Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] XBOX ONE

Recommended Posts

W ustawieniach tworzysz hasło na konto gościa i udostepniasz mu gry.

Przed uruchomieniem forzy z jednego pada logujesz się na swoje konto. Potem najeżdżasz na swoją nazwę w lewym górnym rogu i wciskasz A. Na dole będziesz miał opcję"Dodaj gościa" czy jakos tak wciskasz A na niezalogowanym padzie i pojawi ci się komuniat witaj nazwa(1).

Odpalasz forze i npadem zalogowanym na głównym kooncie wchodzisz w sekcję free Play i wtedy padem od konta gościa wciskasz start i gotowe :)

Brak literek i male literówki przez telefon. Nie chce mi się poprawiać.

• Popieram 1

Ludzie w tym SDK odkryli, że Xbone ma w sobie trzy systemy operacyjne, działające jednocześnie. Jeden jest cały dla gry, jeden do "share" (czyli pewnie jakieś streamowanie albo komunikacja z psiapsiółkami) i jeden "systemowy" (czyli cała reszta). To by wyjaśniało dlaczego tylko 6 rdzenii (wiem, od niedawna 6.5 :)) jest dla gry, a pozostałe dwa dla dwóch kolejnych systemów.

• 2 tygodnie później...

Nie,tyle że grałem w AC BF i jakoś nie wciągnęła mnie ta gra,więc nie ma sensu kupować jej dla mnie.Czekam na FC4 dziś już poszła przecena,na ten miesiąc mam sporo do ogrania więc może w marcu kupię.Darmowe gry z Goldem na One to taki syf dają jak dla mnie że szkoda gadać,na X360 już o niebo lepiej to wygląda bo i Wiedźmak był w styczniu i w połowie lutego SE v2 będzie.

Dodam jeszcze że jeśli ma się fona z WP to za pomocą aplikacji Xbox One SmartGlass również można dodawać sobie pozycję z telefonu (kupować gry itp.) i konsola sama pobiera pozycję.Oczywiście Instant ON musi być włączone w ustawieniach.Taka ciekawostka.Bigi mnie zainteresowałeś tą opcją.