CougarV6 14 Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 kolega wymiękł i sprzedał uszkodzonego za 50pln. experiment canceled Cytuj Link to post Share on other sites
zrazik 2 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Szkoda, może zdradziłby czy przepis działa... ... ja jak na razie chyba przymrożę przypaloną grafę (x1950pro), w końcu mrożonki dłużej są zdatne do użycia tylko min temp gdzieś znajdę by nie przesadzić... a jak nie pomoże i surowa po rozmrożeniu nadal będzie niesmaczna (nie trawię artefaktów) to się ją upiecze, a opalarką rdzeń przysmaży - lubię krwiste ale z przysmażoną skórką Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 to moze macie pomysl co zrobic jak ztary zasilacz od laptopa startuje tylko p ogrzaniu suszarka? jak juz laptop wystartuje i podziala te 10s to sam dziala bez zarzutu, no ale na zimno nie chce startowac Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 to moze macie pomysl co zrobic jak ztary zasilacz od laptopa startuje tylko p ogrzaniu suszarka? jak juz laptop wystartuje i podziala te 10s to sam dziala bez zarzutu, no ale na zimno nie chce startowac Rozebrać i wymienić kondensatory. Co do wygrzewania to pomysł jest niezły ale: - zwróciłbym uwagę na oznaczenia na kondensatorach (większość zwykłych ma temp. pracy poniżej 200 st. C) - przekraczanie 200 st C jest ryzykowne o tyle że większość spoiw lutowniczych "puszcza" przy 190-210 więc z piekarnika można czasem wyciągnąć zestaw do samodzielnego montażu - obudowy układów nie powinny się uszkodzić ale struktury krzemowe w środku już tak Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 hmm to niedługo do kuzyna się wybieram smażyć X1650Pro Pytania: -Co z pastą termoprzewodzącą?? Jeśli bez to podzielimy koszty na pół, kupię jakąś wysmaruje mu kartę i procka, i dla mnie też trochę zostanie -Jeśli komp z kartą nie dochodził nawet do POST to może zadziałać?? -http://img339.imageshack.us/img339/1570/powercolorx1650pro1.jpg To zaznaczone zielonym kółkiem, co to jest? Bo po 5 minutach pracowania PC (przed POSTem wciąż) zrobiło się bardzo gorące i się oparzyłem (kontakt poniżej 1-2s) -Da się sflashować BIOS na ślepo?? Bo może to jest przyczyna, ale jeśli coś pójdzie nie tak to nawet zrzucenie ze schodów jej nie uratuje, a naprawa się nie opłaca, tak jak kupowanie nowej(AGP) Cytuj Link to post Share on other sites
zrazik 2 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Na elektrodzie polecali 180st na 8,5 min (powyżej 12 można już zaszkodzić) tak też zrobię jakby co, na razie wymrażanie Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Słyszałem o zamrażaniu akumulatorów od telefonów/notebooków aby przywrócić im pojemność. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Teraz jak tak czytam to chyba muszę upiec wzmacniacz. Jak jest ciepło to jest ok,a jak chłodniej to prawy kanał gra na 20% mocy. Cytuj Link to post Share on other sites
Nermand 0 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Jak już komputer startuje już mam porozmazywane litery na ekranie,później jak wchodzi do Windowsa to mam dziwne artefakty,paski różnorakie oraz blue screen,że coś z pamięcią czy to mogą być te zimne luty?Radiator też oczywiście ściągamy przed włożeniem do piekarnika tak?Czymś można zastąpić pastę termoprzewodzącą,której nie mam? Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 To może być przez OC o ile podkręcałeś. Zdejmujesz co możesz z karty. Pasta to musi być pasta, oczywiście zetrzyj ją przed pieczeniem. Cytuj Link to post Share on other sites
Nermand 0 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie podkręcałem,wszystkie ustawienia fabryczne,to jest GEFORCE XFX 8800 GTX.Jakie jest prawdopodobieństwo,że wyciągnę z piekarnika śmiecia do wyrzucenia?Bo teraz to chociaż internet w trybie awaryjnym mam. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie masz 100% gwarancji ,że się uda. Sam wiesz ,że to bardzo "domowy" sposób Cytuj Link to post Share on other sites
Zbiszek 0 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Je właśnie jestem po zabiegu z 8800 GTS Evega (na trzeźwo jakoś nie mogłem się przełamać ) wstawiłem do piekarnika na 190 stopni na 9 min. Złożyłem wsadziłem do kompa odmówiłem 3 zdrowaśki i włączyłem kompa Windows odpalił się normalnie bez żadnych błędów . Postanowiłem włączyć jakąś grę ( NFS MW ) gra działała normalnie . Tak więc polecam a z grafika nic się gorszego nie stanie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 No proszę - brawo za odwagę ! Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Co to za odwaga jak nie masz gwarancji producenta, a żal sprzedać za 30zł bez prób ratowania Za pierwszym razem jest ciężko ale 2 czy 3 raz, to już leci jakbyśmy chleb piekli Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 (na trzeźwo jakoś nie mogłem się przełamać )No i nie ma to jak dobra okazja Ja zrobiłem dopiero tak jedną kartę hd3850 - działa do dziś Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Czy tylko ja tu widzę jakąś dziwne nagromadzenie 8800 ? Przypadek? Cytuj Link to post Share on other sites
Nermand 0 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Dobry filmik dokładnie pokazujący jak przygotować kartę przed ugotowaniem w piekarniku,wymienię pastę w karcie jutro i jeżeli to nie pomoże to ją wrzucę do piekarnika w czwartek.http://www.youtube.com/watch?v=jmHymioVrLQ Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Temat mam nadzieję ciągle aktualny: Można jeszcze tak (wydaje się o wiele bardziej bezpieczny dla sekcji zasilania) pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Nermand 0 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Czym on wygrzewa tę kartę?Można spróbować z suszarką do włosów?Zmieniłem pastę termoprzewodzącą na karcie i karta ładnie mi chodziła przez tydzień czasu,a teraz znowu te artefakty. Cytuj Link to post Share on other sites
Nermand 0 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Metoda opalania GPU pistoletem nie powiodła się w moim przypadku.Opalałem pistoletem 300 stopni przez 6 minut.Nałożyłem Arctic Silver 5 i artefakty nadal są,tylko że teraz zaczęły się nawet ruszać. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 ... i artefakty nadal są,tylko że teraz zaczęły się nawet ruszać. No, to ogrzewanie obudziło w Twoim GPU funkcje animacji artefaktów - "artanim" Spróbuj więc klasycznie - w piecu, tylko zabezpiecz wszystko jak należy i nie przesadź z wygrzewaniem, bo inne układy wystrzelą w kosmos. Jak kiedyś robiłem na oko - ustawiłem piec na max i włożyłem kartę na blaszce. Gdy piec (bez obiegu) osiągnął około 280*C wyłączyłem go, poczekałem jeszcze ze 30s i wyjąłem gorącą grafikę z pieca. Pozostawiłem do ostygnięcia na ~1h. W moim przypadku się udało. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Tak z ciekawości, bo przeczytałem temat od początku i troszkę się uśmiałem. To ta metoda wg mnie brzmi bardzo śmiesznie. A jeśli ktoś ma uszkodzoną kartę to poproszę. Też chciałbym być gospodynią domową. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Ja dzisiaj swojego GTS'a upiekłem już trzeci raz. 200*C przez 8 minut z termoobiegiem i działa Trochę za wysokie temp. dajecie IMO. Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Ja dzisiaj swojego GTS'a upiekłem już trzeci raz. 200*C przez 8 minut z termoobiegiem i działa Trochę za wysokie temp. dajecie IMO.Yyy, a dlaczego 3 razy piekłeś? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts