Qrsk2 0 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Witajcie, Ostatnio przeprowadzilem sie I niestety nigdzie nie mam miejsca na biurko ze stara zalsuzona skrzynka. Czasu tez coraz mniej wiec I nie ma kiedy grac. Jednak chcialby zasiegnac opinii co mozna kupic porownywalnego do obecnej maszyny I ile mogloby mnie to kosztowac. PosiadamI5 - 760 2,8ghz 8gb ram ati 5970 Mysle, ze najblizsza wymagajaca gra w jaka bede chcial zagrac to wiedzmin 3. Zastanawiam sie cyz jest sens kupowac teraz cos do 4000 czy czekac do konca roku I np. zainwestowac w cos po swietach.Dzieki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Moim zdaniem, jeżeli nie potrzebujesz mobilności to ja bym jednak poszukał miejsca na stacjonarkę. W ostateczności, zawsze możesz kupić coś z tych obudów pod monitor... Lapek za 4k będzie o wieeeeeeeele mniej wydajny, niż PC za tą samą kwotę. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Musiałbyś wywalić z 5,5 k pln żeby dorównac wydajnością obecnemu pctowi NAwet jak poczekasz i kupisz po świętach po obniżkach to i tak to będzie krok w tył w tym budżecie. Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
Qrsk2 0 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Niestety ale musilbym siedziec gdzies na podlodze w kuchni I mysle, ze narzeczonej by sie pudlo w tym miejscu nie spodobalo przez 2 lata nie ma mowy o miejscu na stacjonarke. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 To gdzie ty mieszkasz kurde ? W centrum Tokio ? 2m/kw na mieszkańca ? Na dobrą sprawę, to stacjonarka może stać GDZIEKOLWIEK, byle byś pociągnął kabel do monitora. Jeden z użytkowników forum, zrobił nawet specjalną szafkę i trzyma kompa... na zewnątrz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Qrsk2 0 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 haha mam cos na ksztalt lepienki z gliny = 2x9m2 pokoje wchodzi kanapa i tv + szafy i nic wiecej, a w drugim jest kuchnia jeszcze jest prawie 8m lazienka to moze gdzies kolo muszli bym podlaczyl stacjonarke, mozna by zrobic chlodzenie wodne i nie trzeba by wstawac daleko Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 @Effendi U made my day xDDD @Autor, zastanów się może nad jakąś solidną półką. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 lazienka to moze gdzies kolo muszli bym podlaczyl stacjonarke, mozna by zrobic chlodzenie wodne i nie trzeba by wstawac daleko Mówisz i masz. Ja zawsze pomogę. http://www.extremetech.com/extreme/124677-how-to-cool-a-pc-with-toilet-water 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Qrsk2 0 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Effendi normalnie az chyba zaczne cos kombinowac tylko teraz mam dylemat, na zewnatrz czy w toalecie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 W ostateczności, wygospodaruj miejsce w szafce. Byleby była odpowiednio wentylowana. Sorry, że jedziemy takim offtopem, ale naprawdę, kupno lapka, który miałby dorównać wydajnością stacjonarce w tym budżecie - kompletnie mija się z celem... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts