totenshock 1 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam, mam problem z dźwiękiem, myślałem że to przez system operacyjny ( był windows xp 64 bity), jednak nie. http://imageshack.us/photo/my-images/829/y1rg.jpg/ W linku widać znak zapytania przy tym, czego według mnie brakuje aby działał dźwięk, jednak sterowniki audio są aktualne i działają. Gdy włączam jakąś muzykę i odpalam volume mixer, widać "drgania" zielonego paska, czyli tak jakby muzyka była. Słuchawki napewno są dobre, dźwięk na płycie głównej jest włączony ( sprawdzałem w biosie 3 razy). Model płyty głównej to Gigabyte GA-K8NF-9. Proszę o pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Sprawdź w jakimś Linuxie Live, czy jest dźwięk. Jeżeli nie będzie, to prawdopodobnie padła karta dźwiękowa. Dźwiękówka nie jest wybitna, więc na allegro znajdziesz coś podobnej jakości za około 20-30 zł. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Pawel7 Cytuj Link to post Share on other sites
Zwolas 81 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Zobacz jeszcze na innych kanałach czy nie ma dziwięku. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość QaziG Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 - otwórz zakładkę kontrolery dźwięku i tam zobacz ,czy nie ma wykrzykników ? - spróbuj jeszcze raz zainstalowac sterownik dźwięku ,wcześniej usuń stary - wejdź w tą zakładkę nieznane urządzenie i sprawdź jaki ma identyfikator ? właściwości/szczegóły wklej do googla i znajdź nazwę tego urządzenia ,zainstaluj sterowniki w ogóle napisz ,kiedy się to stało i co kombinowałeś ? - wejdź w panel sterowania ,znajdź głośniczek - ikona dźwięk i tam poszukaj ,czy nie masz wyciszone suwakiem ,albo całkiem mute włączone - sprawdź czy do dobrego gniazdka podpiąłeś słuchawki/głośniki - sprawdź czy w biosie nie wyłączyłeś wewnętrznej karty dźwiękowej ,jak nie wiesz jak to przywróć podstawowe ustawienia biosu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts