SKOME 389 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Najlepszymi słuchawkami do metalu jakie miałem są hd330. Pomimo obszerności basu, nie zasłania reszty zakresów. Są lekko przyciemnione ale do metalu pasują akurat jak ulał. Tylko autor szuka czegoś droższego Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Tylko sformułowanie "metal" jest bardzo szerokie - Rammstein, Acid Drinkers, Death, Iron Maiden czy Finntroll? Teoretycznie wszystko metal co nie? No bo Metallica to wiadomo, że soft-rock Edytowane 2 Marca 2015 przez cooger Cytuj Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Powiedzmy, że od heavy metalu, przez thrash metal, po death metal. Takie trzy nurty głównie preferuję. No bo Metallica to wiadomo, że soft-rock Powiedzmy, że na kilku krążkach. Na początkowych 4 płytach i ostatniej - zdecydowanie nie Aczkolwiek ostatnio pochłaniam codzienną dawkę rocka, w postaci Waglewskiego, a kończąc na świetnych tekstach w muzyce Meli Koteluk. Ot takie udziwnienie Edytowane 2 Marca 2015 przez SKOME Cytuj Link to post Share on other sites
PiVoSH92 0 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Ew. zakup dwóch par - jedna do jazzu, jedna do metalu też wchodzi w grę, o ile ma to jakikolwiek sens. W jazzie dla mnie ważne są też basy - kontrabas, często słyszalne w "moim" jazzie (lata 50. i 60., kwartety i kwintety z lat późniejszych) - robi to dużą różnicę na słuchawkach ze słabym zejściem? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Oj, kontrabas to nisko jest, skocz lepiej do jakiegoś sklepu i posłuchaj różnych słuchawek... Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Jakiś czas temu prawie przekreśliłem DT990Pro Teraz z Audio-gd 17.2 jest sporo lepiej, bardzo przyjemny DAC. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PiVoSH92 0 Napisano 2 Marca 2015 Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Największy problem jest taki, że nie mam takiego sklepu w okolicy, a najbliżej mi do Krakowa (ponad 100km)... na jakie modele powinienem uważać w tym przedziale cenowym? Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 wie ktos gdzie moge kupic nauszniki do akg k550 ? bo moje sie rozwalily i nie moge nigdzie znalezc Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 chodzi ci o pady ? popytaj dystrybutorów ale tanio nie będzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 6 Marca 2015 Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Sam kupowałem różne rodzaje padów, ale tych nie było mi dane nigdy widzieć w normalnym obrocie detalicznym. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 kurde w zadnym normalnym sklepie tego nie widzie a sa strasznie "popekane" i slabo sie w nich siedzi na inne modele sluchawek od akg sa a na k550 akurat du*a Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 9 Marca 2015 Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Pady od Superlux HD681 Evo pasują na AKG K550. Tylko nie kupuj welurów, bo bas przestanie istnieć 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 nigdzie nie widzie opcji kupna samych padow Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Szukaj na ebayu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) http://www.ebay.pl/itm/Lr-Ear-pads-earpad-cushion-foam-for-Superlux-HD681EVO-HD-681-EVO-Headphones-/171224482184?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27ddc64188te sa ok ? Edytowane 11 Marca 2015 przez SuperDragons Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Muszą to być te pierwsze. http://audiofanatyk.pl/wp-content/uploads/2013/k550mod/akg_k550_welur_04.jpg Te podane przez Ciebie też powinny być ok. Sam tych słuchawek nie miałem, zasiegnąłem informacji tutaj http://www.audiofanatyk.pl/modyfikujemy-brzmienie-sluchawek-akg-k550/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 ok dzieki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Mikolaj612 0 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Pady do K550 można kupić w serwisie AKG mieszczącym się w Katowicach. Cytuj Link to post Share on other sites
marcelwood 0 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Witajcie szukam słuchawek do gier (counter strike GO) i muzyki (wszystkie rodzaje) z mikrofonem do kwoty 300 (+/-50zł max). Wcześniej używałem Creative Fatality i były całkiem spoko ale mikrofon gó*****y. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Witajcie, Które z zamkniętych słuchawkę do 200 zł będą najlepsze do muzyki elektronicznej? Źródło to iPod nano 5gen i integra w kompie. Z góry dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Nie ma czegoś takiego w audio najlepsze, ale warto polecić cal, choć interga, to ciut za mało i tez na dwór tak sobie się nadają. Cytuj Link to post Share on other sites
jankers2403 1 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Mój brat ma cale, zresztą sam mu je wybrałem, i są całkiem spoko, ale niefajnie jest mieć takie same sluchawki z rodzeństwem. Dlatego szukam czegoś innego. Słyszałem, że iPod 5 jest raczej ciepły(sam zresztą też to zaobserwowałem) więc szukałem czegoś jasnego. Shure SRH 240 są jasne i do nich się najbardziej skłaniam. Wielkość nie będzie mi przeszkadzała w chodzeniu po mieście. Właśnie w Calach brata trochę chodziłem i było spoko, a Shure 240 są tylko trochę większe. Do tego są zamknięte, a mi właśnie na tym zależy. Jedyne co mnie troszkę zniechęca to to, że są to słuchawki analityczne (tak to się nazywało?) a ja lubię jak muzyka jest dynamiczna i "daje kopa", ale myślę że na tych też się nie zawiodę. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Shure to nieco inna szkoła jak CAL.Dużo bardziej bardziej kontrolowane niskie tony , wysunięta średnica, bardziej detaliczne. Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 21 Marca 2015 Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Shure jasne? W takim razie Bitsy są neutralne. CAL! vs SRH240 (mam obie pary): - CALe zrecablowane canarem (mniejsze zamulenie, więcej góry), Fostexy to ich dodatkowy atut. Siurki sa chyba na Prolinku (sztuka dla sztuki) i padach od Brainawvz HM5 (fabryczne pady sa strasznie twarde i niewygodne, te od HM5 miękkie i wygodne) - W calach bas potraktowano trochę biednie, nie jest ani dokładny, ani super dosadny. Shure po bass modzie maja dużo najniższych rejestrów, lepiej kontrolowanych i dokładniejszych, niż w Creativach. - Średnica to dwie zupełnie inne bajki. Całe maja lekko cofnięte średnie tony, siurki najbardziej wysunięte z całego pasma - Góra w calach jest dużo lepsza, niż w srh240. Głownie dlatego, ze w shure praktycznie jej nie ma, ale to juz trochę inna bajka - Ogólnie rzecz biorąc cale sa bardziej uniwersalne, siurki mniej - sprecyzowane bardziej do kawałków opartych na wokalu - Wygoda i konstrukcja lepsza w SRH240 (z padami od HM5), choć trochę skrzypią (praktycznie cała plastikowa obudowa). CALe łatwiej rozwalić, choć jakby miała to być moja jedna para słuchawek, to bym je wziął. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 tak, SHR240 są trochę jaśniejsze do CAL ,mimo że mają pewien zakres bardziej wystrzelony w górę, aczkolwiek dawno temu je słuchałem i tak je odebrałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts