Salem 363 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Tu nie chodzi o "ból du*y" tylko o to jak szanowany portal zrobił to zestawienie. Jeśli potraktować to jako głosowanie co kto ma i wygranym jest model bardziej popularny to ok (chociaż chyba to nawet tak nie działa). Nie umiem tego nawet wytłumaczyć. Jeśli wybierali najlepszy smartfon to zdecydowanie powinni bardziej skupić się na ocenie takich kryteriów jak: wygląd, optymalizacja, stosunek cena/jakość wykonania etc etc Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 To ludzie głosowali więc takie wyniki mogą być. Co innego w dobraniu telefonów. Mogli to podzielić na klasy low, mid i high. W ten sposób zrobił się misz masz i wygrywały bardziej popularne modele. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Hehe. Lionelq czy jak ci tam wyluzuj. Ludzie tak najwyraźniej głosowali i już. http://youtu.be/twzt60y6m9M?t=1h28m25s Swoja drogą HTC One może i jest udanym modelem, ale niezbyt popularnym. Tutaj 520 ma przewagę. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Ja mam wyluzować? Rzuciłem trochę żartobliwie jedno zdanie, po czym zostałem zwyzywany od "tępaków". Swoja drogą HTC One może i jest udanym modelem, ale niezbyt popularnym. Tutaj 520 ma przewagę. To jest ankieta na popularność? Chyba nie powiesz mi, że lumia 1020 jest popularniejsza od S3... Cała ta ankieta jest chyba pożywką dla fanbojów Nokii (już nie będę pisał nawet kogo mam na myśli). Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 @Lionelsq, Wybacz, ale ja śmiem twierdzić, że w Twoim przypadku określenie "tępak" było jak najbardziej trafne. Nawet nie wchodziłem na tą stronę, ale skoro była ankieta, to chyba oczywiste jest, że będą głosowali ludzie nie tylko posiadający te telefony. Taka ankieta mija się z celem, bo połowa osób głosuje na to, co ma, a druga połowa po prostu wie, że np. taki One deklasuje 520. Ja bym się w to jakoś bardziej nie zagłębiał, i koło nosa mi lata cały ten wynik. Tak swoją drogą, zapewniam, że gdyby był pojedynek mojej L820, a One od HTC, to na pewno bym nie zagłosował na Lumię. Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Kz3ko, dziecko drogie... Wybacz, ale ja śmiem twierdzić, że w Twoim przypadku określenie "tępak" było jak najbardziej trafne. Nawet nie wchodziłem na tą stronę Wyjaśniam, dla tych tępaków, którzy nie potrafią udać się na stronę www.gsmarena.com i odszukać tego artykułu i zobaczyć JAK dokonano wyboru. Edit: tę stronę jak już. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Lionelsq 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) To może wkleję źródło, bo nikt się nie skusi przed rozpoczęciem dalszej walki http://blog.gsmarena.com/ proofs? Very clear and really easy to observe:1. Voting generally went at a steady rate, with n5 getting more votes than 1020. Than in waves of ~1 hour L1020 vote rate increased by 300-400%, than went back to normal. It's illogical for something like this to happen in a natural way. Even tough it's really unlikely you can call this chance, the next argument, however, you cannot:2. Both the onev520 match and N5vL1020 got a lot more votes than the others. Onev520 had 2x more votes than ANY other match on the entire contest. This makes no sense at all since it was also the 3rd match on the list, and it wasn't such an important one, it was a flagship vs a normal device. You tell me 50% out of all the people that voted there voted JUST for that apparently insignificant match and ignored ALL the others, including Z1vs1520....Yeah, impossible. And on N5v1020 too. 80.000+ votes for the first match, 41.000 for the second. Even more, for almost all the time it was a very close match(under 2000 votes difference), than in the last quarter time 1020 pulls ahead by 20.000 votes. Really? Something like this could never happen on a fair vote where everyone has only one vote. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Salem Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Dokładny link: http://blog.gsmarena.com/smartphone-champions-league-semifinals-final-scores/ Oczywiście, że to przeglądałem już wcześniej (wraz z komentarzami), ale lepiej było wróżbitom puścić bluzgi w moim kierunku. Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Wyjaśniam, dla tych tępaków, którzy nie potrafią udać się na stronę www.gsmarena.com i odszukać tego artykułu i zobaczyć JAK dokonano wyboru. Wygląda, ze było to GŁOSOWANIE - nic dziwnego, ze Lumia 520 wygarała z HTC ONE. Skoro napisał, że było to głosowanie, to po kiego grzyba miałem wchodzić na tą stronę? Z "tę" zapamiętam. @DOWN, W zasadzie, chodziło mi o Twoją odpowiedź z "bólem du*y". Ravir też napisał, że porównanie jest nieco dziwne i nie na miejscu, co jest chyba opinią podobną do Twojej. Wracając do tematu, skoro to i tak było głosowanie, to nie ma co na to patrzeć, pewno znalazło się paru takich, co stawiają swoją L520 na pierwszym miejscu, ponad innymi flagowcami, zapominając, lub nie wiedząc, że to jest totalny low-end. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Kz3Ko. Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Skoro, nie wiesz czy wchodziłem na gsmarena, to dlaczego nazywasz mnie tępakiem? Na przyszłość zacznij myśleć samodzielnie i nie powtarzać po sfrustrowanych "kolegach" wróżbitach gdy nie ma się pojęcia o co tak właściwie chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Już koniec tego co? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 A czy GSMArena to nie jest ten portal, co hejtował wszystkie Nokie (zwłaszcza te z WP7) oprócz N9? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 polecam ciekawą odmianę endless-runner'a na WP8 http://wpworld.pl/31521/into-the-dead-kolejny-swietny-endless-runner-tym-razem-w-nieco-innym-wydaniu/ Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Znacie jakiś czytnik pdf zapamiętujący ostatnio czytana stronę? Adobe Reader ani PDF reader nie posiadają takiej funkcji. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 A ja pobrałem wypuszczone przez Microsoft trzy klasyczne gry : Sapera, Pasjansa i Mahjong - i jest masakra. Zwłaszcza Microsoft Minesweeper oraz Microsoft Solitaire sa mocno zabugowane. GRając w Pasjansa w ciągu godziny ze 3 razy mi się wywalił. Saper jest stabilny ale POWOLNY, masakrycznie. Do tego bateria schodzi w tempie blyskawicznym. Grałem w Sapera i w godzinę zeszło mi 40% baterii. WTF? Gry sa świetne jeśli chodzi o oprawę graficzną - ale - optymalizacja leży i kwiczy. Co ciekawe na Lumii 920 sa dokladnie te same objawy. WIęc to nie kwestia RAM'u. Nie wiem kto to pisał, ale totlnie spier... sprawę - licze, ze Microsoft szybko wyda poprawki - bo obecnie grać sie nie da. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 PDF reader nie posiadają takiej funkcji. Na stronie sklepu piszą, że ma "wznawiać czytanie dokumentu z tego samego miejsca, w którym je ostatnio zakończono." Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Ostatnio pobralem Facebooka od MS na wp8 i powiem wam, fajna apka, wiele zlych opinii jest na jej temat, ale mi bardzo sie ona podoba, jakby ktoś mial wątpliwości co do tej apki to z mojej strony ja polecam Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Lepsza niż oryginalna? Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Na stronie sklepu piszą, że ma "wznawiać czytanie dokumentu z tego samego miejsca, w którym je ostatnio zakończono." Mi niczego nie wznawia, ciągle od pierwszej strony muszę zaczynać Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Nie mam za bardzo jak sprawdzić bo mam tylko 2 stronicowy pdf i wyłączyłem program będąc na 2 str. i po włączeniu raz jeszcze od razu było na 2 str. Edit: mam Adobe Reader Edytowane 2 Stycznia 2014 przez BARTOL48 Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 @up Zamknij Adobe Readera i wejdź ponownie. Wtedy wskoczy ponownie na 1 stronę. Pamięta ostatnią czytaną stronę, ale tylko wtedy jeżeli nie opuścimy samej aplikacji. Przy okazji mam małą prośbę, mógłby ktoś przetestować taką gierkę: http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/cold-space/866dad4b-e3d9-4103-a572-1bbbdd1f92f8 i pograć w to z 5 minut. Na lumii 520 niezależnie od ustawień graficznych widać gołym okiem spadek liczby klatek, szczególnie jak zacznę szybko poruszać stateczkiem bądź za dużo się dzieje wokół. Chciałbym wiedzieć czy to wina gry, czy słabego hardware 520-stki. Z góry dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Na Lumii 920 śmiga jak marzenie. Na Lumii 720 widać spadek FPS. Gra ewidentnie nie zoptymalizowana pod 512mb RAM. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Potwierdzam,na 920 na ultra działa bardzo dobrze.Fajna gierka.Dzięki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Zamknij Adobe Readera i wejdź ponownie. Wtedy wskoczy ponownie na 1 stronę. Pamięta ostatnią czytaną stronę, ale tylko wtedy jeżeli nie opuścimy samej aplikacji. Gdybym nie wyłączył aplikacji to było by to głupie. Wyłączyłem, włączyłem wybrałem plik i od razu na 2 str. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez BARTOL48 Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź w sprawie tej gierki. @up Sprawdziłem kilka pdfów, tych krótszych (np. 4 strony) i dłuższych (ponad 30 stron) i to chyba kwestia losowa czy zapamięta, na której stronie czytało się ostatnio czy nie. Sprawdziłem w sumie cztery różne i tylko na jednym pamiętało stronę, na której zamknąłem wcześniej. Wersję Adobe Readera mam najnowszą ze sklepu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts