rafalpotrzebowski 0 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 chlodzenie powiedzialbm bardzo dobre _______________ pozyczkanadowodod18lat.pl Cytuj Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Być może różnica jest większa tylko nie można jej uchwycić w tamtych warunkach testowych...Poza tym gdzie masz True Spirit 140 za 190 zł? Racja, a wniosek prosty, trzeba poszukać innego testu z tymi dwoma bohaterami Cenę chyba sprawdzałem na allegro jak ją podawałem, faktycznie nawet można taniej kupić bo za 183zł w saturion: http://www.saturion.pl/product/159268/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Thermalright_True_Spirit_140.html A Ty co byś kupił jak byś chciał mieć jak najwydajniejsze chłodzenie, ale priorytetem byłaby cisza i żeby ją uzyskać nawet byłbyś skłonny wymienić znajdujące się na coolerze wentylatory na takie ze stałymi obrotami ale bezgłośne lub ledwo słyszalne? Oczywiście najwydajniejsze to nie znaczy płacić 100zł więcej żeby mieć 2 stopnie mniejszą temperaturę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Jak bym miał tak szeroką obudowę, żeby wchodził TS 140 to brałbym TS140 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki, no to chłodzenie na procesor już mam. W R4 TS 140 zmieści się bez problemu Thermalright pastę w standardzie dołącza bardzo dobrą czy lepiej zaopatrzyć się w jakąś inną? Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez AndreoKomp Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Brałbym coś lepszego: MX-2, STG2, NT-H1 itp. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
immunitycheater 4 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 True Spirit nie zmieści sięw Carbide 300R, nie? Cytuj Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Trzeba by było to sprawdzić z bardzo dokładnymi pomiarami. Producent podane 170mm i wliczone w to są wystające rurki cieplne, bo wentylator jest równo z nimi. Teraz trzeba by było dokładnie zmierzyć przestrzeń w obudowie wliczając w to płytę główną. Jak już masz tą obudowę to sobie zmierz, co Ci szkodzi a może da radę. W starej obudowie chłodzenie ASUS Silent Square miałem tak na styk, że rurki cieplne dotykały blachy obudowy. Może tutaj też Ci tak wejdzie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 True Spirit nie zmieści sięw Carbide 300R, nie? Zmieści się, 300R to szeroka obudowa. Cytuj Link to post Share on other sites
tatachabera 1 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Czy dobrą alternatywą do True Spirit będzie Macho B&W ? Macho jest trochę niższy i powinien bez problemu schować się mojej obudowie Carbide 200R. Bardzo zależy mi na ciszy ale nie kosztem worka pieniędzy. Procesor ( 4670K ) w założeniach ma pracować podkręcony. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Tak, Macho BW to świetne chłodzenie Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam. Nie chciałem tworzyć nowego tematu. Panowie, co polecacie z tych trzech wentylatorów do 4670K właśnie: -Raijintek Ereboss -Coolink Corator DS -Prolimatech Panther Moim faworytem jest Corator DS, ale ten nowy Ereboss też jest fajny, tylko czemu takie bydle? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ereboss to akurat bym sobie darował. Nie dość, że to niezła suszarka to jeszcze płacisz 150 zł za coś, co się rozpada....Corator DS też super cichy nie będzie. Jeśli już to Panther lub Macho 120. Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Dałeś mi tym tekstem do myślenia, szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, że kołki się złamią i wentylator po prostu odpadnie i coś ewentualnie uszkodzi. Jak wygląda w takim razie porównanie Panther do tego Ereboss'a? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Panther według mnie jest ciekawszy i oczywiście nic się w nim nie rozpada Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 t.luk mam już wstępnie wybranego Zalmana CNPS14X, ale widziałem test na Twojej stronie i nasuwają się dwa pytania. Czy da się go zamontować na MSI Z87-G43 bez odkręcania radiatorów z sekcji zasilania i czy zmieści się do CM 590? Ewentualnie co sądzisz o Mine 2? Coratora tak może obstawiam w ostateczności. A Panther lepsze od tego Zalmana i Coratora? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Powinno dać radę zamontować CNPS14X bez tych problemów a to dlatego, że radiatory na tej płycie MSI są mniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Tylko, że tak patrząc na ten dziwny klucz do przykręcania śrubek z tego wentylatora, to zaczynam wątpić w łatwy montaż tego radiatora i chyba już wolę Coratora jednak kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Bez przesady. Montaż tego chłodzenia nie jest specjalnie trudny. Jeśli nigdy nie złamałeś sobie palca dłubiąc w nosie to najprawdopodobniej masz wystarczające zdolności manualne żeby je zamontować. Specjalny klucz do śrubek nie jest jakiś przesadnie wymyślny... Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 A powiedz mi czy lepiej jak zamontuję wpierw płytę do obudowy, czy wpierw cooler na płytę i później do obudowy? Zawsze tą pierwszą metodą robiłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Jeśli masz taką możliwość to wygodniej montuje się chłodzenie poza obudową. Masz łatwy dostęp z każdej strony do całej konstrukcji. Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Oczywiście mam taką możliwość, bo kupuję nowy całkiem sprzęt, gorzej jednak, jak trzeba będzie przesmarować procka za powiedzmy półtora roku Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 To teraz wygodniej Ci będzie z płytą poza obudową. Po półtora roku będzie Ci tylko mniej wygodnie. Nadal jest to absolutnie do zrobienia. Cytuj Link to post Share on other sites
AdiPL 19 Napisano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Dzięki w takim razie. A do dołączonych drucików można zamontować wentylatorki 120mm czy tylko 140mm (strzelam, że to i to)? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 A tego to chyba nawet najstarsi górale nie wiedzą Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts