Marked 6 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Czy temperatura okolo 55 stopni w spoczynku to normalnie na tym procku? Pod obciązeniem dochdzi do 71-72? Wydaje mi ie że to za duzo jak na procek 45 nm;/ Mam boxowe chłodzenie,mierzone speed fanem Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 W idle temperatura jest za wysoka, pod obciążeniem może taka być w słabo wentylowanej budzie. Sprawdź jeszcze dla pewności CoreTemp bądź RealTemp. Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 wygląda na nierówny docisk, zdejmij cooler, wyczyść go i proca, nałóż cienko pasty, załóz i powinno być git, sprawdź czy po zatrzaśnięciu nie ma luzów (pociągaj zaciski góra/dół) Cytuj Link to post Share on other sites
Marked 6 Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Pobrałem CoreTemp i w tej chwili pokazuje 51 i 50/49 natomiast SpeedFan 55 i 54/55 stopnie.Skąd te rozbiezności? A w stresie jakie temperatury może osiagac ten procek? Bany_krk: Komputer niestety na gwarancji i nie mam takiej możliwości;/ Za jakies 2 wg umowy mam go oddać na konserwacje Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Diagnoza Bany_krk jest prawidłowa. Temperatura powinna wynosić 36-39 w Idle. Zatem przepływ ciepła między procesorem a radiatorem jest niedostateczny. Zastosuj się do porady Bany_krk. Pozdro. Cytuj Link to post Share on other sites
Marked 6 Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Ja nie moge nic sam zrobic ale pogadam w sklepie aby to sprawdzili;/ Cytuj Link to post Share on other sites
sas11 0 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Ja miałem ok. 80c przez to że nie docisnąłem 1 zapinki coolera na core 2 duo e4600. Możesz przy okazji wymienić pastę termoprzewodzącą. Cytuj Link to post Share on other sites
racek21 0 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 U mnie temperatury to (39 w idlle i 58 max w stresie)mam 5300,ale to jet te sam procek i też box Zastosuj się do tego co poradził Bany_krk,bo to tylko może być spowodowane złym przyleganiem radiatora do cpu,lub bym też obstawiał,że proc nie zmienia mnożnika na mniejszy w idle,stąd taka temperatura. Ogarnij kable w obudowie jeśli wiszą jak chcą,to napewno pomoże(pare stopni mniej,bo lepszy przepływ powietrza) Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Marked 6 Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Okazało sie że był bardzo zakurzony stad tak wysokie temp teraz w idle to tak 42 /43 w stresie nie przekracza 60 Temperatury sprawdzam teraz core temp i occt,speed fan podaje zawyżone Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts