gulgulq 0 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam, mam pytanko natury technicznej. Kupiłem sobie ostatnio laptopa Acer z oryginalnie zainstalowanym systemem WIN7 Home Premium 64bit. Tradycyjnie do laptopa nie dostałem płytki ze sterownikami ani z systemem. Zrobiłem sobie tzw. recovery systemu na płyty (3 sztuki DVD) żeby kiedyś w razie przyszłości mieć pod ręką. Niestety bacup zawiera wszytko:system, sterowniki oraz to całe dziadostwo które pchają preinstalowane razem z laptopem (ofiice student, antyvir, gry, itp. śmiecie) Pytanie mam takie - czy jeśli wezmę sobie kopie (mam kumpla w sklepie i skopiuje mi płytkę) z czystym WIN7 w wersji np. OEM to czy da się to zainstalować na lapku z tym kluczem który mam oryginalny?? Cytuj Link to post Share on other sites
merdol 0 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 IMO tak Cytuj Link to post Share on other sites
gulgulq 0 Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 100% ?? Gdzieś czytałem że to specjalne dedykowane systemy pod laptopy i wersje Oem i Box maja inny zakres numerów i nie da się tego zainstalować. Cytuj Link to post Share on other sites
niewiadowski 0 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Wydaje mi się, że nie będzie problemów, ale pytanie czy jest to legalne. Różne głosy w sieci krążą. Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Najlepiej zadzwoń do MS i się zapytaj to będziesz miał pewność. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 W Asusie takiej możliwości nie ma, klucz z naklejki lub ten odczytany Everestem podczas próby instalacji z oryginalnego nośnika MS wykrywany był jako nie właściwy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts