olinpus 1 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Jakiś czas temu kupiłem kartę microSD. Według tego co pisze producent jest to karta 64GB klasy 10 i również tak jest wykrywana przez komputer. Jestem na 100% pewien że nie jest to 64GB, co najwyżej 32 jak nie mniej. Ale do rzeczy. Chciałem zmniejszyć jej pojemność, coś tam poczytałem i jako pierwsze zrobiłem, zwykły, najnormalniejszy format. Co się okazało po formacie karta nie przyjmuje żadnych danych. Dajmy na to wrzucę na nią jakieś zdjęcie, wypnę i wypnę kartę i już danych nie ma. Macie jakieś pomysły bądź sugestie co mogło się stać i jak to naprawić?? Pozdrawiam Maciej. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez olinpus Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Pawel7 882 Napisano 11 Sierpnia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ślij na gwarancję, klasyczny przykład padu karty. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Hmmmm..... Z gwarancją może być problem, ale jeśli nie ma sposobu żeby ją ożywić to oczywiście odeśle ją. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Jeżeli po formacie dzieją się z nią takie rzeczy, to bardzo źle o niej świadczy. Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Jest to jedno z allegrowych dziadostw za grosze. Zrobiłem fotkę jak to wygląda owa karta, może ktoś ja zna i jest w stanie coś o niej powiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Jest to jedno z allegrowych dziadostw za grosze. Na tym w sumie można zakończyć opis tego cuda. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts