Skocz do zawartości

Problem ze sterownikami?

Recommended Posts

Witam chciałbym się was spytać o pewną rzecz.

gram w cod 4 na karcie powinienem mieć 250 fps (gts 250) (proszę nie pisać po co mi tyle,bo ja wiem po co)lecz na tej karce gts 250 nie posiadam tylu fps , mnie jwiecej jest tyl samo co na starej 8600 gts. Posiadam procesor amd 5200 2,7~3.1 fps sie nie zmienil po podkręceniu czy to moze być wina np sterowników jakis?

Mam płyte główna ASUS M4A78-EM lecz na płycie sa tylko stery do visty i xp więc nie instalowałem nic. Czy moze to być przyczyna sterowników?PROSZĘ POMÓŻCIE !!

Czy np może coś jest zle podłaczone ?

Nie wydaje mi się żeby dało się uzyskać tyle klatek na karcie pokroju GTS250. Oczywiście zależy jak ustawisz opcje graficzne. Na mojej karcie 8800gts 512 która jest bardzo podobna do twojej nie miałem nawet cały czas 60 kl/sek, zdarzały się framedropy. Oczywiście mówię o maksymalnych ustawieniach graficznych i rozdzielczości 1280x1024. A na jakich ustawieniach chcesz mieć te 250 kl/sek?

Chlopie kombinujesz jak kon pod gorke, miales jeden temat.. rozkminiali ci zagwozdke przez 3 strony od systemu przez procka po niemozliwe fps'y na tej karcie..

Pierwszy temat o cod4 z wyszukiwary.. pierwszy post z pierwszego lepszego forum

http://cod4boards.com/cod4-pc/6039-cod4-fps-tips.html

masz komendy z konsoli opisane. potestuj powoli zobacz czy cos da... jak nie daj spokoj bo poza obcieciem efektow raczej juz nic nie pomoze.

PS: Ram?.. to juz glupota..

Gość DANNY_79

"gram w cod 4 na karcie powinienem mieć 250 fps (gts 250) (proszę nie pisać po co mi tyle,bo ja wiem po co)lecz na tej karce gts 250 nie posiadam tylu fps , mnie jwiecej jest tyl samo co na starej 8600 gts."

Nie, :sciana: to mnie rozwaliło. Według Twego rozumowania ja powinienem mieć 9800 ramek/s bo mam 9800gt :P

"gram w cod 4 na karcie powinienem mieć 250 fps (gts 250) (proszę nie pisać po co mi tyle,bo ja wiem po co)lecz na tej karce gts 250 nie posiadam tylu fps , mnie jwiecej jest tyl samo co na starej 8600 gts."

Nie, ;) to mnie rozwaliło. Według Twego rozumowania ja powinienem mieć 9800 ramek/s bo mam 9800gt :P

H@H@H@H@ ty myślisz ze te 250 fps to od modlu karty wziołęm to nie jest chyba moja wina że akurat ta karta sie zwie gts250 ale na kartach typu 9600gts ludzie miewają 250 fps...............

Nie, ;) to mnie rozwaliło. Według Twego rozumowania ja powinienem mieć 9800 ramek/s bo mam 9800gt :P

H@H@H@H@ ty myślisz ze te 250 fps to od modlu karty wziołęm to nie jest chyba moja wina że akurat ta karta sie zwie gts250 ale na kartach typu 9600gts ludzie miewają 250 fps...............

Jak dla mnie to jest nie możliwe na 9600gts, chyba że tak jak napisał jeden z przedmówców w rozdzielczości 640x480 i patrząc cały czas w ziemię.

Jak dla mnie to jest nie możliwe na 9600gts, chyba że tak jak napisał jeden z przedmówców w rozdzielczości 640x480 i patrząc cały czas w ziemię.

Hmm... Popieram przedmówców. Na tym sprzęcie nie wyciągniesz więcej jak 150-200 fps w COD4. Grałem w to na A 5600+ i Gf 8600GTS oraz 8800GT (ta druga z tego co pisał gdzieś na tym forum chyba Igorusss, jest podobna wydajnościowo do Twojej GTS 250) i nie miałem nigdy więcej niż 200 fps. Co prawda możesz spróbować pobawić się z ustawieniami profilu dla gry w Nvidia Control Panel, ale szczerze wątpię czy wyjdziesz poza 200 kl/s. Tylko czy to jest aż takie ważne? Przy tej prędkości różnica już i tak jest niezauważalna, więc IMO nie ma co się rzucać. ;)