MiK 13230 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Za wpisy dostajemy rep i dodatkowo gwiazdki? Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Yep, ale można przemyśleć jeszcze ten system Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Damian - sprawdzasz pod względem stylistycznym i ortograficznym nasze wpisy? Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dziś przeczytałem trochę szybko, bo było dużo do zrobienia, ale tak czytam każdy Nie wiem tylko czy wprowadzać zmiany, nadałem każdemu prawa moderacyjne do własnego bloga, więc w każdej chwili można wprowadzać poprawki do wpisów i usuwać niechciane komentarze (ale bez przesady) Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Różny wygląd tek samej treści blogu w Chrome i Firefoxie. http://img687.imageshack.us/img687/8614/ufy9.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img543.imageshack.us/img543/4569/wlb1.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez cza12ster Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Właśnie. A to nie zasługa zalogowania się? Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez MiK86 Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Screen robiłem przez zalogowaniem, ale zalogowany czy nie to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Wejdź pod adres: http://forum.benchmark.pl/blogs/?type=dash Ten "popsuty" to http://forum.benchmark.pl/blogs/?type=all W ten sposób przełącza się pomiędzy widokiem bloga, chwilowo jest ukryte, bo nie jest dokończone. Nie wiem jak się tam dostałeś Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek Wilczyński 222 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 A ja mam taką luźną propozycję, którą nad którą myślę warto byłoby podyskutować/zagłosować. Pewnie w niektórych gazetach w dłuższych artykułach spotkaliście się ze specjalnie wyodrębnioną myślą/cytatem/podsumowaniem całego tekstu. Np. czytacie wywiad z trenerem klubu piłkarskiego, i w którymś momencie jest takie duże pole z powiększoną czcionką, cudzysłowem, i jakimś cytatem, który jest odzwierciedleniem całego tekstu, np. "Zgranie to nasz klucz do sukcesu". Może można by zastosować takie coś w Blogach? Nie wiem, jak mogłoby to dokładnie wyglądać, nad tym trzeba się zastanowić. No i przed wszystkim co Wy o tym myślicie - czy to miałoby w ogóle sens i zastosowanie. Czekam na propozycje. PS Na razie nie znalazłem żadnej grafiki, ale jak tylko coś zobaczę to podeślę, żeby lepiej zobrazować moją ideę. EDIT: ok, coś się udało znaleźć. powiedzmy, że byłoby to podobne np. do tego albo tego. Tak, wiem, układ bloga jest trochę inny i ma tylko jedną kolumnę, ale myślę że wspólnie udałoby się coś zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Solomon 5 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Propozycja. Będąc na blogu nie ma nigdzie linku/przycisku żeby wrócić na stronę główną strony. Jest tylko powrót na forum. Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Wilkołak, propozycja ciekawa, pierw trzeba się zorientować czy trudna do zrealizowania Cytuj Link to post Share on other sites
4estR 58 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Kilka postów wcześniej sugerowałem aby dodać ten pasek z odnośnikami do poszczególnych działów benchmark (newsy, artykuły, miniRecenzje itp). To powinno załatwić sprawę Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 4estR też dobry pomysł. Popieram Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Po edycji wpisu admin musi go zatwierdzać jeszcze raz. Cytuj Link to post Share on other sites
Bandyto3xx 28 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Tak na przyszłość już - przydałaby się możliwość oznaczenia wpisywanego tekstu jako: oczekujące na przegląd lub jako szkic W obecnej chwili nie widzę czegoś takiego Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Linki i paski będą, skórka ma tak jak forumowa status tymczasowej i będzie duża zmiana do końca tygodnia Tycha właśnie widzę, że wywaliło Ci wpis Ogarnę to, albo dam prawa do samodzielnej publikacji w takich sytuacjach, albo trzeba nie edytować już opublikowanych wpisów, ale to słabe. Mi przy edycji nie cofa akceptacji, więc to pewnie wina uprawnień Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Samego tekstu nie edytowałem, tylko dodałem tagi. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez Tycha Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Dość bolesny jest brak możliwości usuwania kategorii wpisów dodanych przypadkowo. Cytuj Link to post Share on other sites
4estR 58 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Myślę że warto byłoby dodać możliwość (o ile jeszcze czegoś takiego nie ma) ustawienia publikacji danego wpisu w określony dzień i o określonej porze. Powinno to ułatwić nieco sprawę - TS aktualizując harmonogram w pierwszym poście ustawiłby przy okazji datę publikacji w gotowych do publikacji wpisach. W późniejszym etapie (kiedy już zaufani blogerzy będą mogli sami publikować wpisy) takie rozwiązanie również by się przydało Cytuj Link to post Share on other sites
Solomon 5 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Na liście blogów nie ma wyświetlonej liczby komentarzy dla najnowszego wpisu. Natomiast niedaleko jest liczba komentarzy chyba sumaryczna dla całego bloga, co jest dosyć mylące. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Mam jedną propozycję zmian dla administratora - chciałbym, aby odnośnik do blogów był bardziej widoczny na forum. Może specjalne ogłoszenie umieszczone w każdym z działów pod ogłoszeniem o regulaminie? Bo na razie jedynie przez to subforum można dowiedzieć się, że blogi w ogóle istnieją... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Igorrodz ma rację, coś wspominałeś o tym Speed Jednego okienka koło "sklep" nie dałoby się jeszcze wcisnąć? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 "Nowości na Forum Benchmark" (wyżej reklamy) zamiast tekstu jakąś grafikę oczoje,bną wstawić. Cytuj Link to post Share on other sites
Zulaga 196 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 To też, ale to nie wystarczy. Przydałoby się coś na głównej portalu, nie tylko na forum. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Może na stronie głównej po prawej stronie mógłby być odnośnik do np. pięciu najnowszych/najlepiej ocenianych/najpopularniejszych wpisów? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts