Skocz do zawartości

Recommended Posts

Teoretycznie tak, ale Snapchat banuje konta używających nieoficjalneych aplikacji. A sami nie mają apki pod WP.

Ja zlikwidowałem u nich konto jako powód podajac brak aplikacji pod WP i napisałem, że idę do konkurencji :) - i radzę zrobić to samo. Jak im zacznie ubywać ludzi to się przeproszą - jak nie, cóż, konkurencja skorzysta. :)

• Popieram 1

Witam

Na mojej Lumii 1020 wyskoczyla mi dzisiaj aktualizacja krytyczna. I tu pytanie pobierac przez wifi czy przez kabel? Bo gdzies ktos pisal ze przez kabel lepiej bo przez wifi moga jakies bledy byc. Jakie w takim razie oprogramowanie potrzebuje zeby zaktualizowac fona przez kabel?

Nie ma żadnej różnicy przez co to robisz.
Jest różnica. 

krytyczna to był Denim
Dokładnie i w Twoim przypadku pewnie to samo bo żadna inna aktualizacja nie wychodziła.

Możesz wgrać przez NCS ale pewnie jeszcze nie ma dostępnych ROMów. Póki co jest aktualizacja poprzez OTA więc tylko tak możesz zaktualizować.  

Przez OTA aktualizujesz system czyli nadpisujesz obecne pliki nowszymi i dogrywasz nowe. Czasami mogą wyniknąć jakieś błędy przy tym procesie. Instalując przez kabel gdzie najpierw system jest 'usuwany' a potem wgrywany nowy na czysto masz pewność, że wgrywają się najnowsze pliki.

No i dobrze wyczytalem ze lepiej przez kabel. Po jakim czasie mniej wiecej mozna sie spodziewac ze beda Romy do wgrania? Ktos wie z wlasnego doswiadczenia?

Czy przy aktualizacji przez kabel nie usunie mi plikow z pamieci tel? Czy trzeba backup zrobic?

Edytowane przez david87-87

Zawsze lepiej wgrywać przez kabel, dotyczy to też Androida :)

Ja proponuję użyć : Lumia Software Recovery Tool - najłatwiejsze i NAJPEWNIEJSZE narzędzie - wgrywa ROM dopasowany dokładnie do naszego telefonu, pobiera go z serwerów Microsoft. Nie ma możliwości wgrania innego ROM'u. prowadzi krok po kroku.

MS napisał - że TESTUJE na tych telefonach : Partition Stitching. Co to jest nie wiem :) Pozostałe będą dodawane sukcesywnie, więc nie ma co się podniecać - tylko czekać :)

PO DRUGIE - to jest BARDZO WCZESNA wersja, nawet nie Beta, więc NIE ma się co podniecać.

ODRADZAM instalację na jedynym telefonie - ja mam obecnie pod ręką L630, L720 oraz L920 -na L630 zainstalowałem i oto moje wrażenia :

Potrafi się zaciąć, czasem nagle zwalnia - są spore zmiany w wyglądzie, najważniejsza to przeźroczyste kafle i tło pod nimi, najprawdopodobniej będą dwie opcje - kafle przeźroczyste i tła pod nimi lub obraz na kaflach :)

Ogólnie jak na tak wczesną wersję jest bardzo dobrze, L630 działa płynnie, czasem się zatnie, wygląd został unowocześnioniny, w wielu przypadkach może to budzić kontrowersje. Na przykład przełączniki, obecnie są zaokrąglone a nie prostokątne. Mi się to podoba - "zmiękcza" wygląd. Hamburger menu jest wygodne.

Na 512 MB RAM'u nie ma problemów, całość działa - co więcej działa sprawnie, więc obawy były bez podstawne :)

Sumując - MS bardzo poważnie podszedł do tematu - już dziś wczesna testowa W10 jest całkiem sensowna, ma niedoróbki i braki, ale to normalne.

Tak czy inaczej jeśli mamy tylko jedne telefon i jest nam potrzebny to radzę nie instalować - mimo wszystko ta wersje jest jeszcze nie dopracowana. Jak pojawi się W10 PfD to w tedy można. Jednak jak mamy drugi telefon :) jak ja - to śmiało możecie testować.

Edytowane przez Ravir