Pawel7 882 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) A właśnie instalowałeś wszystkie programy, które były na płycie ze sterownikami? Sprawdź czy masz ten program, bo może właśnie on wyłącza karte oszczędzając energię, usuń go i zobaczymy może pomoże jeśli brak jest odpowiedniego oprogramowania to może być klops spróbuj reinstalować wszystkie sterowniki i zainstaluj te z dołączonej płytki do płyty Czy wy czytacie po łepkach posty ? Żeby coś zainstalować, to najpierw trzeba wyjść ponad poziom BIOSu. Autor tematu ma zainstalować te programy w BIOSie ? Płyta ma opory do wystartowania z kartą graficzną i dyskiem SSD. Jak tu można mówić o instalowaniu programów ? Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez Pawel7 Cytuj Link to post Share on other sites
emilko1994 97 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ale bios może zaktualizować przecież Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ma najnowszy o czym pisał w PIERWSZYM poście. Cytuj Link to post Share on other sites
konrad118 2 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 No to panowie już nie mam pomysłu od czego to może być Cytuj Link to post Share on other sites
emilko1994 97 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Zatem downgrade o kilka wersji. I najlepiej żeby nie był to Beta Bios Cytuj Link to post Share on other sites
diarah 0 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Dziękuję wszystkim za chęci Po zmianie ssd nic sie nie zmieniło Virtu nie mam zainstalowanego instalowałem tylko główne sterowniki reszta mnie nie interesowała Spróbuje z downgradem ale jak nic nie pomoże to nie wiem na gwarancje mi nikt tego nie weźmie bo mi powie ze bez ssd działa. Jaki sens ma kupno sprzętu za 500 zl żeby nic z nim nie można było zrobić bo asrock sie gryzie Cytuj Link to post Share on other sites
konrad118 2 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Czyli windowsa masz już zainstalowanego? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Jeżeli dysk był kupowany wysyłkowo, to masz 10 dni na jego zwrot bez konsekwencji. Cytuj Link to post Share on other sites
diarah 0 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) win 7 zainstalowany normalnie inaczej bym nie pisał co do wysyłki to nie da rady. Poza tym ssd tez jest sprawny i hula aż milo niestety albo rybki albo akwarium Polecana płyta wszystkim ładnie chodzi a tu akurat na 2 komputerach dokładnie taki sam problem to musi być coś na rzeczy Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez diarah Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 win 7 zainstalowany normalnie inaczej bym nie pisał Chwila wcześniej pisałeś, że płyta nie chce wystartować z grafiką i SSD. Cytuj Link to post Share on other sites
azgan 19 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 U mnie pomogła aktualizacja Biosu i przepięcie do innego portu SATA III Cytuj Link to post Share on other sites
diarah 0 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Tak ma krzaka po wyjęciu grafy idzie do Windowsa i mogę z wami pisać. ale jest to żmudna procedura Cytuj Link to post Share on other sites
konrad118 2 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Czyli ktoś inny nie umie czytać postów Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Tak ma krzaka po wyjęciu grafy idzie do Windowsa i mogę z wami pisać. ale jest to żmudna procedura Czyli ktoś inny nie umie czytać postów Przeczytaj jeszcze raz. Cytuj Link to post Share on other sites
diarah 0 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Komputer kolegi wstal u niego problemem byla szyna PCI 3.0 zostala zmieniona i downgrade Biosu do poziomu 2.7 Lecz umnie problem nadal wystepuje. Ktos ma jakis pomysl co dalej robic ? Gwarancja odpada oraz odeslanie podzespolow wszystkie sprawne Czy jest mozliwosc zeby SATA stwarzala az takie problemy... Ogolnie temat jest dlamnie nie rozwiazywalny ale dziekuje wszystkim za pomoc jesli uda mi sie cos z tym zrobic napisze w ponizszym temacie. (brak polskich znakow spowodowany brakiem mozliwosci zmiany komputera w pracy) Cytuj Link to post Share on other sites
Kerod 0 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam Osobiście posiadam komputer z core2duo płyte gigabyte i radeon 7950 MSI. Po jakimś czasie i dołożeniu SSD komputer zaczął dziwnie się zachowywać. Startował 1 na 5 razy, a czasami cały dzień nie mogłem go uruchomić. Rozpędzały się wszystkie wiatraki oprócz tych na karcie graficznej). Wymieniłem i przetestowałem prawie wszystkie podzespoły (np odłączyłem wszystkie dyski zamieniałem grafe, ram itp). No i okazało się, że mój super hiper zasilacz be quiet dark power 550w był źródłem problemów. Po zmianie zasilacza na jakiegoś NO Name'a wszystko zaczęło hulać. Jako ciekawostkę podam, że zasilacz działa sprawnie w innym zestawie. Pożycz jakiś inny zasilacz od kolegi i sprawdź może z tym się coś gryzie jak u mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
diarah 0 Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Dzięki za radę spróbuje i tego. Chodź mimo wszystko nawet na jednym dysku się nie odpala. Nie odpala się nawet na jednej kości ram i dysku ssd. obniżone było taktowanie procesora by sprawdzić czy to nie wina OC itd... Ale spróbuje też z zasilaczem Cytuj Link to post Share on other sites
konrad118 2 Napisano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Z ciekawości kupiłem SSD (Kingston Hyperx 120) i tak już to planowałem Sprawa wygląda tak zainstalowałem widndowsa, wentylatory na karcie chodziły na max obrotach sprawdzałem na GPU-Z, komputer wykrywał kartę ale działał na intelu. Przed chwilą zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty i na razie wszystko chodzi jak powinno. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts