Skocz do zawartości

Recommended Posts

a skończywszy na zwyczajnym zawodzie.

bo pewnie podłączali je do byle co albo tam, gdzie nie trzeba. Na tych słuchawkach raczej się nie zawodzi....Takie AKG-K550 polecane na prawo i lewo  do znudzenia (nie rozumiem tego) tez są neutralne ale DT150 je niszczy i tyle w temacie.

• Popieram 1

K550 to bym sprzedawał już, ale z telefonu idą dobrze i jeszcze mojej ukochanej pasują najbardziej, to raczej nie ma jak się ich pozbyć. Wczoraj też chwilę na nich siedziałem. To co napisał Adiv wyżej to nie mniej nie więcej to co mam do powiedzenia w ich temacie.

A jeszcze są legendy na sieci jakiego to one nie dostają basu jak się je odpowiednio wzmocni. Bezedura :)!

Ja mam problem, gdy mam większą liczbę słuchawek, bo przeważnie wybieram "te najlepsze". Z tego względu SHP9500, które ogólnie według mnie spokojnie biją TS-671, poszły na sell, a były od listopada słuchane może z 20h, bo w elektronice mam niestety lepsze.

Także niebawem znów coś sprzedam, bo idą Fidelio L2 oraz ATH-A900X. Będzie ciężka batalia :)

Edytowane przez fexxer

Kiedy sprzedasz swoje HD668B ?  8-)

Te są mojego 3 letniego synka, jeszcze teraz mu zamówiłem pady od AKG 240 :) wygodę musi też mieć :P

używane z ebaya ? ile dałeś za nie...

Na razie raptem 160$ z wysyłką z Japonii za NOWE! Ciekawe jak będzie z cłem i VATem, bo jak na razie wszystkie moje paczki (było ich ze 45) były bez tych opłat.

Spokojnie opiszę je tutaj i na innym muzycznym forum

to czekam ,jak nie tu to na 128kbpsstore.pl ;)

Słuchawki niezbyt popularne

niepopularne dla laików, część ogarniętych, rozumnych ludzi audio brało i będzie je brać pod uwagę. Analogiczna sytuacja jak w przypadku Ultrasone i jeszcze kilku innych.Ja się nigdy nie kierowałem popularnością wychodząc na tym doskonale , a dawno temu ku ilości w popularne cal i co ? nie do końca posmyrało moje receptory jak powinny %-)

Nie porównuj CAL! do słuchawek podchodzących pod audiofilskie :P chociaż wskaźnik cena/jakość jest dość wysoki w CAL!, ale mi też nie podeszły.

Nawet te najbardziej popularne firmy mogą stworzyć dobre sprzęty np. Sony mają znakomite MA-900, które można kupic w EURO AGD RTV za 399zł!!! To połowa ich normalnej ceny, a grają na poziomie ATH-AD900X.

Nie chodzi mi o popularność, czy wykwintność i rzadkość a o jakość! :P

Jeśli te AHT okażą się niezłe, to w kolejnym miesiącu ładuje się w ATH-AD900X :)

Do tego jeszcze dzisiaj wziąłem Audio-gd 17.2, oby był to dobry kawałek DACa.

Edytowane przez fexxer

No ładnie ładnie, widzę że choroba audio postępowa. Mnie to trochę zaczęło denerwować. W domu dużo rzeczy do kupienia, zrobienia, sportem się trzeba zająć, znowu kasa. Dzieciom więcej rozrywki i w ogóle dzieci to osobny temat do pieniędzy - a tu kutwa znowu kolejne albo słuchawki albo ten super wzmacniacz, co miałem go kupić, ale zamiast tego poszły dwie pary sluchawek, bo super okazja była a później znowu inny wzmacniacz wyskoczył na ebayu za pół ceny i jakże zupełnie przypadkowo sprzedawca zaakceptował akurat moją ofertę kupna poniżej tej jakże niskiej ceny - to trzeba było już kupić... I tak w nieskończoność! Czasem myślę sobie że lepiej by było bez tej choroby... ... ale pewnie było by coś innego i tak. Cieszy, to można iść z tym dalej :)

Co do Audio Technica, jeżeli są podobne do A700X, to będziesz miał zagwózdkę i to niezłą ;)

Adiv a Ty co tam w sygnaturze za integre masz :D?

Teraz nakupowałem sprzętu, ale później przyjdzie okres wyprzedaży, zostaną najlepsi :)

Już dziś pozbyłem się SHP9500 i mojego dobrego zestawu Stoner Acoustics + O2.

Na Audio-gd 17.2 już mam kilku chętnych, bo kupiony za połowę ceny :)

Kurde jakbym ten miesiąc nie kupował tych pierdół, to już bym odłożył na niezły zestaw STAXa :)

Hehe ale jak każdy rasowy audiofil, to przecież zdajesz sobie bardzo dobrze sprawę z tego, że droga do celu jest o wiele lepsza im dłuższa. Co po Staxach? Kiedyś się uśmiałem, bo jeden kolo na headfi sobie kupił któreś drogie Stax i mu się kompletnie nie podobały hehehe.

No mi się nie spodobały (przy kilkuminutowym odsłuchu) SR-007MKII, ani też Audeze LCD-3 także tutaj nie zaskoczy mnie nic :P znajomy niedawno kupił STAX SR-009 do tego wzmacniacz Eurydice Dubiel Acoustics, kusi mnie żeby tam podjechać :)

Edytowane przez fexxer
Adiv a Ty co tam w sygnaturze za integre masz :D?

bardzo śmieszne %-) Mam kartę HADE Audio VIA® VT1708S...

te ale jakoś daje z Ultrasonami 780 HFI radę + Fidelizer i filtry Jriver Media Center,da się słuchać, czyli jak już pisałem du*a ze mnie nie audiofil, bo specjalnie nie narzekam. :rudolph:

Jak miałem słabszą chwilę to sądziłem, że Audigy 2ZS brzmi na tyle dobrze, że mogę wszystko sprzedać i zostawić tylko słuchawki. Wystarczył 1 dzień testów ABX i nie było mowy o sprzedaży czegokolwiek :P

Jakie słuchawki z mikrofonem polecacie, głównie do gier? Hyperx Cloud będą ok? Jest coś lepszego do 300zł?
No i przydała by się do tego jakaś karta dźwiękowa?Czy starczy moja integra? Aktualnie używam Brainwavz Delta + integra Msi z77a-g45 gaming ale doskwiera mi brak mikro(w cs go). Jest sens to wymieniać, czy tylko dokupić mikro? Chciałbym się zamknąć w budżecie 500zł.

To IMO średnica jest ważna. To jedyne co boli mnie (ale nie mocno) w DT990Pro. Szczerze to nie wiem co Ci poradzić. Do jazzu i małych składów, szczególnie pod damskie wokale świetnie są TS-671, ale to znacznie poniżej budżetu.

Może być i poniżej, jeśli nie ma lepszych w wyższej cenie :D Mogę też w ostateczności dołożyć jeszcze parę groszy i dać te 500zł na słuchawki, ale muszę mieć pewność, że się nadadzą. Te z listy polecanych jakoś do mnie nie przemawiają (recenzje)

To niestety nie takie proste: z TS-671 dostajesz fenomenalną średnicę i przestrzeń, braki są głównie na zejściu na basie, w jazzie nie ma to znaczenia w większości utworów, w folku w wielu utworach też nie. Są jednak kawałki które ucierpią, tam gdzie pojawiają się bębny czy inne tamtamy ;) Za to od wiolonczeli na tych słuchawkach chodzą ciary po plecach (no to może nie koniecznie jazz, ale posłuchaj Agnes Obel: The Curse, dowiesz się o co chodzi). Przy DT-990Pro jest inaczej - bas jest dziarski i skoczny, nie brakuje mu zejścia. Góra jest nieco podkręcona. Kolega fexxer mówi na to funowe granie. Pewnie wie co mówi - spójrz na jego stopkę ;)

Właśnie przyszedł mi do głowy dowcip - po czym poznać fachowca na forum? Po stopce! Sorry, głupi dowcip ale mi się humor podkręcił bo właśnie próbowałem jak się czują moje miody po pierwszym zlewaniu (zostawiłem sobie próbki) ;)

DT990Pro mają jednak wg mnie poważną wadę - wokal jest w nich matowy, jakiś taki chropowaty, bez polotu. Rammsteinowi to nie szkodzi, ba, wręcz pomaga, ale to nie jest to co nada się do wokali w jazzie czy damskich wokali folkmetalowych (no przynajmniej tych z odrobiną polotu). Z pewnością ich selektywność pomaga. Choć i tak nie jest tak dobra jak w TS-662. W tych drugich precyzja jest chirurgiczna. Jeno na basie gorzej :D Gdyby tak połączyć ich selektywność z basem DT990 i wokalem TS-671... ech słuchawki marzenie!

No musi przyjść tu ktoś mądrzejszy, byleby z doświadczeniem we wspomnianych gatunkach, bo to co się sprawdza w ogólnie pojętym metalu czy muzyce elektronicznej to niestety na jazzie czy instrumentach klasycznych może łatwo polec.

Na razie raptem 160$ z wysyłką z Japonii za NOWE! Ciekawe jak będzie z cłem i VATem, bo jak na razie wszystkie moje paczki (było ich ze 45) były bez tych opłat.

Trzymam kciuki :->

Edytowane przez cooger