Qbasu 0 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, Mam komputer z dwoma dyskami fizycznymi. Jeden SSD jeden HDD. Wszystkie aplikacje instalują sie na SSD i właśnie to chciałbym zmienić. Podobno trzeba coś pozmieniać w rejestrze tylko nie wiem co. Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez Qbasu Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 clik czy to to ? Cytuj Link to post Share on other sites
Qbasu 0 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ehm mniej więcej i właśnie próbowałem już to robić i po ponownym uruchomieniu nie dało się już otworzyć rejestru i wykonywać kilku innych czynności. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość KamileN Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Wszystkie aplikacje instalują się na C? Powiem ci że wszystkie instalatory aplikacji mają opcję zmiany miejsca zapisu, tylko trzeba się wysilić i zamiast instalacji standardowej i bezmyślnego klikania wybrać niestandardową i wskazać miejsce zapisu! To naprawdę nie jest takie trudne Cytuj Link to post Share on other sites
Qbasu 0 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dobra sprostuje. To jest komputer znajomej. Chcę po prostu by było wygodniej Cytuj Link to post Share on other sites
Gość KamileN Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 (edytowane) To naucz znajomego jak to robić! Też kiedyś dla wygody chciałem pozmieniać ścieżki i tylko wszystko popsułem! Jak już masz zainstalowany system to się wszystko krzaczy! O takim czymś jak zmiana ścieżek instalacyjnych trzeba myśleć przy instalacji systemu operacyjnego. Wystarczy wtedy pendrive w napędzie i napisane w pliku odpowiednie instrukcje dla instalatora Windows, gdzie mają być ścieżki, co i jak. Na necie są instrukcje jak to zrobić. Edytowane 22 Sierpnia 2013 przez KamileN Cytuj Link to post Share on other sites
Qbasu 0 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Możesz wstawić linka? Jeśli masz oczywiście Cytuj Link to post Share on other sites
Gość KamileN Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Poszukam, wiem to z lekcji zawodowych, infa Można też zmodyfikować instalkę systemu specjalnym programem! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Qbasu 0 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Wielkie dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts