GameJ 7 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Można wiedzieć skąd tak wysokie ceny pamięci RAM? Jak dzisiaj napisał do mnie koleś że chce sprzedać ram który nowy jest wart ~300zl za 250zl to się ucieszyłem Wysłał mi paragon a tam cena 220zl WTF? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Zmniejszyła się liczba producentów pamięci. Cytuj Link to post Share on other sites
jacent 67 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 jeszcze w styczniu 4 GB kosztowało 60zł , teraz 120zł- więc duży wzrost..zmowa producentów-ograniczyli produkcję, część zaprzestała produkcji , przestawili się też na produkcję ram do innych urządzeń, ograniczając produkcje dla PC- zobacz jakie zapotrzebowanie w tym roku np. ze strony smartfonów- tyle było premier..i ceny w górę Cytuj Link to post Share on other sites
marcin2468 16 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Też się zdziwiłem jak w lipcu kupiłem osiem giga ramu; dałem za nie tyle co sprzedający za nowe w lipcu zeszłego roku jak je kupował. Cytuj Link to post Share on other sites
GameJ 7 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Co najgorsze, każdy teraz sprzedaje używane pamięci w cenie wyższej niż zanie zapłacił Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts