Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć 

Jakie słuchawki polecacie typowo do gier?, jakieś 5.1 ? głównie chodzi mi o fps aby sobie dobrze przeciwnika wysuchać skąd nadchodzi. Teraz mam senhheisery HD202 + muza zintegrowana na Asrocku Extreme4 Z87 heh :x jak gram w BF4/3 to nie za bardzo da się wyczaić przeciwnika na podstawie słuchu. Rozumiem też że do płeni (szczescia) efektu musiałbym dokupic jakąś w miarę porządną kartę dziwiękową tu również mam pytanie  do Was jaką ? słyszałem że xonary mają czasem jakieś problemy z grami w EAX 5.0

Tak do 300-350 da się coś złozyć słuchawki + karta muzyczna ??

No chyba że te moje HD202 są dobre i je zostawić tylko dokupić jakaś kartę muzyczną ? 

Edytowane przez shakal84
  • Popieram 1

DT150 to wybitne słuchawki na to co kosztują ale FiiO E10 tylko będzie je ograniczać.Musiałbyś więcej wydać na lepszy DAC i wzmacniacz. 

Czyli te słuchawki do grania się nadają. 

Nie są bardziej do muzyki ?

To jeśli na FiiO to jaki.

Jeden warunek musi działać na USB żadnego dodatkowego zewnętrznego zasilania.

Pozdrawiam. 

Edytowane przez ostryb

Te słuchawki mają bardzo ale i to bardzo dobrą scenę oraz przestrzenność , w tej cenie nie znajdziemy lepiej grające słuchawki zamknięte pod tym względem. Wada jest to ,że są równie bardzo wymagające, potrzebują dobrego DACi i mocnego wzmacniacza.Na takim FiiO E10 wiele nie pokażą, zwłaszcza przestrzennie. Zabraknie powera w dźwięku, dynamiki.Te słuchawki zrobiły na mnie piorunujące wrażenie.Grają bardzo neutralnie, tylko bas podbity.  

ile jesteś w stanie wydatkować na DACa ?

• Popieram 1

ile jesteś w stanie wydatkować na DACa ?

Dobre pytanie myślałem o zestawie słuchawki + DAC  do 200£. Oczywiście jestem otwarty na na droższe sugestie. Pozdrawiam. 

PS.  Słuchawki w koszyku

Edytowane przez ostryb

ostryb, nie rozumiesz kolego, że w audio nie ma idealnych rozwiązań i nie ma takiego sprzętu, aby zadowoliło 100% użytkowników. Nie mniej jednak są to słuchawki wybitne DT150 na to co kosztują, a jak grają ale trzeba wsiąść pod uwagę co już napisałem.

jeżeli nie jesteś, aż tak bardzo wymagający nie przeszkadza Ci neutralność góry, cenisz przestrzenność, będziesz zadowolony ale to trzeba jeszcze do czegoś porządnego podpiąć, choć już jutro zerknę na ofertę.

• Popieram 1

adivxv5 

Dzięki za chęci. 

Tak na szybko  znalazłem coś takiego 

(Aune T1 Upgrade Version 6922 Tube 24bit/96kHz Tube Amplifier USB Decoder USB ).

Słuchawki już zakupiłem , szukamy DAC-a. 

Pozdrawiam i do jutra.

Edytowane przez ostryb

ostryb, dwa pytania;

1-na pewno zasilanie z USB koniecznie,nie znajdziesz tak jednego gniazda wolnego ?  bo pamietam, ze byłeś w jakiś sposób ograniczony , tylko nie wiem jak.

2-z jakiej dystrybucji tobie najlepiej jest zakupić DACa , chodzi tu o sklepy z Wielkiej Brytanii i czy jesteś otwarty na inne możliwości ?

1 - ciężarówka. 

Musiał bym dokupić kolejny inverter .

Kabla kable i jeszcze raz kable.

Minimum 2 razy w tygodniu pakuje torbę z laptopem do pracy i z powrotem .

Średnio 4 razy w tygodniu.

2 - najlepiej w UK sklep bez preferencji. 

Doświadczenie najbardziej pozytywne Amazon. 

Ebay konto mam. 

Pozdrawiam. 

Hello

Mam drobny dylemat i może ktoś pomoże mi go rozwiązać.

W dniu wczorajszym niestety w moich Audio Technica SJ55 chyba oderwał się kabelek przy lewej słuchawce (w autobusie niefortunnie zaczepil mi sie kabelek o element :S). Będę podejmował próbę reanimacji, ale potrzebuję do tego śrubokręt o rozmiarze którego w obecnej chwili u siebie nie zaposiadam...

Naotmiast co w przypadku gdy coś się stało bardziej poważnego? Trzeba będzie kupić coś nowego i teraz pytanie co warto wziąć?

Obecne Audio Technica SJ55 bardzo mi się podobały praktycznie pod każdym względem, choć nie miałem jakoś okazji odsłuchać niczego na np. AKG K518 DJ lub AKG K450, które de facto wszędzie są polecane i zbierają nienaganne opinie.

Słuchawek używam jedynie w (i z) drodze do pracy, podłączone są do Samgunga Galaxy S4. Głównie słucham muzyki elektronicznej - chill, vocal trance oraz od czasu do czasu Linkin Park. Nie jestem audiofilem i te AT naprawdę spełniały swoje zadanie, pytanie czy coś jest lepszego, a ja może po prostu żyje w swoim świecie z przekonaniem że tamte były OK ;-)

Pytanie do kogoś z większym stażem. Co warto wybrać do około 200-250 zł?
Zależy mi głównie na tym aby słuchawki w miarę możliwości były kompaktowe, ale zarazem dobrze izolowały od otoczenia - tematy rozmów w autobusach mnie przerażają >_>

Hello

Mam drobny dylemat i może ktoś pomoże mi go rozwiązać.

W dniu wczorajszym niestety w moich Audio Technica SJ55 chyba oderwał się kabelek przy lewej słuchawce (w autobusie niefortunnie zaczepil mi sie kabelek o element :S). Będę podejmował próbę reanimacji, ale potrzebuję do tego śrubokręt o rozmiarze którego w obecnej chwili u siebie nie zaposiadam...

Naotmiast co w przypadku gdy coś się stało bardziej poważnego? Trzeba będzie kupić coś nowego i teraz pytanie co warto wziąć?

Obecne Audio Technica SJ55 bardzo mi się podobały praktycznie pod każdym względem, choć nie miałem jakoś okazji odsłuchać niczego na np. AKG K518 DJ lub AKG K450, które de facto wszędzie są polecane i zbierają nienaganne opinie.

Słuchawek używam jedynie w (i z) drodze do pracy, podłączone są do Samgunga Galaxy S4. Głównie słucham muzyki elektronicznej - chill, vocal trance oraz od czasu do czasu Linkin Park. Nie jestem audiofilem i te AT naprawdę spełniały swoje zadanie, pytanie czy coś jest lepszego, a ja może po prostu żyje w swoim świecie z przekonaniem że tamte były OK ;-)

Pytanie do kogoś z większym stażem. Co warto wybrać do około 200-250 zł?

Zależy mi głównie na tym aby słuchawki w miarę możliwości były kompaktowe, ale zarazem dobrze izolowały od otoczenia - tematy rozmów w autobusach mnie przerażają >_>

Jak z wygodą w tych sj55 ?

Jak ze sceną i średnicą , jest góra ? Są równe czy raczej graję basem, są ciemne - w sensie czy blisko im do np. 501p czy k450 ?

Ogólnie z mojego doświadczenia wynika że k518 to wybrakowane słuchawki bez krzty średnicy, której i tak ciężko na mieście wyłapać, dlatego nie polecam z nimi obcować w ciszy domowej. Fajne słuchawki ale tylko na miasto.

k450 i q460 to badziew jak dla mnie, znacznie lepsze były k420 które sobie chwalę - zwłaszcza biorąc pod uwagę ich wysoką skuteczność i małe wymagania co do źródła, i za bardzo fajny dźwięk - zwłaszcza w elektronice.

pozdrawiam.