matej 63 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 W sensie, że trzeci raz od kupna (kupiony na początku maja b.r.). Mniej więcej co 2 miechy zaczyna sypać i muszę go znów grzać Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Kurczę, a ja od razu sobie pomyślałem: "Kurcze jak niedopieczona to szkodliwa pewnie" Fajna sprawa z piekarnikiem. Mam nadzieje, że benchmark.pl zrobi na ten temat jakiś osobny artykuł. "Respawn w piecu" Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Mam nadzieje, że benchmark.pl zrobi na ten temat jakiś osobny artykuł.To raczej niemożliwe bo jest to metoda domowa, która ratuje 1/100 kart graficznych. Nigdzie prócz YT/for nie ma wzmianki o takim zabiegu więc i na BMK nic nie będzie Cytuj Link to post Share on other sites
Nermand 0 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 ... i artefakty nadal są,tylko że teraz zaczęły się nawet ruszać. No, to ogrzewanie obudziło w Twoim GPU funkcje animacji artefaktów - "artanim" Spróbuj więc klasycznie - w piecu, tylko zabezpiecz wszystko jak należy i nie przesadź z wygrzewaniem, bo inne układy wystrzelą w kosmos. Jak kiedyś robiłem na oko - ustawiłem piec na max i włożyłem kartę na blaszce. Gdy piec (bez obiegu) osiągnął około 280*C wyłączyłem go, poczekałem jeszcze ze 30s i wyjąłem gorącą grafikę z pieca. Pozostawiłem do ostygnięcia na ~1h. W moim przypadku się udało. pozdrawiam W pistolecie grzewczym mam 2 stopnie siły nadmuchu,teraz grzałem 1 może by tak spróbować wygrzewanie 2? Będzie silniejszy nadmuch,więc i większa temperatura,spróbować,czy wrzucić ją do pieca od razu?Tylko,że znowu muszę domawiać kolejną Arctic Silver znowu ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 W sensie, że trzeci raz od kupna (kupiony na początku maja b.r.). Mniej więcej co 2 miechy zaczyna sypać i muszę go znów grzać No co odgrzewanie kotleta Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 No co odgrzewanie kotleta3 razy odgrzałem już 8800GTS więc mam teraz 250GTS A co mi wyjdzie po czwartym razie? Tego nVidia nie przewidziała (chyba, że mają coś w planach ). Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 GT240 w 40nm Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Ale taka 240'stka jest mniej wydajna od mojego złoma Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 To sobie chciał człowiek przeprowadzić wygrzewanie gtx'a http://img337.imageshack.us/gal.php?g=81068783.jpg Najzabawniejsze jest to, że po wszystkim przyczepił gpu, wygrzał jeszcze raz i złożywszy w całość obsadził w pci-ex Ciekawe? Myślał, że zadziała Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 To sobie chciał człowiek przeprowadzić wygrzewanie gtx'a http://img337.imageshack.us/gal.php?g=81068783.jpg Najzabawniejsze jest to, że po wszystkim przyczepił gpu, wygrzał jeszcze raz i złożywszy w całość obsadził w pci-ex Ciekawe? Myślał, że zadziała hahah Mam jakies karty na agp, ktore sypaly artefaktami. Bedziemy odgrzewac Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 będę miał jutro 8800gt z artefaktami jak będę go piekł o rdzeniem do góry czy na dół? widziałem jak jeden gościu piekł rdzeniem na dół i mu wszystkie tranzystory odlutowały się i odpadły Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 widziałem jak jeden gościu piekł rdzeniem na dół i mu wszystkie tranzystory odlutowały się i odpadły Dlatego piecz GPU do góry. Cytuj Link to post Share on other sites
Makarons 4 Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 8800Gt od Galaxy upieczona pomyślnie. Może uda mi się zmontować filmik. (pierwszy raz) Wstawię linka dla chętnych. Cytuj Link to post Share on other sites
Scoff3r 0 Napisano 12 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 7300 GS Upieczone pomyślnie Pieczone w piekarniku gazowym przez 8 min w temperaturze 190 Aftery znikły karta śmiga Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts