Ravir 631 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Z tego co wiem to każdy telefon da się odblokować. Model nie ma znaczenia, w końcu jak developerzy mieli by testować aplikacje na konkretnym modelu jak by się nie dało go odblokować ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jak to jak? Odblokowanie rozumiem poprzez ingerencję w klucz systemu i zmianę jego funkcji gdzie aplikacje nie mają dostępu. Podaj jakieś źródło z odblokowaną Lumią. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Masz konto Developerskie to sobie przypisujesz telefon i go "odblokowujesz" - i masz dostęp do wszystkiego, łącznie z instalacją programów z po za sklepu. Jak to zrobić - tu Ci nie pomogę - nie mam Konta Dev ani nigdy nie odblokowywałem telefonu - ale na wielu forach o tym piszą - w tym paru polskich Znajomy testuje pisany przez ich zespół soft na wszystkich Lumiach, HTC i Samsungu - ale oni mają konta Dev - jak to zrobić bez konta dev to nie wiem. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Mylisz pojęcia. Konto developerskie nie odblokowuje telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) Ale mając konto dev można odblokować telefon bez "kombinowania" - tak przynajmniej jest to w przypadku znanych mi programistów WP8. Edytowane 15 Października 2013 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Panowie po co te kłótnie: http://wpworld.pl/30408/zainstaluj-windows-phone-gdr3-juz-dzis-windows-phone-preview-for-developers/ Ja zainstalowałem tylko appke. BARTOL: 3/4 użytkowników Lumii twierdzi, że jest szybciej. Wreszcie można zamykać otwarte aplikacje Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Nie zmienia to faktu, że się rozwija. Ledwo zakończyła się dystrybucja GDR2 a już jest kolejna. Skończy się GDR3 to będzie WP8.1 więc nie można powiedzieć, że nic się nie dzieje. Zmieniane są takie rzeczy, które były proponowane przez użytkowników Nie wspominałem, że się nie rozwija, bo gdyby tak było, ten system nie miałby racji bytu. Odnoszę jedynie wrażenie, że jako konsument nie otrzymałem kompletnego produkutu. Tak jakbym kupił szafe: niby mogę w niej trzymać ubrania, ale wieszaki kupie za pół roku, a uchwyt do otwierania drzwi za kolejne kilka miesięcy. Zamknięcie apliakcji "z tła" było już możliwe w se k750i (premiera - rok 2006). Dwa kliknięcia i po sprawie - bez maltretowania przycisku "wstecz". Masz konto Developerskie to sobie przypisujesz telefon i go "odblokowujesz" - i masz dostęp do wszystkiego, łącznie z instalacją programów z po za sklepu. Nie otrzymujemy praktycznie nic, prócz możliwości instalacji aplikacji tzw. homebrew i innych (z marketu, ale po pewnych modyfikacjach oczywiście). Ale mając konto dev można odblokować telefon bez "kombinowania" - tak przynajmniej jest to w przypadku znanych mi programistów WP8. "Odblkować" to pojęcie dość szerokie. Odblkowanie deweloperskie daje mniej więcej tyle co uwolnienie psa ze smyczy i przeniesienie go do kojca. Niby łańcuch go za szyje nie ciągnie, ale wciąż nie może biegać gdzie chce. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Panowie po co te kłótnie My tylko rozmawiamy 3/4 użytkowników Lumii twierdzi, że jest szybciej. Wreszcie można zamykać otwarte aplikacje Szybciej ogólnie w systemie czy szybciej w zamykaniu aplikacji poprzez krzyżyk? Nie wspominałem, że się nie rozwija, bo gdyby tak było, ten system nie miałby racji bytu. Odnoszę jedynie wrażenie, że jako konsument nie otrzymałem kompletnego produkutu. Owszem, ale taka obecna polityka. Kiedyś telefon miał wszystko co potrzeba a teraz musisz ściągać aplikacje. Nie tylko w WP8 ale również android. Przykładem np. stoper. Odblkowanie deweloperskie daje mniej więcej tyle co uwolnienie psa ze smyczy i przeniesienie go do kojca. Niby łańcuch go za szyje nie ciągnie, ale wciąż nie może biegać gdzie chce. 'Otóż toż'. Po prostu to nie to samo. Mając odblokowany telefon możesz zmienić klucz w rejestrze i dodać funkcjonalność systemową np. własne dzwonki sms (i nie mówie tutaj o GDR3) Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 do zabaw z JB to sie brało smarty z WP7 a na WP8 jeszcze JB nie widziałem. @ravir podobno po gdr2+amber lumia 720 robi lepsze fotki Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 podobno po gdr2+amber lumia 720 robi lepsze fotki robi - sprawdzałem specjalnie. Ale różnice widać przede wszystkim w fotkach przy słabym oświetleniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Dokładnie tak samo czytałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 I znacznie szybciej "łapie" ostrość - wygląda, że znacznie poprawili działanie AutoFocus'a. WIdać to zwłaszcza w "trudniejszych" warunkach. Lumia 720 i tak robiła znakomite zdjęcia a teraz jest jeszcze lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Są fajne ale wydaje mI się że w słabym oświetleniu słabiej wychodzą na tle 920tki. Co do auto fokusa nie zauważyłem różnic ale też nie przyglądałem się akurat temu. Wysłane z mojego Nexus 7. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) Hmmm, to prawda, że telefony z WP8 słabo wypadają jeżeli chodzi o czas przeglądania internetu? Znalazłem coś takiego jak przeglądałem strony o Lumiach i trochę mnie to zaniepokoiło. Edytowane 15 Października 2013 przez Tabalan Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Wpadają tak samo czasem pracy jak androidy. Zerknij tutaj http://forum.benchmark.pl/index.php?/topic/99689-NOKIA---zestawienie-modeli-smartfonów Wysłane z mojego Nexus 7. Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 BTW. Chciałem przynajmniej tu dodać, że jestem mile zaskoczony czasem pracy na baterii ATIV S. Może nie jest to długość, którą chwali się Nokia ale przy normalnym użytkowaniu 2,5 dnia nie jest problemem. W tym dochodzi korzystanie z Wi-Fi, częste rozmowy i dużo, dużo pisania sms'ów. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 L920 ma inną matrycę - a dokladnie lepszą więc nic dziwnego, że L720 wypada troche gorzej. W przypadku mojej Lumii 720 to konkurencja nie ma szans w przypadku innych modeli to znajomi nie zauwazyli róznic - inna sprawa, że nikt ze znajomych nie mierzył ze stopoerem w ręku. Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 co ty gadasz? lumia 920 i 720ka mają IPS Matryce.720ka ma mniejszą rozdziałkę i mniejszy ekran,dla tego działa dłużej. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Wydaje mi sie ze inny procesor tez robi swoje Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) eVerest - matrycę APARATU - a nie ekranu :) Nie dokładnie odpowidziałem. A co do czasu pracy to podejżewam, że większa rolę gra tu chyba procesor niż ekran. Edytowane 16 Października 2013 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Swoją droga dziwi mnie też to że 720 ma jaśniejszy ekran. Swoją drogą @Ravir to jak mogło ci chodzic o matryce aparatu skoro mówimy o baterii... co ma matryca do długości pracy na baterii? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Swoją drogą @Ravir to jak mogło ci chodzic o matryce aparatu skoro mówimy o baterii Pewnie odpowiedział jeszcze na poprzedni post o lepszym aparacie w L720 dzięki Amber. Co do baterii to oczywiście wszystko po trochu wpływa na długość pracy. GDR3 podobno też polepsza prace na baterii - ile w tym prawdy zobaczymy Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dokładnie - Niedokładnie napisałem, że to odpowiedź na Post Numer 663 - L920 robi jednak trochę lepsze zdjęcia niż L720 - porównałem to z kumpla telefonem. Choć różnice są małe. Ogólnie GDR2/Amber porawił jakośc - ale widać, że po za przyspieszniem AutoFocus'a porawili algorytmy "odzakłócające" co wyraźnie widać w kiepskich warunkach. A co do czasu pracy - to jednak chyba procesor ma większy wpływ niż ekran - róznice między L720 a L920 nie są az tak duże - 4.3 vs 4.5 cala - a procesor jest wyraźnie szybszy i RAM jest wiekszy. Jak kiedyś będe miał trochę wolnego czasu to spróbuję zrobić porównanie ekran wyświetlajacy vs wygaszony. I porównam czas pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Macie tutaj porównania aparatów w L720vs820vs920 http://www.wpxbox.com/lumia-920-vs-lumia-820-vs-lumia-720-camera-comparison/ Cytuj Link to post Share on other sites
TRR77 1 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Innego sposobu na monitorowanie włączenia WIFI bądź 3G prócz kafelków na głównym? Ewentualnie jakiś auto switcher, bo zapominam wyłączyć, a później niemiła niespodzianka patrząc na status baterii... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts