dareq1988 0 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam serdecznie , mam problem zakupiłem kod do 30 dniowego korzystania z pPlus, wpisuje kod i następnie trzeba wpisywać dane karty kredytowej lub debetowej, no i tutaj jest problem bo wpisuje i pisze że zły numer karty.Próbowałem to zrobić nawet przez komputer account.sonyentertainmentnetwork.com/ i nic. może moja karta się nie nadaje nie ma jakiś opcji , i mam pytanko jeszcze czy mogę podać np żony dane karty kredytowej ? pyt 2 czy podczas wykupienia p+ 90 dni też trzeba podawać te dane karty kredytowej Pyt 3 Czy jeżeli pobiorę grę (gdy będę miał p+) to będę ja miał na dysku cały czas czy jeżeli mi wygaśnie p+ to już w tą grę nie zagram ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Musi być to dowolna, ważna karta kredytowa/debetowa. Te dane są potrzebne tylko do aktywacji usługi. Potem możesz je usunąć a usługa zostaje na tyle, na ile wykupiłeś. Żadne opłaty nie są pobierane z karty. Czy jeżeli pobiorę grę (gdy będę miał p+) to będę ja miał na dysku cały czas czy jeżeli mi wygaśnie p+ to już w tą grę nie zagram ? TAK. Chyba, że ponownie wykupisz ps+. Cytuj Link to post Share on other sites
Trust In Details 6 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Możesz wpisać jakąkolwiek kartę kredytową/debetową, po wykupieniu PS+ możesz wyłączyć w opcjach konta PSN automatyczne finansowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Kup kod na 90 dni i po problemie. Tam nie trzeba numeru karty. A opłaca się i to bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Z tego co mi wiadomo, mimo posiadania kodu i tak kartę trzeba wbić, żeby konto ps+ aktywować. Cytuj Link to post Share on other sites
Deus91Ex 26 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nie trzeba podawać żadnej karty przy kodzie na 90 dni, wchodzimy w pss i na dole jest opcja wykorzystanie kodów tam go trzeba wklepać. // proszę nie wprowadzać w błąd użytkowników Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nie będę się kłócił bo na 90 dni nigdy nie kupowałem. Kupowałem kilka razy na 30 dni (różne konta) i za każdym razem musiały być wbite dane bilingowe przy rejestracji. Cytuj Link to post Share on other sites
Trust In Details 6 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nie wiem skąd takie dane, jak pierwszy raz kupowałem plusa właśnie na 90 dni to musiałem dodać moją debetówkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Deus91Ex 26 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 up@ Owszem ale my mówimy już o wykorzystaniu samego kodu tam nic nie trzeba podawać. // proszę nie wprowadzać w błąd użytkowników Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Kolego, wyjdź z tego tematu bo wprowadzasz ludzi w BŁĄD ! Poczytałem trochę żeby się upewnić i ZAWSZE musisz wbić kartę inaczej nie aktywujesz ŻADNEGO kodu. W ten sposób sony się wycwaniło bo gdy skończy się ważność kodu, a ktoś nie usunie danych bilingowych to usługa, jest przedłużana z automatu, za co pobierana jest opłata ! http://www.ps3site.pl/forum/topic/75122-ps-30-dni-gratis/ http://community.eu.playstation.com/t5/PlayStation-Network-Wsparcie/Brak-karty-kredytowej-a-kod-PS-na-30-Dni/td-p/17468930 http://pl.playstation.com/legal/detail/item540379/PLAYSTATION%C2%AEPLUS-SUBSKRYPCJA-PR%C3%93BNA-NA-30-DNI/ Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) Poczytałem trochę żeby się upewnić i ZAWSZE musisz wbić kartę inaczej nie aktywujesz ŻADNEGO kodu. Czy muszę zarejestrować kartę kredytową, aby zostać członkiem PlayStation Plus? Zarejestrowanie karty kredytowej w celu kupna członkostwa w PlayStation Plus nie jest konieczne. Zalecamy jednak, by to zrobić — w ten sposób będzie można skorzystać z funkcji automatycznego odnawiania. http://pl.playstation.com/psn/support/ps3/detail/linked286142/item286140/PlayStation-Plus-—-często-zadawane-pytania/ Na to wychodzi, że do 90 i 365 dni nie potrzeba. Sam aktywowałem 90 dni jakoś na wiosnę bez karty. Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez MiK86 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 @UP Karta jest konieczna w przypadku wbijania kodu na 30/90/365 dni zakupionego na allegro. Karta nie jest konieczna, jeżeli kupujemy zdrapkę o wartości pieniężnej (taka), dzięki której doładowujemy swoje konto PSN żywą gotówką i dopiero nią płacimy za ps plus. Kapisz ? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Kapisz ? Tak, patrz na godzinę editu mojego postu wyżej. Zapędziłem się i nie dopisałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 http://community.eu.playstation.com/t5/Techniczna-Pomoc/Nie-mozna-dodac-funduszy-do-portfela/td-p/15620043 "Ponadto karta płatnicza powinna być aktywna, posiadać środki (pieniądze), mieć ustawiony limit transakcji internetowych powyżej 0 zł, obsługiwać transakcje online międzynarodowe. Niektóre systemy bankowe zabezpieczają transakcje internetowe w taki sposób, że karta płatnicza może nie działać w Sony Entertainment Network. Ze względów bezpieczeństwa Sony Entertainment Network nie przechowuje kodu CVV potrzebnego do transakcji, co może być przeszkodą dla niektórych kart. Jeżeli nie można użyć danej karty płatniczej, zalecane jest użycie karty doładowującej (PlayStation Network Card)." Chyba już wszystko jasne. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Myślę że effendi360 wyjaśnił już wszelkie niejasności w tym temacie, więc proszę już tego wątku nie kontynuować. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts