rawegg 0 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) W wyżej wymienionej grze zauważyłem dość częste spadki fps'ów. Jest to dziwne bo tylko chwilowe, np, latam sobie po wieżach klatki spadają do 30 a za chwilę przelatuję tą samą trasą i jest nieprzerwane 65. Wygląda to jakby się wczytywał kawałem mapy ale czasami takie lagi występują w zamkniętych lokacjach - też tylko na początku. Nie sądzę żeby to była wina podzespołów : i7 4770k, gtx 780, corsair vengeance 16gb 1866mhz, chłodzenie dark rock 2. Nic się nie grzeje, nic nie jest podkręcane, dla porównania crysis 3 chodzi jak miód i nie zaobserwowałem aż tak wielkich dropów. Gram na najwyższych możliwych opcjach z wysokim physX i DX11. Czytałem że nawet na gtx'ie 690 są takie spadki, ktoś ma pomysł jak je usunąć ? Edytowane 7 Września 2013 przez rawegg Link to post Share on other sites
Aress 38 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) Mozliwe ze Dysk doczytuje rozne rzeczy, albo klapa z optymalizacja. Gralem kiedys w batmana i takie rzeczy nie pojawialy sie Edytowane 7 Września 2013 przez Aress Link to post Share on other sites
kyubi13231 66 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 W Batmanie jest skopany dx11 wystarczy wyłączyć mi pomogło Link to post Share on other sites
rawegg 0 Napisano 8 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2013 szkoda tego dx 11 :-\ ale podobno różnice widać tylko przy roślinkach Poison Ivy. Sprawdzę czy jak wyłącze to będzie lepiej. Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 8 Września 2013 Udostępnij Napisano 8 Września 2013 W wyżej wymienionej grze zauważyłem dość częste spadki fps'ów. Jest to dziwne bo tylko chwilowe, np, latam sobie po wieżach klatki spadają do 30 a za chwilę przelatuję tą samą trasą i jest nieprzerwane 65. Wygląda to jakby się wczytywał kawałem mapy ale czasami takie lagi występują w zamkniętych lokacjach - też tylko na początku. Nie sądzę żeby to była wina podzespołów : i7 4770k, gtx 780, corsair vengeance 16gb 1866mhz, chłodzenie dark rock 2. Nic się nie grzeje, nic nie jest podkręcane, dla porównania crysis 3 chodzi jak miód i nie zaobserwowałem aż tak wielkich dropów. Gram na najwyższych możliwych opcjach z wysokim physX i DX11. Czytałem że nawet na gtx'ie 690 są takie spadki, ktoś ma pomysł jak je usunąć ? Tak... to zejdź z Antyaliasingiem do x4 MSAA + DX11 ma dwie opcje Ambient Occlusion chyba i zmniejszyć jedną opcję albo wyłączyć bo różnic nie ma widocznych podczas rozgrywki... chyba że się przyjrzysz z lupą A PhysX zostaw bo ja nawet z fizyką mogę bezproblemowo pograć na swoim GTXie Link to post Share on other sites
Recommended Posts