tezert 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam Szukałem tego tematu i nie znalazłem więc postanowiłem zrobić nowy 2 dni temu kupiłem lenovo y580 z i5 i matrycą HD, windows 8, wszystko spoko tylko mocno uderzył mnie fakt, iż większość gier jest po prostu nie grywalnych na baterii. Ciągle się coś ścina i klatkuje, gdy np. w Risen 2: Dark Waters (oryginalny na steam) na ładowarce na najwyższych detalach mam stabilne 50-60 fps to na baterii ledwo na średnich mi ciągnie (dalej spadki fps), oczywiście ustawiłem opcję "dynamiczna grafika lenovo", da się coś z tym zrobić ? Czy jest to może wada wrodzona i sprzęcik wymaga hospitalizacji (gwarancja) ? Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez tezert Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Nie, po prostu przestaw sobie plan zasilania na najwyższa wydajność na baterii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tezert 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Nie, po prostu przestaw sobie plan zasilania na najwyższa wydajność na baterii. a jak to przestawić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rokhtar 150 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 panel sterowania/ system i zabezpieczenia/opcje zasilania Cytuj Link to post Share on other sites
tezert 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 panel sterowania/ system i zabezpieczenia/opcje zasilania na baterii bez względu jaki z zainstalowanych planów ustawię ciągle jest to samo Dzięki wszystkim za pomoc, ale wyczytałem właśnie na angielskich forach, że niemożliwe jest osiągnięcie na baterii wydajności równej laptopowi stale podłączonemu do prądu, temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Oczywiście, że jest możliwe! Trzeba taki plan sobie tylko odpowiednio spersonalizować. Ja na moim Asusie miałem przycinki. Po ustawieniu wszystko chodziło jak miło. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Trzeba taki plan sobie tylko odpowiednio spersonalizować Jeśli możesz opisać co dokładnie trzeba ustawić, to chętnie też poczytam. Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jak wrócę do domu to wam powiem jak mam w lapku ustawione. Generalnie przykładowo w street fighter nie dało się grać na baterii w ogóle, a teraz śmiało można. Tylko taki przykład podaję. Cytuj Link to post Share on other sites
tezert 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Oczywiście, że jest możliwe! Trzeba taki plan sobie tylko odpowiednio spersonalizować. Ja na moim Asusie miałem przycinki. Po ustawieniu wszystko chodziło jak miło. jeśli jest możliwe to prosiłbym o jakieś informacje jak to spersonalizować, ustawiłem w planie zasilania z tym prockiem na 100% i nic o karcie nvidii niema, jedynie intel jest w opcjach. Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Ok. Jak wrócę to napiszę. Cytuj Link to post Share on other sites
Rokhtar 150 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 nie wiem czy to pomoże ale możesz jeszcze w czasie pracy na bateri, w grze ustawić synchronizacją pionową, aby zmniejszyć pobór max. mocy Cytuj Link to post Share on other sites
tezert 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 nie wiem czy to pomoże ale możesz jeszcze w czasie pracy na bateri, w grze ustawić synchronizacją pionową, aby zmniejszyć pobór max. mocy synchronizacja pionowa jest włączona Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts