Skocz do zawartości

Komputer dla gracza (3500zł+/-)

Recommended Posts

Zastosowanie komputera Gry

Maksymalna kwota : 3500zł

Których części potrzebuję Procesor,Płyta główna,Karta graficzna, Dysk SSD (nie koniecznie), Chłodzenie, Obudowa, +/- podzespoły które mogą się nie nadawać z wypisanych poniżej.

Czy będę podkręcać sprzęt? : Raczej tak

Rozdzielczość mojego monitora : 1920x1080

Specjalne wymagania -

Części z poprzedniego komputera Dysk - Seagate ST3640323AS 640GB / Zasilacz - OCZ600SXS2 / Napęd - Samsung SH-224B / RAM - Kingston HyperX 1600MHz 8GB

Własna propozycja zestawu :  -

Inne :  -

Gość rezerwuar

Bliżej budżetu

Intel Core i5-3570K /3.4GHz, 6MB, LGA 1155, BOX/

Palit GeForce GTX 770 JetStream 2GB DDR5 256bit (1202/7010)

Xigmatek Gaia SD1283

Plextor M5S 128GB SATA3 (520/200MB/s)

MSI Z77A-G43 /intel Z77, LGA 1155/

Fractal Design Core 3000 USB 3.0 (b/z)

3526 zł +  kod na darmowe złożenie i grę do wpisania w komentarzu do zamówieniaX98TY2AZ + SleepingDogs bądź X98TY2AZ + Sniper V2

@up

Z Macho B&W i Gladiusem może być różnie: http://chlodzenie.net/reviews/silentiumpc-gladius-m40-vs-wysokie-coolery-cpu-2/8/ (chociaż podobno po obniżeniu wentylatora się da)

nie da sie, jeden slot pamieci bedzie nieaktywny przez to chlodzenie a dokladniej prze wentylator, chyba ze sie popracuje nad powtornym wymodelowaniem tego wentylatora, wiem bo sam mam

i warto sprawdzic szerokosc budy, mi weszlo na styk a mam coolermaster elite 430

Edytowane przez stalkerpl

Płyta główna: MSI Z77A-G43 cena: 342 zł

Procesor: Intel Core i5-3570K BOX cena:872 zł

Chłodzenie procesora: SilentiumPC Fortis HE1225 cena: 127 zł

Dysk SSD: Plextor SSD 128GB SATA3 (PX-128M5S) cena: 391 zł

Karta graficzna: MSI GeForce GTX770 2GB OC GAMING IV N770 TF 2GD5/OC cena: 1533 zł

Obudowa: Zalman Z9 U3 cena: 244 zł

Razem : 3509 zł www.techplanet.pl

Dałem troszkę wydajniejsze chłodzenie niż kajitsu i moim zdaniem lepszą kartę graficzną ze względu na kulturę pracy pod obciążeniem, procesor box ze względu na dłuższą gwarancję i obudowę inną w przyszłości będziesz mógł zamontować troszkę wyższe chłodzenia na procesor np. Thermalright HR-02 Macho Black White, co w przypadku Fractal Design Core 3000 USB 3.0 było by raczej nie możliwe, a twój dysk twardy, zasilacz, pamięci i napęd optyczny zostają pozdrawiam:) cena w techplanet też niższa wiec myślę, że to lepsza opcja:)

Edytowane przez Breaky83