wsadzić nowy procesor. Jak wygląda to z Asusem RIVE ? Link to post Share on other sites
misa85 0 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 ta płyta ni wymaga procka do aktualizacji Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) czy jeśli kupię tą płytę główną jako nową prosto ze sklepu to jaki bios ona posiada wgrany ? Nikt tobie tego nie powie.Na pewno jak chcesz wsadzić procka "nowej" generacji czyli 4930K musisz zaktualizować BIOS. Napisz do tego sklepu kupując MOBO,żeby tobie wgrali najnowszy BIOS aby uruchomić na niej nowe procki.Oni zrobią to za ciebie. http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=46297 ta płyta ni wymaga procka do aktualizacji Człowieku lepiej nie doradzaj. Edytowane 8 Września 2013 przez eVerest Link to post Share on other sites
kamyk155 395 Napisano 9 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Czy żyje ktoś z Asusa ? Może chociaż odpowie mi na pytanie czy i7 4930k wystartuje na RIVE bez update biosa ? Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 9 Września 2013 Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Przedstawiciel Asusa nie zagląda no to forum już od kilku miesięcy Link to post Share on other sites
kamyk155 395 Napisano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Na szczęście - Jacek_264 - udzielił mi odpowiedzi na moje pytanie i problem jest rozwiązany. Link to post Share on other sites
Recommended Posts