stano2 0 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Witam posiadam od paru lat laptopa od hp , temperatura procesora sięga tam 80 stopni . Co mogę zrobić ? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Czyściłeś go kiedyś sprężonym powietrzem ? Pewnie wymiana pasty itp. mogła by mu też pomóc po tylu latach. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Dokładnie, czyszczenie i wymiana pasty na początek. Poza tym pamiętaj aby nie zasłaniać jakichkolwiek otworów wentylacyjnych (czyli stawiaj lapka tylko na twardej, równej powierzchni), ew. można pomyśleć o jakiejś podkładce z wentylacją (choć szczerze nie wiem jak skutecznie są takie wynalazki). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
riposta 74 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 piewrsze musisz przeczyścić radiator sprężonym powietrzem w komputerowym kupisz 300ml za 10zł + pasta termoprzewodząca jak chcesz jakąś dobrą paste to Arctic cooling mx-2 napewno pomoże jeśli nie wiesz jak to zrobić to w serwisie pobiorą za to ok 20 zł 1 Cytuj Link to post Share on other sites
stano2 0 Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Jak to zrobić wiem ale po prostu mam problem z otwarciem laptopa ponieważ jedna śruba jest spiłowana Macie na to jakiś sposób ? Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Wkrętarka,małe wiertło i przewiercić(oczywiście z czuciem). Cytuj Link to post Share on other sites
stano2 0 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 no tak zrobiłem Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts