Skocz do zawartości

Brak dźwięku Windows 7

Recommended Posts

Witam, mam problem z dźwiękiem, myślałem że to przez system operacyjny ( był windows xp 64 bity), jednak nie. http://imageshack.us/photo/my-images/829/y1rg.jpg/ W linku widać znak zapytania przy tym, czego według mnie brakuje aby działał dźwięk, jednak sterowniki audio są aktualne i działają. Gdy włączam jakąś muzykę i odpalam volume mixer, widać "drgania" zielonego paska, czyli tak jakby muzyka była. Słuchawki napewno są dobre, dźwięk na płycie głównej jest włączony ( sprawdzałem w biosie 3 razy). Model płyty głównej to Gigabyte GA-K8NF-9. Proszę o pomoc! :(

Sprawdź w jakimś Linuxie Live, czy jest dźwięk.

Jeżeli nie będzie, to prawdopodobnie padła karta dźwiękowa.

Dźwiękówka nie jest wybitna, więc na allegro znajdziesz coś podobnej jakości za około 20-30 zł.

Edytowane przez Pawel7

- otwórz zakładkę kontrolery dźwięku i tam zobacz ,czy nie ma wykrzykników ?

- spróbuj jeszcze raz zainstalowac sterownik dźwięku ,wcześniej usuń stary

- wejdź w tą zakładkę nieznane urządzenie i sprawdź jaki ma identyfikator ? właściwości/szczegóły

wklej do googla i znajdź nazwę tego urządzenia ,zainstaluj sterowniki 

w ogóle napisz ,kiedy się to stało i co kombinowałeś ?

- wejdź w panel sterowania ,znajdź głośniczek - ikona dźwięk i tam poszukaj ,czy nie masz wyciszone suwakiem ,albo całkiem mute włączone

- sprawdź czy do dobrego gniazdka podpiąłeś słuchawki/głośniki

- sprawdź czy w biosie nie wyłączyłeś wewnętrznej karty dźwiękowej ,jak nie wiesz jak to przywróć podstawowe ustawienia biosu