paweu54 0 Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam, mam problem, a mianowicie, mam internet netia 8 mb i na moim komputerze(przewodowo) cały czas "pobieranie adresu sieciowego", na komputerze mojej siostry(kabel), wszystko jest okej, na komputerze mojej matki tez jest wszystko okej(bezprzewodowo). Pomóżcie. Z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Włącz w routerze automatyczne przydzielanie adresów. (DHCP) Cytuj Link to post Share on other sites
paweu54 0 Napisano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Jest włączone. Jakieś inne pomysly? Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 sprawdź swojego kompa na tym działającym kablu. Cytuj Link to post Share on other sites
paweu54 0 Napisano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Sprawdzalem na 2 kablach, to samo Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 W komputerze wszystko ustawione na Auto? Cytuj Link to post Share on other sites
paweu54 0 Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Chyba tak, nic nie zmieniałem Pomóżcie, bez internetu jestem jak ryba bez wody Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Sprawdź ustawienia protokołu TCP/IP - wszystko powinno być na automacie. Załącz jakieś screeny albo napisz jakie dokładnie masz ustawienia. Sprawdź czy nie włączyłeś na routerze jakiegoś filtrowania np. MAC adresów (chociaż zwykle takie rzeczy dzieją się przy wi-fi). Cytuj Link to post Share on other sites
paweu54 0 Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Wpisałem ręcznie konfiguracje IP, co dziwne gadu gadu, steam mi działają a www już nie i gdy próbuje naprawić połączenie lokalne to jest jakiś błąd w Czyszczeniu NetBT. Adres IP :192.168.1.25 Maska podsieci 255.255.255.0 Bramka domyślna taka jak w zakładce internet connection Preferowany serwer DNS taki jak w BRAMCE DOMYŚLNEJ Co zle moglem zrobic? Cytuj Link to post Share on other sites
patryk78 0 Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Prawdopodobnie DNS masz źle ustawiony. Zaloguje się do routera i sprawdź status (albo coś takiego) tam powinieneś mieć dane sieci łącznie z przydzielonym adresem przez dostawcę i dns'ami (prawdopodobnie będą dwa), przepisz je do windowsa. Cytuj Link to post Share on other sites
teuton 6 Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 1. Sprawdź czy masz włączoną usługe "Klient DNS" i "Klient DHCP" na komputerze 2. Sprawdź w routerze, czy prawidłowo wykrył ci adresy DNS 3. Ewentualnie spróbuj wpisać DNS ręcznie w ustawieniach TCP/IP Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Kup kartę WLAN na USB najtańszą za 30 zł i po problemie Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Kup kartę WLAN na USB najtańszą za 30 zł i po problemie Porada zasługuje na pogardę - najlepiej wszystko kupować i po sprawie Moja porada: a jakby zrestartować ruter? ale na razie nic nie rób bo na 100% nie jestem pewien - niech się ktoś bardziej znający wypowie, bo może coś się pomieszać z danymi dostawcy neta. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 9 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Kup kartę WLAN na USB najtańszą za 30 zł i po problemie Porada zasługuje na pogardę - najlepiej wszystko kupować i po sprawie Jak nikt nie wniósł dobrej rady to jest to najprostsze rozwiązanie. Twoje rozwiązanie za to takie nie pewne.. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Ustaw ręcznie DNS-y, ale na DNS-y operatora a nie adres bramy. Mogą być też DNSy OpenDNS: http://en.wikipedia.org/wiki/OpenDNS Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts