Forsekken 0 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Hej ludzie, jest taka sprawa że z pewnego powodu muszę kupić do swojego kompa proca a mam na to niski budżet w okolicach 200-300zł (byłoby więcej ale muszę też wyrzucić i wstawić nową płytę główną). Wiem że w okolicach tych cen nie ma nic lepszego od tych dwóch procesorów. Wiem także że w obecnej dobie chyba ani jeden ani drugi ze względu na swoją wydajność nie nadaje się do grania, ale muszę kupić tani procesor bo zatrzymał mi się dopływ gotówki i nie będzie go przez co najmniej 8 miesięcy a nie zamierzam siedzieć przez ten czas. Weźcie pod uwagę też to, że nie biorę pod uwagę podkręcania ze względu na słabe boxowe chłodzenie - jeżeli doradzilibyście mi phenoma 955 to byłbym skłonny go podkręcić najwyżej o 400Mhz. Oczywiście chodzi mi który procesor wyciągnie więcej FPS w grach, wiem że w przypadku obu żadna rewelacja, ale na pewno ten albo ten jest lepszy od drugiego a nie udało mi się tego wyszukać na benchach w necie. No, to czekam na odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 bierz phenoma, nawet wbrew temu co sądzisz nadaje się on do grania i to całkiem nieźle http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G2020-vs-AMD-Phenom-II-X4-965 Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Człowieku, przestań wreszcie wklejać te głupoty z CPUBoss! Ile razy trzeba do Ciebie pisać? Klik! Tutaj masz mój test . Jak na dłoni widać, że Phenom II X4 jest sporo wydajniejszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Dreacon 2 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Phenom lepszy ale pobiera wiecej mocy,wiec przydalaby sie lepsza sekcja zasilania o ile sie nie myle,a jaka masz plyte glowna ? Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 5 Września 2013 Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Autorze uwazasz ze phenom nie nadaje sie do gier? LOLOLO to w co ty chcesz grac, crysis 16? Cytuj Link to post Share on other sites
Forsekken 0 Napisano 5 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Autorze uwazasz ze phenom nie nadaje sie do gier? LOLOLO to w co ty chcesz grac, crysis 16? Sam już nie wiem xD , kiedy i gdzie nie napiszę na forum to piszą ludzie że do gier to minimalnie i5 - bez tego ani rusz. Phenom lepszy ale pobiera wiecej mocy,wiec przydalaby sie lepsza sekcja zasilania o ile sie nie myle,a jaka masz plyte glowna ? Sekcja zasilania mówisz mam Corsair CX500 za 200zł więc myślę, że wystarczy na luzie. Co do płyty głównej - także idzie pod wymianę bo ta co obecnie mam obsługuje tylko Athlony i A-series, jeszcze nie jestem pewien jaką płytę główną wezmę do phenoma, ale pewnie coś przynajmniej trochę sensownego w przedziale cenowym 150-200zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Dreacon 2 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 To bierz Phenoma,ale mialem na mysli sekcje zasilania procesora na plycie glownej podobno to jest wazne o ile sie nie myle,phenom jeszcze podkrecony bedzie wystarczajacy do gier tylko dokup konkretna grafike i graj ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Forsekken 0 Napisano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2013 To bierz Phenoma,ale mialem na mysli sekcje zasilania procesora na plycie glownej podobno to jest wazne o ile sie nie myle,phenom jeszcze podkrecony bedzie wystarczajacy do gier tylko dokup konkretna grafike i graj ;p Dzięki wszystkim za pomoc grafiki nie muszę kupować bo mam Sapphire HD7870. Cytuj Link to post Share on other sites
Dreacon 2 Napisano 6 Września 2013 Udostępnij Napisano 6 Września 2013 No to wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts